Verliezend Moerse Boys stelt teleur tegen UDI’19

U bevindt zich hier:
/ Verliezend Moerse Boys stelt teleur tegen UDI’19

In de week dat het kunstgrasveld in gebruik werd genomen op sportpark Akkermolen, leek Moerse Boys het voetballen op natuurgras plots verleerd. Een zwak eerste half uur kostte de oranjehemden zondag de kop tegen UDI’19/CSU, dat met een 2-0-zege op zak terugkeerde naar Uden. Nooit maakte Moerse Boys deze middag aanspraak op een positief resultaat.

Heuglijke week
Het was nochtans zo’n heuglijke week. Afgelopen donderdag werd met enkele weken vertraging het gloednieuwe kunstgrasveld op Klein-Zundertse bodem goedgekeurd. Enkele uren na de keuring betraden de selectiespelers voor het eerst de artificiële grasmat voor een training. Geen polletjes, geen ballen die net voor die verwoestende uithaal weg stuiten, geen kuiltjes of zandvlaktes. Zij die donderdagavond getuige waren van het partijspel, moeten dat genoegzaam hebben gadegeslagen. In een moordend tempo werden vlotte combinaties tentoongespreid. De spelvorm gaf de Klein-Zundertse burger moed. In deze spelersgroep zit ontzettend veel voetbal.

Het contrast was deze zondag dan ook groot. Met name in de eerste dertig minuten gaf Moerse Boys niet thuis. Het werd bestreden met de eigen wapens. Afgetroefd op felheid, op beleving ook. Het was dat eerste half uur niet des Moerse Boys wat de thuisploeg liet zien. Dat was natuurlijk ook de verdienste van de bezoekers, die van meet af aan hoog druk zetten en Klein-Zunderts trots geen millimeter ruimte gaven om te voetballen. UDI’19 is nou eenmaal een club van naam, met een grote vijver om uit te vissen en enkele oud-profs in de selectie.

Kriebels
De omstandigheden waren nochtans perfect voor een aangenaam middagje Akkermolen. Zonnestralen zorgden voor zomerse temperaturen, het natuurgras van het hoofdveld oogde uitstekend. Ietwat stroef wellicht, maar prima bespeelbaar. Moerse Boys speelde zijn eerste thuiswedstrijd in 196 dagen. Zij die tijdig een ticket hadden bemachtigd voor de wedstrijd – vanwege de coronabeperkingen was er een maximum gesteld van 250 toeschouwers – zullen met kriebels in de buik richting het ‘uitverkochte’ sportpark zijn afgereisd. Eindelijk weer een middagje Akkermolen. Zij kwam echter bedrogen uit. Evenals op 1 maart van dit jaar was UDI’19 een maat te groot.

In de openingsfase grossierde Moerse Boys in slordigheden. Daarmee hielp het de gasten in het zadel. Een eerste slippertje in de achterhoede bleef nog zonder gevolgen, maar voor het kwartier was het alsnog raak. Een steekbal dwars door het hart van de defensie werd op waarde geschat door oud-prof Roald van Hout, die met een diagonale schuiver raak schoot.

Nog voor het half uur verdubbelde diezelfde Van Hout de marge. De wijze waarop de verdubbelaar tot stand kwam, was welhaast exemplarisch voor het Klein-Zundertse optreden tot dan toe. Joris verslikte zich in eigen strafschopgebied in een jagende opponent, die de bal veroverde en zijn ploeggenoot een niet te missen kans bood. Als zelfs aanvoerder Joris, normaliter nooit op een fout te betrappen, al jarenlang een zekerheidje in de Moerse Boys-defensie, opzichtig in de fout gaat, weet je dat het een haast onmogelijke opgave wordt.

RKZVC-thuis
Toch moet er ergens nog wat hoop hebben gegloord bij Moerse Boys, zeker met de eerste thuiswedstrijd van een seizoen eerder in het achterhoofd. Toen, tegen RKZVC, werd het in het eerste half uur ook langs alle kanten voorbijgelopen. Op indrukwekkende wijze wist Moerse Boys zich toen te herpakken, wat resulteerde in misschien wel beste helft in de Hoofdklasse tot dusver. In de slotminuut verzuimde het vlaggenschip toen de zege binnen te slepen, maar desondanks viel de spelers een ovationeel applaus ten deel. Tegen UDI’19 zat een dergelijke wederopstanding er nooit in. Een staande ovatie evenmin.

Moerse Boys kwam na de 0-2 wel wat meer in de wedstrijd, mede ook doordat de Udense dadendrang afnam. Maar nooit kwam het deze middag tot een echt uitgespeelde kans. Daan en Marvin mochten aanleggen voor een vrije trap op een kansrijke plek, maar beiden konden de UDI-goalie niet verontrusten. Dat kon Pim wel, halfweg de tweede helft. Met zijn controle en afwerking was weinig mis, maar de doelman had een razendsnelle reflex in huis. Daarmee voorkwam hij een spannende slotfase. Overigens werd diezelfde doelman in blessuretijd nog in bescherming genomen door de arbiter, toen Pim de bal uit zijn handen kopte en doel trof. Tegen dat besluit van de leidsman was echter weinig in te brengen. Het bleef daardoor 0-2.

Moerse Boys beleefde een collectieve offday en verloor dus met 0-2 van UDI’19. Daarmee staat de teller na twee duels nog op nul punten. Geen ramp natuurlijk, geen reden tot paniek ook. Maar fijn is anders. Aanstaande zondag, op bezoek bij het eveneens puntloze Nuenen, een volgende mogelijkheid op succes. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sietse Sebregts (Dave Schoenmakers) – Marvin de Beer – Rik Mol (Jesse Mouws) – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp