Verlichting in crisistijd: Ut Zaoterdag strikt grote naam

U bevindt zich hier:
/ Verlichting in crisistijd: Ut Zaoterdag strikt grote naam

De kogel is door de kerk. De inkt is opgedroogd. Het hoge woord is eruit. Moerse Boys 9 heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Maanden terug, toen Corona alleen nog uit een flesje kwam, kreeg de overgang van Mister X al gestalte, maar vandaag maakte het technische hart van Ut Zaoterdag de transfer dan eindelijk wereldkundig. Daarmee werd ook direct de identiteit van Mister X bekend.

Kunststukje
Het technische hart van Ut Zaoterdag moest er een waar kunststukje voor uithalen, maar de komst van Thijs van den Berg is dan eindelijk in kannen en kruiken. De spelverdeler laat sporthal Onder de Mast achter zich en gaat zijn kunsten vertonen op het C-veld van Sportpark Akkermolen. Met zijn schoenmaat 47, zijn fysieke kracht en ijzersterke rechter (of linker?) moet Van den Berg gaan bijdragen aan het allereerste kampioenschap van Ut Zaoterdag.

De transfer van de 27-jarige Van den Berg brengt voor de grote supportersschare van Moerse Boys 9 verlichting in bizarre tijden. Nu de komst van de voormalig prins Carnaval definitief is, zullen zij alleen maar meer snakken naar de hervatting van de voetbalcompetitie. De twintiger is immers afkomstig uit de zaal, waar creativiteit en behendigheid een must zijn om overeind te blijven. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Kritiek
Toch is er ook kritiek. Want daags nadat KNVB-directeur Eric Gudde de noodklok luidde vanwege dreigende financiƫle problemen bij de betaald voetbalclubs, trekt Ut Zaoterdag schaamteloos de geldbuidel. In een tijd dat ondernemers op de fles dreigen te gaan, doorbreekt het negende plots het salarisplafond. Het een is lastig met het ander te rijmen. Zeker omdat de leiding van Ut Zaoterdag recent wel vooraan stond toen premier Mark Rutte Corona-noodhulp aankondigde voor sportclubs. De eisen van Van den Berg zijn haast vorstelijk, zo blijkt uit een uitgelekt bericht.

Aan de ene kant houdt Moerse Boys Zaterdag 3 zijn handje op, aan de andere kant smijt het met geld. Nee, moreel verantwoord kan je de transfer van Van den Berg moeilijk noemen. Buiten kijf staat dat de vastberadenheid enorm is. Juist nu de lente- en zomerstop langer duurt dan ooit, is er ruimte en tijd om de selectie uitgebreid door te lichten. De komst van Van den Berg lijkt dan ook slechts het begin. De titeldroom is immens, daarvoor moet alles wijken. En daarvoor worden ethische grenzen overschreden.

Wanneer?
Wanneer Van den Berg voor het eerst op de groene zoden van Akkermolen te bewonderen is, is afwachten. Voorlopig vormen de overheidsmaatregelen nog een belemmering voor Ut Zaoterdag. Maar zodra de tijd rijp is, bent ook u welkom om de kunsten van ‘De Goudvis’ te bewonderen. Oh ja, heeft er nog iemand voetbalschoenen maatje 47 in de aanbieding?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp