Veerkrachtig Moerse Boys speelt gelijk tegen Baronie

U bevindt zich hier:
/ Veerkrachtig Moerse Boys speelt gelijk tegen Baronie

De wedstrijd begon zoals alle vorige wedstrijden in de Hoofdklasse, namelijk met een hele snelle tegengoal, maar tot twee keer toe vocht Moerse Boys zich terug in de wedstrijd, met een uiteindelijke 2-2 eindstand.

De spelers van Moerse Boys en Baronie betraden samen met de nieuwste aanwas van Moerse Boys het veld. Dat de jeugd de toekomst heeft, werd weer eens duidelijk tijdens deze line-up. De ruim 700 toeschouwers gaven de nieuwe talenten een groot applaus bij het verlaten van het veld.

“Nee niet weer!” werd er al na 2 minuten door de in grote getale aanwezige supporters van Moerse Boys geroepen. Een gestrekt been van een Baronie-voorwaartse en een hoog geheven been van Rik betekende volgens de scheidsrechter een strafschop. Het ongeloof daalde op Sportpark Akkermolen neer. De penalty werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten, 0-1. Wederom een snelle achterstand. Al snel kwamen de Boys deze klap te boven, want een voorzet van Bart draaide bijna het doel in, ware het niet dat de doelman van Baronie de bal nog net over kon tikken. In de 22e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Bart werd door Pim doorgekopt op Cas, die vervolgens de Bredase doelman kansloos liet, 1-1. Echter op het half uur kwamen de Baronnen toch weer op voorsprong. Tom werd op snelheid geklopt bij een diepe bal, waardoor de voorzet werd omgezet in een treffer, 1-2. Ondertussen kwam de rust steeds dichterbij maar ook de gelijkmaker. Want nadat Pim eerst met een kopbal de buitenkant van de paal raakte, was het één minuut later alsnog raak. Jesse torende hoog boven de tegenstanders uit en knikte een corner perfect binnen. Dat was meteen het slotakkoord op een fantastische eerste helft.

De tweede helft was qua spel wellicht wat minder, maar de spanning vergoedde veel. Tom groeide uit tot man of the match met enkele prima safes. Ook Moerse Boys kreeg nog enkele kleine kansjes, maar de energie die beide ploegen in de eerste helft hadden gelegd, konden ze de tweede helft niet meer opbrengen. Vervolgens beleefde Tom in de 84e minuut zijn finest hour. Een bal kwam op de arm van een Moerse Boys verdediger en de scheidsrechter wees opnieuw naar de stip. Maar ditmaal koos Tom niet alleen de goede hoek, hij wist ook zijn vingertoppen nog achter de ingeschoten bal te krijgen en met wat hulp van de paal werd een tegendoelpunt voorkomen. Sportpark Akkermolen ontplofte en vuurde de mannen van Jurgen Arnouts naar voren. Maar het was Baronie dat nog een grote kans kreeg, maar wederom was het Tom die de bal uit zijn doel wist te houden.

Een verdienstelijk gelijkspel voor Moerse Boys. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma. Deze begint al om 14:00 uur, dus supporters, hou daar rekening mee.

Opstelling:
Tom Magielse, Bart van den Broek, Sietse Sebregts, Joris Goossens, Leroy Daems, Rik Mol, Sjors Goossens (Justin Houtzager), Daan van den Broek, Cas van den Broek, Pim Goossens, Jesse Mouws (Sem Herijgers)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp