Veel zon en voetbalplezier tijdens QNP-Rabobank Jeugdtoernooi

U bevindt zich hier:
/ Veel zon en voetbalplezier tijdens QNP-Rabobank Jeugdtoernooi

Op een zonovergoten sportpark Akkermolen organiseerde Moerse Boys afgelopen weekend voor de 43e keer haar jeugdtoernooi. Meer dan 1000 voetballers en voetbalsters gingen het veld op als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Sommige evenementen worden opgestart en verdwijnen weer als sneeuw voor de zon. Dat geldt niet voor het jeugdtoernooi van Moerse Boys dat dit jaar voor de 43e keer werd gespeeld. “Het is leuk om te zien dat mensen die 43 jaar geleden aan de wieg stonden van het jeugdtoernooi nu nog langs de kant van het veld te vinden zijn” zegt Carlo Braat van de toernooicommissie. “We moeten nog een aantal jaren wachten maar de 50e editie zal er zeker komen”, aldus Carlo die zelf ook inmiddels al 15 jaar in de commissie actief is.

Meer dan 1000 kinderen

Aan het toernooi deden verenigingen uit de gemeenten Zundert, Etten-Leur, Moerdijk, Rucphen en Woensdrecht mee en 1 team kwam uit Sliedrecht. In totaal hebben 92 teams met in totaal ruim 1000 kinderen deelgenomen aan het toernooi. Zowel de oudere teams onder de 19 jaar als de allerjongste onder 7 jaar speelden hun wedstrijden. Natuurlijk in de hoop met de eerste prijs weg te gaan. Dat is niet iedereen gelukt maar de spelers en speelsters gingen aan het eind van het zeer zonnige en warme toernooi moegestreden en met een voldaan gevoel naar huis.

Veel vrijwilligers

De toernooicommissie bestaat uit 4 mensen die het gehele toernooi voorbereiden. Op de toernooidagen zelf heb je meer handjes nodig om de wedstrijden te fluiten, standen bij te houden, velden klaar te maken etc. “Gelukkig kunnen we elk jaar een beroep doen op veel vrijwilligers vanuit de eigen vereniging en we zijn ook heel blij met de inzet van een aantal scheidsrechters van onze buurvereniging vv Zundert”, zegt Carlo.

De commissie probeert er elk jaar een leuk evenement van te maken. “Als je dan een van de kinderen hoort zeggen: “Papa en mama , dit is echt de leukste dag van het jaar!”, dan wordt je daar heel blij van stelt Carlo. “Het is heel leuk om te winnen maar voetbalplezier staat bovenaan”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp