‘Ut Twidde’ treedt met periodetitel in voetsporen van Moerse Boys 1

U bevindt zich hier:
/ ‘Ut Twidde’ treedt met periodetitel in voetsporen van Moerse Boys 1

Feest op Akkermolen deze zondag. Moerse Boys 2 kroonde zich vandaag tot periodekampioen in de reserve eerste klasse. Op eigen veld volstond een overwinning op Groen Wit 2 voor de periodetitel. Hoewel de eindstand wellicht anders doet vermoeden (3-0-overwinning), ging het allemaal niet vanzelf voor de ‘Ut Twidde’. Desondanks was de vreugde er vanzelfsprekend niet minder om.

Geluk
De openingstreffer van de oranje-witten was nog wel verdiend. Ron Stoffelen stuurde ploeggenoot Joris Jochems weg met een verre pass, waarna laatstgenoemde koelbloedig doel trof.  In het vervolg speelde Moerse Boys 2 met het geluk van een periodekampioen. Meermaals kroop het door het oog van de naald. Bijvoorbeeld in de fase vlak voor rust, toen Groen Wit binnen luttele seconden tot tweemaal toe de paal raakte. Ook teisterden de bezoekers in het eerste bedrijf nog de lat.

In de tweede helft kreeg Groen Wit de uitgelezen mogelijkheid om de periodetiteldroom van de thuisploeg in gevaar te brengen. De centrumspits van de Bredanaars werd omver gekegeld en mocht zelf aanleggen vanaf elf meter. Hij trapte de toegekende strafschop wild over. Nog geen minuut later lag de bal aan de overzijde wel in het net. Bas Naalden was de gevierde man. Het was een sleutelmoment in de wedstrijd.

JO19-1
In het vervolg kwam Moerse Boys 2 nauwelijks meer in de problemen. Groen Wit, met voormalig Moerse Boys-speler Jawad Ouasti in de gelederen, was niet meer bij machte om de oranjehemden in de problemen te brengen. In de slotfase maakte Aimen Annouhi, speler van JO19-1, aan alle twijfels een eind. Hij schoot de bal van dichtbij overtuigend in het dak van het doel. Gezamenlijk vierde de spelers van het tweede elftal de treffer, beseffend dat de periodetitel hen niet meer kon ontgaan.

En zo kroonde de ploeg van trainer Wilfried Foesenek en leiders Daan Dekkers en Ed Huijbregts zich tot winnaar van de eerste periode. Daarmee trad ‘Ut Twidde’ in de voetsporen van het vlaggenschip, dat een seizoen eerder ook periodekampioen werd in de eerste klasse. Hoe het nacompetitie-avontuur na het seizoen vervolgens eindigde? Dat is algemeen bekend. Laat het een voorbode zijn voor de mannen van Moerse Boys 2. Maar nu eerst genieten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp