Veerkrachtig JO13-1 pakt verdiend punt (3-3)

U bevindt zich hier:
/ Veerkrachtig JO13-1 pakt verdiend punt (3-3)

Vandaag stond onze uitwedstrijd tegen Drechtstreek JO13-1 op het programma.

Vertrek om 7:15 uur (! morguh) vanaf Sportpark Akkermolen, iedereen nagenoeg fit, alle 15 mannen op tijd aanwezig en klaar voor de volgende uitdaging.

Leuk sportpark met paar prima velden, alleen stond veld 4 gepland, geen dug-out, geen bank achterin het sportpark. Maar wel ……een heerlijk zonnetje, bijna iedereen goed wakker, positieve ouders aan de kant, sympathieke scheids en trainers tegenstander..

Mooie cocktail voor leuke pot!

Lorenzo kon er helaas niet bij zijn, en heeft toch wel iets gemist.

We startten in een voor ons bekende variant van 1-4-3-3 zoals die de laatste tijd steeds wordt gebruikt, en bespraken vooraf wat zaken die we nog moesten verbeteren van de afgelopen wedstrijd.

Om 9 uur klonk het fluitsignaal voor aanvang van de wedstrijd.

We waren direct brutaal en waren toch wel de iets betere partij. Gaven niets weg en kregen wat kansjes. Vanuit een goede pass na druk zetten kreeg Sem de bal aangelegd en van ruim 20 meter bedacht hij zich niet, haalde uit, raakte de bal ietwat van de zijkant, daardoor kreeg de bal op doel een mooie curve en verdween hoog in de goal, waar de lange keeper geen antwoord op had.

Mooie start door snelle voorsprong.

We gingen verder op dezelfde manier, en in de 16 van Drechtstreek maakte een speler hands, penalty! Jurre werd aangewezen en zelfverzekerd werd dit buitenkansje verzilverd. 2-0 voorsprong, wat een luxe.

Met nog 10 minuten tot de rust rechtte Drechtstreek de rug en ging wat feller spelen, de 2-1 die daarop opvolgde hing dan ook al in de lucht en was de ruststand.

In de rust gesproken over feit dat we niet te veel in het fysieke spel van de grotere tegenstander moesten meegaan en proberen te blijven voetballen.

In de tweede helft had ik 20 minuten lang het gevoel, we houden die 2-1 vast, krijgen zelf kansen op de 3-1 en komen niet al te veel in de problemen achterin waar Jorg geholpen met de verdedigers iedere keer goed optrad.

Eigenlijk onverwacht toch de spits in een keer vrij voor de keeper en schoot prima binnen. 2-2 met nog minuut of 8, en Drechtsreek kreeg een enorme boost en geloofde weer in de winst.

De aanvoerder van Drechtsreek die op middenveld speelde, en sterk aan de bal was, werd naar de spits gezet en Drechtstreek ging voor de winst, en wij moesten terug. 5 minuten voor tijd viel de goal dan toch 3-2 voor Drechtstreek en de aanvoerder was daar uiteraard bij betrokken.

Dirk die was ingebracht voor Ibrahim die een eerder al een tikkie had gehad, was vorige week nog teleurgesteld omdat hij aantal keer beslissende ballen op paal en lat deed belanden werd ingebracht.

Moerse Boys gaf nog niet op, en uit een prima pas kon Dirk op zijn favoriete linkerflank er vandaar, 2 verdedigers probeerden hem nog tegen te houden en de keeper kwam prima uit.  Op het juiste moment lift Dirk vanaf een lastige hoek de bal over de keeper in de goal. Uiteraard gingen we allemaal uit ons dak vanwege die gelijkmaker.

De prima scheids floot af, en we twijfelden of we 2 punten hadden verloren of 1 gewonnen, voor mij heerst dat de mannen er alles aan hadden gedaan voor een resultaat, er meer in zat, maar als je zo laat nog gelijk maakt ga je toch met een goed gevoel naar Zundert. Trots op de mannen die steeds meer onderdelen van het spel zich eigen maken. En dat is nog belangrijker dan de punten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp