Ut Zaoterdag levert direct met overwinning op koploper

U bevindt zich hier:
/ Ut Zaoterdag levert direct met overwinning op koploper

We kunnen er niet langer omheen: Moerse Boys 8 is titelkandidaat. Andere teksten kunnen na de eclatante 2-1-overwinning op koploper Alliance als nonsens worden afgedaan. Een overwinning op de nog ongeslagen lijstaanvoerder, dat hadden zelfs de grootste optimisten niet zien aankomen. Ut Zaoterdag staat er direct.

Johnno Wens
Op die eerste competitiedag werden de eerste contouren van het nieuwe beleid zichtbaar. Dat linkervleugelverdediger Johnno Wens de wedstrijd eindigde als aanvoerder én verdedigende middenvelder, was een teken aan de wand. Het Technische Hart (hierna: TH) heeft een belangrijke rol in gedachte voor de fijnbesnaarde linkspoot. Dat vertrouwen betaalde hij in Roosendaal terug met een kiezelhard doelpunt, dat vanwege buitenspel helaas werd afgekeurd. Wens is als aanvoerder het type-Steven Bergwijn: geen woorden maar daden. Spreken met de voeten. Geen grote uitspraken, ietwat introvert zelfs.

Een ander duidelijk signaal van coach Richard Lochten, was de keuze voor Roy Verdaesdonk in de spits. Gekscherend wordt de bonkige spits de Brian Brobbey van Akkermolen genoemd. Net zo beresterk, maar het vizier niet altijd even scherp afgesteld. Dat bleek zaterdag andermaal. Kansen bij de vleet, maar alleen vanaf de strafschopstip was hij trefzeker. Daarmee werd hij wel direct de matchwinner. Het vertrouwen van de staf in ‘Verda’ blijft groot.

Het krantje
De buitenwacht zal ongetwijfeld zijn vraagtekens zetten bij het aanvoerderschap van Wens én de keuze voor Verdaesdonk. Het kwam dan ook als een verrassing. De Zundertse Bode – door het TH afgedaan als ‘het krantje’ – had jarenlang een lek binnen de Ut Zaoterdag-selectie, waardoor niets binnenskamers bleef. Maar dat lek is gedicht. De afwezigheid van Raoul Rombouts kan daar niet los van gezien worden. Meer dan eens uitte het enfant terrible zijn onvrede in de media. Dat hij ervoor kiest om tijdens de eerste maanden van het seizoen op reis te gaan, zorgt binnen de spelersgroep overigens voor gefronste wenkbrauwen.

Terug naar Roosendaal, waar Moerse Boys 8 dus de lijstaanvoerder trof. Dat Alliance die positie bezette vanwege de clubnaam met een ‘A’, deed uiteraard niets aan die hoge klassering af. Alliance was de grote favoriet, daar was geen twijfel over. Een verstandige zet van de technische staf was het om Arno Weijgers voor deze zaterdag uit zijn voetbalpensioen te halen. De routinier, vorig jaar op een volgepakt Akkermolen uitgezwaaid, kent het klappen van de zweep als geen ander. Hij was de gewezen man om Ut Zaoterdag de zo gewenste kickstart te geven.

Nieuwelingen leveren direct
Ook de nieuwelingen drukten hun stempel direct. Mitchell Haring opende zijn doelpuntenrekening al vroeg in de wedstrijd, terwijl Daan ‘Hennie’ Hennekam zijn multifunctionaliteit tentoonspreidde. Hij bestreek deze middag een pooslang zowel de linkerflank al de rechterflank. Maarten ‘Chuckie’ Dekkers kreeg voorafgaand al de handen op elkaar: hij verkoos deze openingswedstrijd boven een veelbelovend familie-uitje in Volendam. De juiste prioriteiten dus. Raoul Rombouts, lees je mee?!

Direct het volle pond dus voor Ut Zaoterdag, dat zich nestelt in de top van de ijzersterke vijfde klasse. Overigens wacht volgende week de volgende serieuze krachtmeting. Tegenstander is dan DOSKO, dat vóór vandaag plaats twee op de ranglijst bezette. Een loodzware competitiestart dus. Maar de boodschap voor Ut Zaoterdag is duidelijk: wil je kampioen worden, dan moet je iedereen verslaan. Tot de volgende!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp