Vernieuwd Dames 1 trekt aan het kortste eind in eerste bekerwedstrijd

U bevindt zich hier:
/ Vernieuwd Dames 1 trekt aan het kortste eind in eerste bekerwedstrijd

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – De zomerstop is al weer even voorbij voor Moerse Boys Dames 1. Vanaf begin augustus staat de ploeg weer op het trainingsveld toe te werken naar het nieuwe voetbalseizoen. Traditiegetrouw begint dat seizoen met een bekerwedstrijd op de eerste zondag van september. In het Zundertse komt dat niet altijd even goed uit. Gelukkig was tegenstander RKDVC Dames 1, uitkomend in de 3e klasse, bereidt mee te werken aan het verzetten van het onderonsje. Zo stonden beide ploegen afgelopen dinsdagavond tegen over elkaar in Drunen voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Het aantal transfers in de zomer is tegenwoordig haast niet te volgen. Normaliter is dat bij Dames 1 niet het geval, maar deze zomer lijkt daar een kleine uitzondering op. Na de promotie trokken Nola, Ellen, Lotte en Mandy de Dames 1-deur dicht. Eveneens gaf trainer Randy aan te stoppen, net als vlaggers Olav en Piet. Een flink groepje dus. Daarnaast kent Dames 1 ook nog een gevulde ziekenboeg. Vera heeft in het vorige seizoen een kruisbandblessure opgelopen en is nog in afwachting van haar operatie. De enkel van Iefke werkt helaas ook nog niet echt mee, waardoor zij voorlopig nog langs de zijlijn staat. Gelukkig kent Dames 1 ook een hoop inkomende transfers. Gaby, Jess en Loes hebben de overstap gemaakt van Moerse Boys MO17 naar Dames 1, terwijl Lindsay en keepster Emma de sprong van Dames 2 naar Dames 1 maken. Dan de technische staf, die dit jaar gevormd wordt door Rens en Ton Bogers die overkomen van de dames van Viola. Flink wat veranderingen dus voor het vrouwenvlaggenschip!

Dan de wedstrijd. Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Moerse Boys is niet fel genoeg en oogt wat twijfelachtig in de keuzes die het maakt. Dat het na een half uur tegen een 2-0 achterstand aankijkt, heeft het dan ook aan zichzelf te danken. Emma weet nog erger te voorkomen door een kopbal met een prima reflex uit de benedenhoek te tikken. Zo’n tien minuten voor rust gooit de Moer de schroom van zich af en durft het wat meer vooruit te voetballen en druk te geven. Grote mogelijkheden levert het niet op, maar dreigend oogt het wel zo af en toe.

Het dringende advies is om voort te borduren op die laatste tien minuten. Naast dat er vier frisse speelster het veld betreden, moet vooral de wissel “lef” erin, “twijfel” eruit, de Klein-Zundertse dames windeieren gaan leggen. De Moer gaat dan ook voortvarend van start, maar al vroeg krijgt het een nieuwe tegenvaller te verwerken wanneer de 3-0 in het netje ligt.

Moerse Boys gaat door met vroeg storen en dit levert gelukkig snel iets tastbaars op. Linkspoot Lauri draait goed weg en schiet vervolgens met rechts op doel. Haar inzet beland mooi in de bovenhoek van het doel. Zo’n tien minuten later heeft de Moer de aansluiting echt te pakken. De bal wordt vanuit het middenveld prima weggestoken op Sigi. De blondine werkt de bal vervolgens hard de verre hoek in. Een prima doelpunt en het teken dat er zeker nog iets te halen valt deze avond.

Terwijl de tijd steeds verder wegtikt, hobbelt de wedstrijd steeds vaker op en neer. De Moer weet haar doel verder schoon te houden, maar weet helaas niet echt dreigend meer te worden. Een 3-2 nederlaag dus in de eerste bekerwedstrijd. Een nuttige les voor het jonge elftal.

Komende zondag zal menig Dames 1-speelster acte de préséance geven bij het bloemencorso. De week erna zijn ze weer terug te vinden op het voetbalveld. De tweede bekerwedstrijd wordt dan gespeeld, uit bij voormalig 1e klasser OVV’67. Dat beloofd een pittige kluif te worden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp