Veerkrachtig Dames 1 pakt één punt in Goirle

U bevindt zich hier:
/ Veerkrachtig Dames 1 pakt één punt in Goirle

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was een vroege zondagochtend voor Dames 1. Om 8:15 uur moest de ploeg zich al melden op Akkermolen om tijdig koers te maken richting Goirle voor de krachtmeting met GSBW. Ondanks de ruime bezetting die de ploeg sinds dit seizoen heeft, was de voorbereiding voor die krachtmeting ietwat rommelig te noemen. Op zaterdag moest Mira het vervelende nieuws brengen dat ze op zondag geen acte de preseance kon geven op het Goirlese kunstgras, terwijl op zondagochtend Renske nog bereid was om Dames 1 de helpende hand toe te steken en de keepershandschoen op te pakken. We staan bij je in het krijt, topper!

Eenmaal op ‘D’n Kuil’ aangekomen bleek in de kleedkamer dat Moerse Boys ook alvast de nodige inside information voor de kraker tegen Schijf op 29 oktober bemachtigde, daar de opstelling van Schijf nog in de kleedkamer terug was te vinden. Enfin, dat komt pas de 29e, nu eerste de wedstrijd tegen GSBW. De verschillen met het vorige bezoek aan de blauwwitten waren groot. Vorig seizoen moest de Moer op een ijzig koude zondag richting Goirle en begon het ook onthutsend zwak aan de wedstrijd. De ploeg kwam toen al snel op 3-0 achterstand in de eerste helft, verbeterde zichzelf prima in de tweede helft maar het kwaad was toen al geschied. Het weer was nu in ieder geval al een stuk aangenamer, nu het spel nog in de eerste 45 minuten.

GSBW had ongetwijfeld meer verwacht van de competitiestart tot op heden. Met één punt uit twee wedstrijden lijkt het erop dat de ploeg nog warm moet draaien in deze jaargang. In de wedstrijd komt echter al snel de kwaliteiten van de gastvrouwen naar boven. GSBW is een fysiek sterke ploeg met een aantal behendige voetbalsters in de gelederen. Het spel speelt zich in de openingsfase wat meer voor de neus van Renske af dan voor de GSBW-goalie, maar dat komt vooral ook omdat de Moer moeite heeft met opbouwen. De oranjehemden vinden maar lastig de weg naar voren, maar wanneer de ploeg eenmaal de middellijn passeert oogt het wel dreigend en laat het zien voetballend zeker niet onder te doen voor de gastvrouwen. Na enkele vangballen voor Renske is de eerste echt grote kans van de wedstrijd voor de Moer. Lotte ontsnapt op de linkerflank en weet Sigi te bereiken voor de goal. Van dichtbij werkt de blondine de bal richting doel, maar de Goirlese keepster staat precies op de juiste plek om de inzet te keren.

Niet lang na de grote kans voor de Moer, komt GSBW op voorsprong. De sterke spits maakt goed gebruik van haar lichaam en gaat gretig naar de grond wanneer ze een licht tikje voelt. De bal gaat op stip en de 1-0 is niet veel later een feit. Het tegenkrijgen van penalty’s lijkt haast een nieuwe traditie te worden voor de oranjehemden, daar het al de 4e strafschop in drie wedstrijden is die de Moer moet incasseren. Naast de penalty’s lijken ook de corners de laatste weken in de aanbieding te zijn tegen Moerse Boys Dames 1, maar de ploeg geeft die deze week wat minder cadeau. Gezien de sterke kopkracht van GSBW is dat overigens geen overbodige luxe.

Goed, Moerse Boys krijgt dus al vroeg in de wedstrijd een tik te verwerken, maar de ploeg laat ook meteen zien wat volwassener te zijn geworden. De Moer blijft haar ding doen. Iefke en Lotte combineren over links, waarbij laatstgenoemde een versnelling inzet die voor flink wat gevaar zorgt in het strafschopgebied, maar niet omgezet kan worden in een doelpunt. Op het half uur ziet de Moer haar inspanningen wel beloond worden. Lauri en Lotte geven hoog druk waardoor de bal zomaar door de as wordt uitverdedigd door GSBW. Sigi kan in alle vrijheid de bal oppikken, goed leggen en uithalen. Een lage, harde knal van net buiten de zestien verdwijnt heerlijk in de hoek en brengt de ploegen weer in evenwicht. De wedstrijd blijft tot de rust op en neer golven. De oranjehemden weten daarbij geen kans meer te noteren, maar de gastvrouwen wel. Na een combinatie komt de spits schuin voor de goal van Renske uit. De bal kaatst tegen de paal terug het veld in en de Moer weet de situatie verder onschadelijk te maken.

Met een gelijke stand worden de kleedkamers opgezocht. Bij de Moer heerst het gevoel dat er wat te halen valt deze ochtend. Met die gedachte stapt de ploeg het veld ook weer op. Al snel, te snel eigenlijk, krijgt de Moer weer een tik te verwerken. Ditmaal is het geen pingel of corner die de Moer de das om doet. GSBW snijdt makkelijk door de Klein-Zundertse defensie en kan in minuut 50 de 2-1 aantekenen. Niet veel later komt de ploeg nog een keer goed weg wanneer vanaf randje zestien de captain van de gastvrouwen zomaar vrij mag uithalen. Haar inzet gaat via de lat over.

Het lukt de Moer om in de wedstrijd te blijven, maar het lukt maar niet om kansen te creëren. Zolang de marge echter slechts één blijft, hoeft er maar een balletje goed te vallen en dat beseft de ploeg maar al te goed. Verse krachten Amelie, Vera, Chloé, Lindsay en Bloem geven de Moer nieuwe energie en in minuut 80 krijgt de ploeg daar ook iets tastbaars voor terug. Lotte gooit de bal voor het doel en deze valt door richting de tweede paal. Daar staat Bloem paraat en ze neemt de bal heerlijk op de pantoffel. Binnenkant paal valt die binnen en de Moer komt weer op gelijke hoogte, 2-2! Voor Bloem is het zo een productieve week. Afgelopen week maakte zij in het vriendschappelijke treffen met Boeimeer haar eerste doelpunt voor Dames 1. Nu maakt ze dus ook meteen haar eerste officiële doelpunt in Dames 1 en de jonge Bloem had wat dat betreft geen beter moment uit kunnen kiezen.

Moerse Boys wacht nog een spannende tien minuten om het punt binnen te slepen. Dorris en Chanel geven achterin nauwelijks iets weg en samen met backs Amelie en Vera weet GSBW weinig gevaar meer te creëren. Eenmaal mag de ploeg Renske bedanken wanneer zij een harde poging in de korte hoek onschadelijk maakt. Zo weet GSBW niet meer te scoren. De Moer krijgt ook nog wat mogelijkheden om de winnende te maken, maar helaas mocht het niet zo zijn. Lotte en vooral Chloé krijgen een aardige schietkans, maar de GSBW-goalie kan de bal pakken.

Langs beide kanten wordt er dus niet meer gescoord en de punten worden dus netjes gedeeld. Moerse Boys lijkt na afloop het meest gelukkige te zijn met het punt. De Moer komt knap twee keer van een achterstand terug en laat zien over een flinke portie veerkracht te zitten. Vorig seizoen zou dit juist zo’n wedstrijd zijn die geen resultaat opleverde. Een fijne opsteker dus! Wat overigens geen opsteker is, is het uitvallen van Jess. De sterke verdedigster moest met een pijnlijke enkel het strijdtoneel verlaten in de tweede helft. Laten we hopen dat de schade meevalt!

Volgende week mag Dames 1 weer op de Akkermolen laten zien wat het in haar mars heeft. Gilze Dames 1 maakt dan de reis naar Akkermolen. Aftrap is om 12 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp