Voorbeschouwing: Een one hundred and eighty als houvast voor Nuenen-thuis

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Een one hundred and eighty als houvast voor Nuenen-thuis

Twee punten uit vier wedstrijden en slechts één doelpunt voor. De oogst voor Moerse Boys is vooralsnog schraal, maar het getoonde spel biedt vertrouwen. Spoedig zal de Klein-Zundertse grond vruchtbaar worden. Spoedig zal de oogst verbeteren. Wellicht aanstaande zondag al. Een vooruitblik op RKSV Nuenen-thuis.

Om maar direct positief te beginnen: Nuenen is te kloppen. Dat bewijzen de onderlinge resultaten uit de recente geschiedenis althans. De laatste twee krachtmetingen tussen beide ploegen beslechtte Moerse Boys in zijn voordeel. Op 13 oktober 2019 werd het 4-0 op Akkermolen, op 20 september 2020 werd het 3-5 in Nuenen. Helaas bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor het heden, maar toch moet het Moerse Boys vertrouwen geven.

Dat Nuenen nog in de Hoofdklasse actief is, is vooral het gevolg van de vroegtijdige beëindiging van het seizoen 2019-2020. Nuenen was hekkensluiter en alleen in theorie was handhaving nog mogelijk. Daarvoor was een wereldwonder nodig. Een mirakel. De uitbraak van COVID-19 vormde uiteindelijk de sportieve reddingsboei. De KNVB zette een streep door de promoties en degradaties, Nuenen bleef hoofdklasser. Ook tijdens het seizoen 2020-2021 bezette Nuenen de laatste plaats toen de competitie werd stopgezet.

Dit seizoen is de start voor de groen-witten hoopgevender. Met zes punten uit vijf duels bezet Nuenen een keurige plek in de middenmoot. Longa’30 en EHC/Heuts werden vakkundig aan de zegekar gebonden. Ter vergelijk: tijdens het seizoen 2019-2020 sprokkelde Nuenen in twintig wedstrijden slechts tien punten.

Het zoet van een overwinning heeft Moerse Boys daarentegen nog niet mogen proeven. De remises tegen RKZVC en UDI’19 waren niet verkeerd, maar leverden wel steeds maar één punt op. Een overwinning op Nuenen zou voor ons vlaggenschip een belangrijke stap in de goede richting zijn. Overigens is er geen enkele reden voor paniek. In het seizoen 2019-2020 moest Klein-Zunderts trots tot speelronde 7 wachten op een winstpartij.

In de jacht op de eerste competitiezege, is het wel van  belang dat de weg naar het vijandelijke doel wordt gevonden. Alleen in de openingswedstrijd tegen Silvolde (3-1-verlies) was Moerse Boys tot dusver trefzeker. En laat doelpunten maken nou net het belangrijkste onderdeel van de voetbalsport zijn. Geen doelpunten, geen overwinning. Zo eenvoudig is het. Hopelijk kunnen de oranjehemden spoedig hun doelpuntentotaal uitbreiden. Te beginnen aanstaande zondag. Dat Moerse Boys in de vorige twee ontmoetingen met Nuenen in totaal negen keer trefzeker was, biedt perspectief.

Wat ook een geruststelling is, is het feit dat het vizier van aanvaller Pim Goossens wel degelijk op scherp staat. Dat bewees hij nochtans afgelopen donderdagavond, tijdens de dartcompetitie van Moerse Boys. Met drie perfect gerichte pijlen gooide hij de maximale score. Zijn allereerste one hundred and eighty ooit! Als dat vakje van de triple 20 zo eenvoudig wordt gevonden, dan moet de weg naar het voetbaldoel ook geen probleem zijn. Of is dat ietwat voorbarig?

Afijn. Moerse Boys – RKSV Nuenen dus, aanstaande zondag. Aftrap om 14.30 uur. Met een geldig coronabewijs ben je op Akkermolen zo vrij als een vogeltje, anders gelden er wel enkele restricties. Wedstrijdsponsoren zijn Maas Plant en Corné Antens Grondwerken. Voor Sef Martens van de JO11-1 wordt het een speciale dag, want hij is de Pupil van de Week. Tot zondag!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp