Vernieuwd Moerse Boys MO17 behaalt primeur in ‘Fase 0’!

U bevindt zich hier:
/ Vernieuwd Moerse Boys MO17 behaalt primeur in ‘Fase 0’!

De bal rolt weer! Op het jaarlijkse QNP-jeugdtoernooi van Moerse Boys toonde de MO17 zich weer aan het grote publiek. Er zijn enkele maanden verstreken sinds de laatste keer dat de ploeg in actie kwam en in de tussentijd is er veel veranderd. Maar liefst 9 speelsters lieten de kampioensploeg van het afgelopen seizoen achter zich. Eventjes zat de technische staf met de handen in het haar, maar al snel wist het een achttal nieuwelingen aan de groep toe te voegen. Binnen no-time werden zij klaargestoomd om op het prestigieuze toernooi van Klein-Zunderts trots de strijd aan te gaan met een eveneens vernieuwd Zundert/Wernhout MO17. Een strijd met een gevoelig tintje, daar de tacticussen eindelijk is verlost wilden raken van het ‘Zundert/Wernhout-syndroom’. Nog nooit wisten zij de dorpsgenoten te verslaan.

Om daar ditmaal verandering in te brengen, werd ‘Fase 0: De Kennismaking’ in het leven geroepen. Deze fase dient als een kennismaking met elkaar en met de bal. Daarnaast dient fase 0 als een opmaat voor de komende fases in het seizoen. De KNVB deelt het seizoen van de jeugdteams sinds enkele jaren op in fases. Om het maximale plezier en resultaat uit het seizoen te halen, waagt Moerse Boys MO17 de stap om zich daar komend seizoen op aan te passen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Goed! Dan het toernooi. Het enige wedstrijdmoment van fase 0 en dat was dus de wedstrijd tegen Zundert/Wernhout. Bij Moerse Boys MO17 zijn er dus flink wat wisselingen geweest, maar sommige dingen veranderen nou eenmaal niet. Zo staan Quinty en Maud voor hun 4e jaar bij de ‘Kampioenen van plezier’. Dat de ploeg het dan juist zonder deze MO17-veteranen moest stellen bij de eerste wedstrijd, was een lichte tegenvaller. Gelukkig bleken de vele nieuwelingen geen last van plankenkoorts te hebben, want met bij vlagen werd er meer dan prima gevoetbald. De eerste 5 minuten was het nog even aftasten op het C-veld, maar daarna wisten de oranjehemden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wanneer Nynke in het strafschopgebied omver wordt gelopen, gaat de bal op de stip en is het Nynke zelf die de trekker overhaalt.

De 1-0 geeft de Moer vleugels en het blijkt het startschot van een ware aanvalsgolf. Allereerst is het Julie die haar geluk van afstand beproefd, maar haar inzet wordt gekraakt en eindigt naast het doel. Een minuutje later is het wel raak. Linksbuiten Lieke weet rechtsbuiten Nynke te vinden die vervolgens in de kruising raak knalt en de score verdubbelt. Het stof van de 2-0 is nog maar net opgewaaid of het duo weet elkaar weer prima te vinden. Ditmaal is het Minke die goed vooruit verdedigt en Nynke aan het werk zet. De jongeling behoudt het overzicht en geeft de bal voor op Lieke. Helaas voor Lieke is deze poging niet trefzeker. Deze prima aanval wordt rap weer opgevolgd door de volgende prima aanval. Ditmaal is doelvrouw Jessie het beginstation met een lange bal op Julie. Via Julie worden opnieuw Nynke en vervolgens Lieke aan het werk gezet, maar opnieuw wilt het net nog niet bollen.

In minuut 20 is het wel weer raak. Joy heeft een heerlijke uithaal in huis die laag in de hoek verdwijnt. De aanvalsdrang van de Moer gaat even liggen en Zundert/Wernhout weet zich iets vaker op de helft van de Moer te melden. Echt gevaarlijk worden de gasten echter niet. Jessie hoeft dan ook maar mondjesmaat in actie te komen in het oranjewitte doel. Mede door de prima leiding die captain Minke geeft aan haar collega’s in de defensie, te weten Isa, Inthe en Myrthe, weet de MO17 ‘de nul’ mee te nemen naar de kleedkamer. Bijna was de ruststand nog naar 4-0 gegroeid, maar de poeier van Nynke spat net voor de rust uiteen op de paal.

In de tweede helft is grotendeels hetzelfde spelbeeld te bekennen. Moerse Boys levert met enige regelmaat een meer dan prima aanval af en voor Zundert/Wernhout is het vooral tegenhouden geblazen. Paal, lat en een nog onzuiver vizier zorgen ervoor dat niet elke bal in het netje eindigt. Na wat speldenprikjes is het in de 50e minuut bijna raak. Lynn stoomt op via de rechterflank en stuurt Nynke de hoek in. Met een prima voorzet wordt uiteindelijk Jill bereikt, maar haar poging eindigt naast. Hierna gaat het hard want achtereenvolgens krijgen Nynke, Joy, Lieke en Julie een schietkans maar geen van allen weet het doel te vinden. De volgende die een poging waagt is de hardwerkende Jill en haar inzet wordt beloond. Met een goed schot zorgt zij voor de 4-0 voor de oranjehemden. Snel na de 4-0 zorgt Julie voor de 5-0 door eveneens goed de hoek te zoeken.

Opnieuw heeft de achterhoede het rustig, maar de gasten weten wel nog een keer toe te slaan. Een roodzwarte speelster ontsnapt aan de bewaking en weet voor de 5-1 te zorgen. Op dit moment na, heeft laatste vrouw Myrthe samen met voorstopper Emely de zaakjes prima op orde in de Klein-Zundertse defensie. Samen met Isa en Yinthe die op de backposities spelen maakt de jonge verdediging een meer dan prima indruk op deze mooie vrijdagavond. Ondanks dat het spel zich vooral op de andere helft afspeelt, zijn de meiden scherp en maken zij het gevaar zo snel en kundig mogelijk onschadelijk.

Aan de andere kant weet Moerse Boys nog 2 keer te scoren. Als eerste is Lieke aan de beurt. De fanatiekeling maakt de bal goed vrij en blijft vervolgens rustig oog in oog met de doelvrouw. Het slotakkoord is voor Jill. Met een combinatie van snelheid en doorzettingsvermogen schudt ze drie tegenstanders af en schuift ze de bal vervolgens keurig in de verre hoek. Een heerlijk doelpunt en de 7-1 voor de MO17. Bijna had Debby zich nog ook nog gemeld als doelpuntenmaakster. De leergierige Debby speelde een prima pot op het middenveld en zag bijna haar inzet beloond worden. Julie speelt Minke vrij op de linkerflank en laatstgenoemde weet vervolgens Debby te vinden op de zestien. Debby denkt niet na en drukt meteen af, maar de Zundertse goalie heeft een prima reflex in huis.

Eind goed, al goed, een 7-1 eindstand is een meer dan prima start van het seizoen. Daarnaast heeft de ploeg ook meteen een primeur te pakken door voor het eerst van Zundert/Wernhout MO17 te winnen. Fase 0 krijgt zodoende direct een gouden randje. Na het corsoweekend richt Moerse Boys MO17 zich volop op de competitie. De ploeg gaat de uitdaging aan in de 1e klasse en zal dus aan de bak moeten. Maar op de vraag of de meiden er zin in hebben, komt een overtuigende ‘JA!’ terug. Laat het de competitie maar komen dus!

Fijn corso en tot langs de lijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp