Verliespartij voor strijdlustig Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Verliespartij voor strijdlustig Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na enkele weken was het eindelijk weer eens tijd voor een thuiswedstrijd. Op de Akkermolen was Roosendaal Dames 1 de tegenstander. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen troffen beide teams elkaar ook. Toen was het een waar doelpuntenfestijn waar Moerse Boys aan het langste eind trok. Roosendaal is inmiddels aardig opgeklommen en terug te vinden op een verdienstelijke 4e plek. Met dat in gedachte wacht Dames 1 geen gemakkelijke opgave op deze zonnige zondagochtend.

De oranjewitten kennen daarnaast ook de nodige personele problemen. Enkele afmeldingen en een ziekenboeg die dit seizoen nog niet zo vol is geweest heeft een krappe selectie als gevolg. Kim en Lindsay van Dames 2 komen Dames 1 de eerste helft versterken, waarvoor grote dank! Daarnaast is er vanuit die volle ziekenboeg ook iets positiefs te vermelden. Vera meldt zich weer op het wedstrijdformulier en kan in nood enkele minuten maken. Zodoende verschijnt Dames 1 om 10 uur aan de aftrap voor deze krachtmeting met Roosendaal. Captain Dorris weet daar de eerste tik al uit te delen door de toss te winnen.

De openingsfase kan op de naam van Moerse Boys geschreven worden. De thuisploeg meldt zich het vaakst op vijandelijke helft en laat zien er zin in te hebben. Mogelijkheden vallen er echter nauwelijks te noteren. Na een kwartier verandert dat beeld compleet. De Moer incasseert in rap tempo twee tegentreffers die in het straatje “onnodig” ingedeeld kunnen worden. Als gevolg neemt Roosendaal het initiatief in de wedstrijd over. Net als de Moer in de openingsfase, weet het nauwelijks in de buurt van de goal van Jessey te komen.

Langzaamaan kruipt de Moer weer wat uit haar schulp. Voor rust krijgt het echter opnieuw een tegenvaller te verwerken. De bal ligt voor de derde keer deze ochtend in het Klein-Zundertse doel. De gedachten gaan terug naar de heenwedstrijd. Ook daar kon Roosendaal in de eerste helft een 3-0 voorsprong vieren. De rust werd toen gehaald met een 3-1 stand en het had niet veel gescheeld of dit was opnieuw de ruststand. Een hard schot van Mira zeilt maar rakelings over de lat. Helaas geen doelpunt voor de Moer. Het zoekt zodoende de kleedkamers op met een 0-3 achterstand.

Met 0-3 op het scorebord moest er het een en ander veranderen. Trainer Piet stuurde één extra spits naar voren. Zo werd de opstelling als volgt. Kim en Lindsay, nogmaals bedankt voor de versterking, sluiten de tweede helft bij hun eigen elftal aan. De gezusters Geerts vullen de open posities op. Om de druk meer naar voor te krijgen, moet Lauri teruggrijpen op haar aanvallende kwaliteiten. Zij schuift een linie naar voren. Evenals Amelie, die van de backpositie op het middenveld mag gaan storen. Met dit strijdplan moet Roosendaal van hun stuk gebracht worden. Dit lukt al binnen een kwartier. Met een prachtige bal stuurt Amelie Lotte de diepte in. Lotte komt door haar snelheid eerder bij de bal dan de keepster van Roosendaal. Hierdoor kan ze de bal schuin voor het goal tikken. De bal heeft nog maar een klein zetje nodig om in het goal te belanden. Gelukkig staat Lauri precies op de goede plek om deze te geven. 1-3!

Moerse Boys pakt de draad weer op en speelt veel meer op de helft van Roosendaal. Dit zorgt ervoor dat het dreigingsniveau van onze dames erg hoog ligt. Dames 1 strijd als een team en aan inzet de tweede helft ligt het niet. Het enige wat nog mist zijn de grote kansen. Het kwartje lijkt niet de goede kant op te willen vallen. Tien minuten voor tijd valt er wel iemand anders, namelijk Mira. Ze wordt in het zestienmetergebied gevloerd door de verdedigster van Roosendaal. Penalty! Mandy voelt zich zelfverzekerd en loopt vooruit om de strafschop te nemen. Ze schiet overtuigend binnen! 2-3! Enkele minuten later lijkt het weer raak. Helaas komt een mooie actie van Lotte in het zijnet terecht.

Roosendaal blijft goed druk zetten. De gasten hebben een aantal gevaarlijke momenten voor het goal van de Moer in de tweede helft. Gelukkig blijven Dietske, Chanel, Dorris en Mandy scherp en kan iedere bal rustig opgeraapt worden door gelegenheidskeeper Jessey. Net voor tijd komt onze Vera het veld weer in gehuppeld. Na haar sleutelbeen operatie moest ze een aantal weken rustig aan doen. Nu is ze weer terug van weggeweest!

De eindstand blijft 2-3. Jammer voor de Moer, maar de wil was er de tweede helft zeker! Strijdend ten onder. Zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen de Tilburgse club TSVV Merlijn. Zouden we dit keer de drie punten wel op Akkermolen kunnen houden? Ben er bij en maak ‘t mee! Aftrap is om 10 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp