Voorbeschouwing: Bolleboos Baronie overlegt uitmuntende cijfers

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Bolleboos Baronie overlegt uitmuntende cijfers

Met twee verre uitwedstrijden in de Achterhoek al achter de rug moet het volgende duel op verplaatsing voor Moerse Boys haast aanvoelen als een thuiswedstrijd. Een minuut of twintig in de auto, meer niet. De tomtom kan thuisblijven, de benzinetank bijvullen is overbodig. Hooguit een kleine tankbeurt op Stuivezand. Een voorbeschouwing op Baronie-uit. Een confrontatie met de bolleboos van de Hoofdklasse B.

Nee, Baronie – Moerse Boys is geen vv Zundert – Moerse Boys. Bij lange na niet brengt de wedstrijd van zondag dezelfde sportieve derbygevoelens boven. Maar toch krijgt het onderonsje her en der het predicaat ‘streekderby’. Enigszins speciaal is het ook wel. Zeker voor Justin en Sietse, die hun ex-club treffen. Leuk is het affiche vooral. In een competitie waar kilometers worden gevreten alsof het smakelijke chocolaatjes zijn, is sportpark De Blauwe Kei haast om de hoek. Fijn dan ook dat de coronaregels dit weekeinde verder versoepelen. Vooral voor de Klein-Zundertse fans. Zij zullen ongetwijfeld in grote getalen afreizen naar Breda.

Perfecte Cito-score
Zij die de reis wagen, gaan de koploper aan het werk zien. Mocht de Hoofdklasse B een schoolklas zijn, dan is Baronie de absolute bolleboos. De cijfers die het kan overleggen zijn uitmuntend. Vier wedstrijden, twaalf punten, ongenaakbare koploper. Een Cito-score van 550. Tijdens het voortijdig afgebroken coronaseizoen 2020-2021 ging het al niet veel minder: vijf wedstrijden, dertien punten en geen enkel tegendoelpunt. ‘Ga zo door’, schrijft de meester in het tussentijdse rapport.

Moerse Boys dan. Dat is in het leslokaal de hardwerkende, leergierige, maar ietwat minder getalenteerde leerling. Achterover leunen zit er niet in. Met keihard werken en uren studeren moeten voldoendes worden behaald. Nee, in de Hoofdklasse B komt het niet aanwaaien. De doelpuntloze remises tegen RKZVC en UDI’19 waren in principe keurige voldoendes, maar leverden wel steeds maar één punt op. UDI-thuis was een proefwerk met perspectief. ‘Blijf zo werken, dan komen de ruime voldoendes vanzelf.’

Koning Toto
Zondag moet Moerse Boys boven zichzelf uitstijgen om een resultaat te halen in Breda. Want op een normale zondag is Baronie in de huidige vorm haast niet te kloppen.  Koning Toto Wesley Sneijder zou ongetwijfeld een 1’tje invullen. De Bredase selectie bulkte al van de kwaliteit en daaraan werd deze zomer met Noël de Graauw een volgende attractie toegevoegd. In het verleden speelde hij nog een handvol duels voor RKC Waalwijk. Verder bleef de Baronie-selectie goeddeels intact. Wel vertrok aanvaller Yassine Mejres naar Luqa St. Andrew’s FC, een eerstedivisionist uit Malta. Desalniettemin: trainer Jurriaan van Poelje heeft een spelersgroep om van te likkebaarden. Een perfecte balans tussen talent, ervaring, defensieve hardheid, offensieve frivoliteiten en doelgerichtheid. Bovendien topfit.

Ongetwijfeld heeft hoofdtrainer Jurgen Arnouts een plannetje gesmeed om het schier onklopbare Baronie ten val te brengen. Niets is onmogelijk. De bal is rond. En meer van die clichés dienen zondag door Moerse Boys bevestigd te worden. Wie het verhaal van de schildpad en de haas kent, weet dat de ogenschijnlijke favoriet niet altijd aan het langste eind trekt. Juist als schildpad toonde Moerse Boys in het verleden meer dan eens tot verrassingen te kunnen zorgen. Dus waarom niet zondag? Een grote oranje-witte schare kan alvast een welkom voordeel zijn voor de oranjehemden.

En zoals Wesley Sneijder zelf adviseert: “Als anderen een 1’tje hier zetten, maar jij wilt ze verslaan, dan zet jij natuurlijk een 2’tje daar.” Natuurlijk volgen wij dat advies op, want Wesley Sneijder kan het weten. Hij is nota bene Koning Toto. Een 2’tje dus. Hup Moer!

De wedstrijd Baronie – Moerse Boys begint aanstaande zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Souwen, geassisteerd door de heren Weeda en Nagtegaal. Tot zondag, op De Blauwe Kei!

Voor de voorbeschouwing uit Baronie-perspectief: klik hier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp