Vechtlust en wilskracht, Halsteren JO13-2 – Moerse Boys JO13-1

U bevindt zich hier:
/ Vechtlust en wilskracht, Halsteren JO13-2 – Moerse Boys JO13-1

Moerse Boys ging op deze regenachtige dag op bezoek bij Halsteren. Bij aankomst werd ons gelukkig toch een kleedkamer aangeboden. Iets wat eigenlijk niet meer dan normaal zou moeten zijn met zulk hondenweer. Na een intensieve warming up begonnen de mannen aan de wedstrijd, met Cor in de goal, Regis, Joeri, Jari en Jaro in de verdediging. Luit, Tycho, Senna en Thomas vormden het middenveld en Chiel en Sebas in de spits.

 

De Moer begon, in tegenstelling tot de warming up een beetje slapjes. “Ze zijn niet wakker”,  schreeuwde trainer Roland. Maar er werd goed over gespeeld en er werden zowaar kansen gecreëerd. Luit vocht voor iedere bal en zette een goede combinatie op met Senna die Sebas diep aanspeelden. Sebas legde goed terug op Chiel die snoeihard net naast schoot. Toen zette Halsteren aan. Vooral hun aanval over de linker vleugel was levensgevaarlijk. Halsteren kwam bij iedere aanval met 4 man eruit. Ze waren zeer effectief in doorlopen over de linker vleugel, teruggeven op de 3 meegelopen aanvallers en voor de Moer het wist stonden we met 3-0 achter. De “Vlagger” kon gelukkig een vierde doelpunt door 2 meter buitenspel voorkomen, anders was de schade niet meer te overzien. Maar toen vond onze aanvoerder Jari het genoeg nam het voortouw en nam zijn team mee aan de hand. Jaro begon steeds beter de linker vleugelspeler van Halsteren weerstand te bieden, hij werd er gek van. Eén keer kwam Halsteren er nog voorbij en zette hun spits 1 op 1 tegenover Cor. Maar die kom je niet zomaar voorbij en had de bal klem vast. Cor bedacht zich geen moment en zag al dat de net ingevallen Jorg al vertrekken. Hij schopte direct uit met een streep naar Jorg, die zich ontdeed van zijn mandekker. Jorg ging 1 op 1 af op de goal en maakte deze koelbloedig af: 3-1. Er knakte iets bij de tegenstander die eigenlijk al dacht dat het een hele makkelijke middag zou gaan worden. Maar daar dacht de Moer anders over en we gingen met 3-1 de rust in.

 

Na rust kwamen Tijs en Jordy erin voor Luit en Jaro. Jorg was al in de eerste helft ingevallen voor Chiel die geblesseerd raakte. Na rust zetten Tycho de aanval in en combineerde met Senna, Tijs en Thomas erop los. Senna speelde Jorg aan met een geweldige diepte pass en zette hem weer 1 op 1 vrij voor de goal. Ook nu maakte Jorg deze kans koelbloedig af: 3-2. Halsteren werd gek en begonnen steeds meer tegen elkaar te mopperen. Ook werd het spel gemener. Een aanval over links werd zeer correct door pitbull Regis en de super snelle Joeri in de kiem gesmoord. Joeri maakte de omschakeling en zetten direct weer de aanval in,  combineerde door met Tijs, maar kreeg vervolgens een zeer gemene natrap van achteren. De speler kreeg direct een represaille van de zeer goed fluitende scheidsrechter. De aanval werd voortgezet na de vrije trap en Sebas liep door over de rechterflank en ontfutselde een corner. Die werd vlijmscherp voor goal ingekruld door Tijs, echter kreeg niemand zijn poot ertegen. Een tweede corner aan de linkerkant tot gevolg en ook die was precies geplaatst door Tijs, maar ook lukte het weer niet om de bal erin te krijgen. Halsteren kwam er gevaarlijk uit over rechts, maar Jordy en Jari waren geheel in controle. Jordy passte naar Tycho, Tycho speelde Thomas hard aan op links. Thomas kon de bal met veel moeite binnen de lijnen houden, maar zette de aanval door en met een wonderschone pass zette hij Jorg weer vrij voor de goal, die een hattrick maakte: 3-3! De Moer bleef aanzetten, maar begon ook meer risico te nemen. Een schot van Jorg belandde nog op de paal. Trainer Roland kon zijn emoties in niet bedwang houden en schreeuwde over het veld: “Ze liggen over de knie, nu doorzetten!”. Maar het ondenkbare gebeurde, Halsteren kwam er nog 1 keer uit en kwam 1 op 1 tegenover Cor, die het eerste schot wondenschoon wist te keren. Echter de rebound was onhoudbaar, 4-3 in de laatste seconden. Na deze zeer onterechte tegengoal volgde direct het eindsignaal en ging Halsteren geheel tegen het spelbeeld in er met de winst vandoor.

 

Moerse Boys JO13-01 kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hebben als team enorme wilskracht getoond door vanuit een 3-0 achterstand terug te komen. En in tegenstelling tot de tegenstander niet op elkaar hebben gezeurd als het even niet goed ging, maar elkaar de gehele wedstrijd positief blijven coachen en motiveren. We zijn op wilskracht teruggekomen en nemen deze ervaring weer mee naar de volgende pot. Met zo een geweldig team is iedereen er van overtuigd dat we vanaf nu alleen maar beter gaan worden! Op naar de volgende Boys!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp