Ut Zaoterdag onderstreept titelambities met volgende toptransfer

U bevindt zich hier:
/ Ut Zaoterdag onderstreept titelambities met volgende toptransfer

Moerse Boys 9 – beter bekend als Ut Zaoterdag – heeft opnieuw een grote klapper gemaakt op de transfermarkt. Ruim een week nadat de komst van Thijs van den Berg groots werd aangekondigd, komt er opnieuw witte rook uit de schoorsteen op Akkermolen. Jelle van Beek is de volgende grote naam die zich heeft gecommitteerd aan de ambitieuze plannen van Ut Zaoterdag. Hij komt over van Moerse Boys 4.

‘De komst van Van den Berg is slechts het begin’, viel in het recentelijke persbericht over de transfer van Van den Berg te lezen. Dat daarvan geen woord gelogen was, blijkt nu. Met de transfer van Van Beek onderstreept het technische hart van het negende de titelambities nog maar eens. De linkspoot is immers een grote speler op Akkermolen. Dat bewijzen de statistieken.

Moerse Boys 1
Van Beek speelde tussen 2002 en 2011 maar liefst 76 wedstrijden in het eerste elftal van Moerse Boys. Hij verdiende zijn strepen met name aan de linkerflank en trof in die periode tweemaal doel. Het zijn cijfers die de kwaliteiten van de dertiger verraadden. Dat Ut Zaoterdag een speler van dergelijke allure weet te strikken, is de verdienste van het technische hart. Zij verrichten in deze bizarre periode uitzonderlijk werk, tot groot genoegen van de achterban.

Overigens zijn Ut Zaoterdag en Van Beek geen onbekende van elkaar. In het afgelopen seizoen speelde hij immers al een testwedstrijd in het tricot van Moerse Boys 9. In het hart van de defensie slaagde hij met vlag en wimpel voor zijn examen. Met zijn optreden tegen Boeimeer (2-0-winst) haalde Van Beek het laatste restje twijfel bij het technische hart weg. Zij gingen direct over tot actie en werkte achter de schermen hard om deze transfer te realiseren. Met succes.

#WelkomJelle
De supporters van Moerse Boys 9 zijn door het dolle heen met de komst van Van Beek. De hashtag #WelkomJelle ging al snel als een lopend vuurtje rond op social media en werd zelfs trending op Twitter. Het moet voor Van Beek voelen als een warm welkom, maar wellicht voelt hij ook de druk. De verwachtingen van de supporters zijn immers torenhoog.

Ook tevredenheid troef bij trainer Richard Lochten, die recentelijk zelf van Breda naar Zundert verhuisde om de reisafstand naar sportpark Akkermolen te verkleinen om zo meer tijd te kunnen steken in zijn trainerstaken. Lochten toont zich een gelukkig coach. “Een speler als Van Beek geeft onze selectie duidelijk een boost. Ik ben blij dat onze directie de ambities kracht bij zet met dergelijke transfers. Mijn selectie wordt meer en meer kampioenswaardig.”

Concurrentiestrijd
Toch wacht Lochten in het nieuwe seizoen ook een uitdaging. Want slaagt hij erin om de rust in de kleedkamer te bewaren? De concurrentiestrijd is groter dan ooit, niemand is zeker van zijn plaats. De vraag is of de teren zieltjes binnen Ut Zaoterdag daarmee kunnen omgaan. Wie de concurrentiestrijd niet aandurft, moet vertrekken. Dat is de even eenvoudige als harde boodschap die het technische hart intern naar verluidt heeft verkondigd.

Het transfergeweld bij Ut Zaoterdag is losgebarsten. Of er nog meer vers bloed volgt? Dat is de vraag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp