Veerkrachtig Moerse Boys grijpt eerste seizoenszege in Nuenen

U bevindt zich hier:
/ Veerkrachtig Moerse Boys grijpt eerste seizoenszege in Nuenen

Ietwat getergd wellicht, vastberaden om zich te bewijzen. Nauwelijks balverlies, belangrijke intercepties als handelsmerk. In het doelpuntrijke treffen met RKSV Nuenen waren het de scorende voorwaartsen die de meeste aandacht opeisten, maar in hun schaduw was het Justin die uitgroeide tot man van de wedstrijd. Moerse Boys boekte in Nuenen zijn eerste competitiezege: 3-5.

Revanche
Doelpunten bij de vleet deze middag op sportpark Oude Landen, het prachtige complex van Nuenen. Vijf Klein-Zundertse treffers bleken voldoende voor de volle buit. Daarmee revancheerde Moerse Boys zich voor het fletse optreden van een week eerder. Met name na rust speelde het vlaggenschip alleraardigst. Meer dan eens waren vlotte combinaties te bewonderen, de ruimte op de vleugels werd optimaal benut. De tropische temperaturen hadden geen vat op de oranjehemden. Marvin en Bart waren op de flank haast onvermoeibaar.


Op het Nuenense kunstgras ontspon zich een open wedstrijd waarin met name vóór rust individuele fouten aan beide kanten resulteerden in doelpunten. Pim profiteerde van gegrabbel van de Nuenen-goalie, aan de overzijde tastte Tom mis bij een hoge bal, die vervolgens via Sietse in het eigen doel belandde. De achilleshiel van Moerse Boys – tegentreffers worden té eenvoudig geïncasseerd – kwam vóór rust duidelijk bloot te liggen.

Halverwege had het net al vijfmaal gebold. Eén euro per doelpunt voor de toeschouwers, die bij binnenkomst vijf euro entree betaalden. Steeds kwam Nuenen op voorsprong. De snelle 1-0 werd ongedaan gemaakt door Pim, Daan wiste vanaf de strafschopstip de 2-1 uit. Toch kwam Nuenen wéér op voorsprong. Justin voorkwam op slag van rust met een ultieme ingreep verder leed: met een uiterste krachtsinspanning haalde hij de bal van de doellijn. Niet voor het laatst deze middag was de middenvelder goud waard.

Justin, stofzuiger én spelmaker
Sinds zijn entree op Akkermolen in de zomer van 2019 is Justin haast niet meer weg te denken uit de startelf. Ongetwijfeld is hij een van de eerste spelers die trainer Jurgen Arnouts op het wedstrijdformulier zet. Recente uitspraken van Baronie-trainer Jurriaan van Poelje, nota bene zijn voormalig trainer, moeten hem tot op het bot hebben getergd. Justin antwoordde deze zondag met zijn voeten. Weinig spelers zijn zo comfortabel met de bal als de kleine middenvelder. Hij is stofzuiger en spelmaker ineen, de bal als grootste vriend. In Nuenen was hij zowel defensief als offensief van grote waarde. Hij leidde na rust twee doelpunten in. Mede daardoor keerde Moerse Boys het tij.

Tien minuten na de thee werd de basis gelegd voor de wederopstanding. Rik bleef op wilskracht in balbezit en stuurde Bart op rechts de diepte in. De voorzet van de flankspeler werd door Daan beheerst tot doelpunt gepromoveerd. Arbiter De Loos verdiende daarbij een compliment: hij paste op het juiste moment de voordeelregel toe.

Sleutel naar succes
Het momentum was vervolgens bij De Moer, dat meer en meer geloofde in een positieve afloop. Met overtuiging ging het op jacht naar meer. En dat kreeg het ook. Weer lag de sleutel naar succes op de rechterflank. Justin veroverde de bal, waarna Daan opnieuw Bart aan het werk zette. Ditmaal bood de rechtervleugelspeler Pim een haast niet te missen kans, 3-4.


Een hete slotfase resteerde, waarbij de Nuenense hoekschoppen en voorzetten vanaf de zijkant dreigender oogden dan ze in werkelijkheid waren. Steeds weer kon de defensie tijdig opruimen. De invalbeurt van Jesse, die bij een 3-3-stand inviel, legde Moerse Boys vervolgens geen windeieren. Hij werd door Justin weggestuurd met een fijne ‘bananenbal’ en deed vervolgens alles goed. De invaller passeerde, hield overzicht en legde klaar. Pim tekende met zijn derde van de middag voor de beslissing. De teller van de nummer 9 staat daarmee na drie duels alweer op vier treffers. Belangrijker: de drie punten waren in veilige haven. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.

Moerse Boys zegevierde en beleefde daardoor plots een succesvollere competitiestart dan vorig seizoen, toen de teller na drie duels op twee punten stond. Het veldspel na rust gaf de burger ook moed. Volgende week weer een wedstrijd op Akkermolen. IFC-thuis dan. Let op: ook hiervoor zal weer de aanmeldprocedure gelden. Tot zondag!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer (Sjoerd Broos) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek (Jesse Mouws) – Daan van den Broek (Lars Jochems) – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp