Verdienstelijk debuut in de 1e klasse voor de MO17 ondanks verlies

U bevindt zich hier:
/ Verdienstelijk debuut in de 1e klasse voor de MO17 ondanks verlies

Moerse Boys MO17 mocht voor haar eerste wedstrijd van de 2e fase, tevens het debuut in de 1e klasse, de reis maken naar Oosteind. Eenmaal aangekomen op het sportpark van OVV’67 stond een prachtig zicht de Klein-Zundertse meiden op te wachten. Midden in de woonwijk liggen daar 3 voetbalvelden. De combinatie van het natte veld, een strak blauwe lucht en een laagstaande zon maakte het een aantrekkelijk geheel voor een mooie pot voetbal. Tijdens de voorbespreking nam de technische staf zelfs het woord ‘jaloers’ in de mond. Jaloers dat het zelf niet de wei in mocht. Des te meer keken de tacticussen uit om naar een team te kijken dat voor elkaar door het vuur gaat en probeert samen te voetballen. Iets wat de wekelijkse ingrediënten moeten worden in deze fase.

Als om 11 uur de bal gaat rollen, blijkt al snel dat de toeschouwers deze ingrediënten voorgeschoteld krijgen. Zowel OVV’67 als Moerse Boys is dreigend. Maud moet als eerste ingrijpen, maar kan niet voorkomen dat OVV’67 enkele corners mag nemen. Moerse Boys is scherp bij deze situaties en onder andere Quinty maakt deze onschadelijk. Vervolgens sticht Moerse Boys het eerste oranjewitte gevaar. Linksbuiten Anne zet rechtsbuiten Minke de Bruijn aan het werk maar tot een doelpoging leidt het niet. In de 8e minuut is het weer de beurt aan de gastvrouwen om dreigend te worden. Moerse Boys krijgt een diepe bal niet goed verwerkt en OVV’67 maakt hiervan gretig gebruik. Jessie komt goed haar doel uit, maar kan niet voorkomen dat de spits de bal richting het goal schiet. Die inzet belandt op de paal, maar de rebound is wel doeltreffend voor OVV’67. Een vroege achterstand dus voor de Moer.

Moerse Boys komt al snel met een reactie. De ploeg jaagt onder leiding van Kim goed door op de achterhoede van OVV’67. Hierdoor weet de Moer de opbouw te ontregelen en regelmatig met de bal ervandoor te gaan. Zo ook wanneer Quinty de bal opvangt en Anne vervolgens diep stuurt. Met enkele subtiele bewegingen gunt Anne zichzelf een kans die ze meedogenloos afmaakt met een schot in de kruising. De stand is weer gelijk getrokken en het had niet veel gescheeld of Moerse Boys had de voorsprong gegrepen. Ditmaal was het Hamdi die met een subtiel lobje Anne aan het werk zette. Haar doelpoging was deze keer helaas niet doeltreffend, maar Moerse Boys laat in de openingsfase zien alleraardigst mee te kunnen op dit niveau.

Toch kijkt de MO17 na 30 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Tweemaal zijn de diepe ballen van OVV’67, die verder overigens een prooi waren voor doelvrouw Jessie, de oranjewitte defensie te machtig. Eenmaal weet de opnieuw ijzersterk spelende Liz de boel bijna te redden voor de Moer, maar haar verwoede pogingen mochten niet baten. Toch kan er een compliment uitgedeeld worden naar de verdediging. Maud en Minke Snepvangers vormen voor het eerst samen het hart van de verdediging en vullen hierbij elkaar goed aan. Maud weet als laatste vrouw enkele keren vakkundig in te grijpen, terwijl Minke met haar drive naar voren niet alleen een plaaggeest is voor de spits, maar ook voor het Oosteindse middenveld en verdediging. Debby gaat op linksback geen duel uit de weg en oogt scherp bij ballen die in niemandsland verdwijnen. Enkel bij het vierde tegendoelpunt dat Moerse Boys incasseert in de eerste helft, mist het aan ‘oorlog in de zestien’ voor het goal van Jessie.

Na de 3-1 weet Moerse Boys nog terug te komen tot 3-2, alvorens OVV’67 de marge weer vergroot naar twee. Die 3-2 was, evenals de eerste oranjewitte voltreffer, een goed doelpunt. Lynn, koud in het veld, heeft een splijtende steekpass in huis op Bloem. Bloem schiet in versnelling richting het vijandelijke doel. Net voordat de OVV’67-goalie de bal van haar voet kan plukken, wipt Bloem de bal over haar heen en dat wippertje eindigt in de verre hoek. Zoals eerder benoemt weet OVV’67 nog een vierde te maken voor de rust. De rust wordt dus opgezocht met een 4-2 achterstand.

Gezien het spelbeeld is er nog niks verloren voor de Moer. Met enkele verse krachten in het veld, gaat Moerse Boys vol overgave opzoek naar een resultaat in Oosteind. Waar OVV’67 de eerste helft licht de overhand had, is dat in de tweede helft Moerse Boys. Emely en Suze betreden het veld en zijn letterlijk en figuurlijk een sta-in-de-weg voor de OVV’67-voorwaartsen. Emely komt keer op keer goed voor haar vrouwtje en brengt zo de Moer in balbezit. Suze brengt naast haar verdedigende kwaliteiten ook een flink portie positieve energie mee in het veld. Ook met haar coaching zet ze de defensie van de MO17 op scherp. Zo heeft Jessie het in de tweede helft een stuk rustiger.

Aanvallend gezien krijgt de Moer op het uur haar eerste echt grote kans. Anne wordt diep gestuurd door Maud. De rappe Anne omspeelt de keepster, maar haar inzet kan nog maar net van de lijn gehaald worden. Geen 4-3 dus. In de omschakeling lijkt OVV’67 juist haar kans te krijgen. Jessie komt goed haar doel uit, is een fractie eerder bij de bal, maar komt hierbij hard in botsing met de aanvalster. Jessie houdt een pijnlijke knie over aan deze botsing en moet van het veld gedragen worden. Het is te hopen dat de schade meevalt!

Na het uitvallen van Jessie pakt Maud de keepershandschoen op en direct treed Maud goed handelend op. In het kwartier dat nog gespeeld moeten worden, maakt Moerse Boys de meeste aanspraak op een doelpunt. Anne krijgt nog de mogelijkheid, maar de grootste kans is voor Minke de Bruijn. De rechtsbuiten wordt diep gestuurd door Quinty, maar de inzet van Minke wordt vervolgens gekeerd door de doelvrouw. Enkele minuten later is het wel raak. Minke de Bruijn mag een corner nemen. De corner slaat af, maar Bloem pikt de bal op en speelt deze breed op Minke Snepvangers. Met een leep boogballetje vanaf randje zestien geeft zij de Oosteindse doelvrouw het nakijken en zet ze de stand op 4-3. Moerse Boys maakt zich op voor enkele minuten stormen om de gelijkmaker te maken. De blessuretijd blijkt echter niet meer te worden gespeeld want er wordt direct afgefloten na de aftrap. Jammer, want een puntje was toch echt wel verdiend geweest voor de MO17.

Uiteindelijk stapt Moerse Boys met een voldaan gevoel van het veld. Het heeft samen strijd geleverd en ook samen leuk voetbal laten zien. Wanneer het deze combinatie vaker kan laten zien, gaat het nog ontzettend leuke wedstrijden spelen tot aan de winsterstop. De MO17 komt volgende week weer in het Zundertse in actie. Madese Boys MO17 is dan de tegenstander. Aftrap 13:00, komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp