Uitmuntend Moerse Boys laat koploper Baronie wankelen

U bevindt zich hier:
/ Uitmuntend Moerse Boys laat koploper Baronie wankelen

Een ovationeel applaus klonk zondagmiddag omstreeks half vijf op sportpark Akkermolen. Dat was niet zonder reden. Moerse Boys slaagde erin om het grote Baronie te laten wankelen. De koploper van de Hoofdklasse B hield zich in de slotfase ternauwernood staande, maar morste wel twee dure punten. Een uitmuntend Moerse Boys bedwong de gedoodverfde titelfavoriet dankzij twee prachttreffers van Pim. Het werd 2-2.

Waardering
Direct nadat de scheidsrechter de aantrekkelijke streekderby had beëindigd, gingen de handen bij de Klein-Zundertse achterban op elkaar. Het was een blijk van waardering voor de onverzettelijkheid van de Oranjehemden, die het talrijk aanwezige publiek trakteerden op een hartverwarmende pot voetbal. Dat er ondanks de verdienstelijke puntendeling bij trainer Jurgen Arnouts toch wat teleurstelling te bespeuren viel, was alleszeggend. Moerse Boys was in de slotfase dichtbij meer.

Aan Bredase zijde was er eveneens teleurstelling. Dat werd nog het best geïllustreerd door de doelman van de Baronnen, die na het laatste fluitsignaal gefrustreerd de bal richting de akkers van De Bie trapte. Moerse Boys vormde voor Baronie een vervelende bananenschil in de race om het kampioenschap. Wat tevens opviel: Baronie was in de laatste twintig minuten het spoor bijster. Moerse Boys greep de lijstaanvoerder bij de keel, maar verzuimde de Klein-Zundertse middag nóg mooier te maken.

Joris afwezig
Dat De Moer aantrad zonder aanvoerder Joris, maakte de prestatie des te knapper. De oudste Goossens-telg werd zondagochtend voor de tweede keer vader en ontbrak op het wedstrijdformulier. De aanvoerdersband ging om de arm van Marvin, wat hem extra energie leek te geven. Het driemansblok in het hart van de defensie werd gevormd door Lars, Sietse en Sjoerd. Ga er maar aan staan, tegen een ploeg die bulkt van de offensieve kwaliteiten. Neem Yassine Mejres en Jason Tjien-Fooh. Zij waren nog niet zo lang geleden actief bij profclubs op Malta en in Australië, maar zondag stonden zij op Akkermolen, als blikvangers van Baronie.

Tel bij de afwezigheid van Joris de valse start op en je begrijpt dat er na een kwartier spelen weinig hoop was op een positief resultaat. Het absolute doemscenario – een vroege Bredase treffer – kwam uit. Mejres kopte een afgemeten voorzet feilloos achter Tom. Nog geen tien minuten waren er gespeeld. Dat de bezoekers vervolgens niet bij machte waren om de wedstrijd te controleren, was de verdienste van Moerse Boys. De Bredanaars kregen geen centimeter ruimte. Rik en Justin waren met hun loopvermogen belangrijk in het ontregelen van de opbouw van de bezoekers.

Moerse Boys-voorwaartsen
Zo rond de twintigste minuut was het weer gelijk. Want ook de voorwaartsen van Moerse Boys etaleerden deze middag hun klasse, met Pim in het bijzonder. Hij volleerde een voorzet van Cas feilloos tegen de touwen. Een afronding vol overtuiging. In zijn schaduw konden ook Cas – met het betere draai- en kapwerk – en Daan – de bal steeds beschermend alsof het zijn (nog ongeboren) eigen kind was – terugkijken op een goed optreden.


In het vervolg van de eerste helft waren er aan weerszijden kansen op meer. Namens Moerse Boys trapte Rik rakelings voorlangs, terwijl ook Bart zijn geluk beproefde. Met de rust in zicht kwam Baronie nog een paar keer akelig dichtbij. Tom voorkwam eenmaal met een uitstekende redding een nieuwe achterstand.

Lef wordt beloond
Evenals in het eerste bedrijf kreeg Moerse Boys ook in de tweede helft al snel een domper te verwerken. Enigszins fortuinlijk kreeg opnieuw Mejres de bal mee, waarna hij alleen voor Tom verscheen en afdrukte. Maar ook na de 1-2 slaagde Baronie er niet in om de wedstrijd in handen te nemen. Het opereerde eenvoudigweg niet als een kampioen. Klein-Zunderts trots voelde dat er wat te halen viel en Jurgen wisselde dan ook offensief. Hij bracht met Jesse een extra aanvaller. Die lef betaalde zich uit.

Niet lang na de wissel – zo’n kwartier voor tijd – was Pim opnieuw het middelpunt van de aandacht. Hij maakte de mooiste treffer van de middag. Vanaf de penaltystip kopte hij een voorzet van Marvin stijf in de kruising. De Baronie-doelman strekte zich, zweefde fraai, maar was kansloos op zoveel precisie en kracht. Het was een schoolvoorbeeld van een perfecte kopbal die Akkermolen bijkans liet ontploffen.


In de minuten die resteerde was Moerse Boys de bovenliggende partij, gesteund door de oranje-witte aanhang. Spelers en supporters roken bloed, Baronie oogde paniekerig. Daan trapte vanaf een meter of twintig bekeken, maar de stijlvolle redding van de goalie was fraai. In blessuretijd zeilde een vrije trap rakelings langs het doel van Tom, maar de grootste kans was nog voor Bart. Toen een hoekschop bij de eerste paal werd verlengd, kreeg de vleugelspeler de bal prompt voor zijn voeten. Vol adrenaline trapte hij de bal van dichtbij richting de parkeerplaats. Het was in de slotminuut dé kans om de stunt compleet te maken. Niet veel later blies de jonge arbiter voor het laatst.

Met een zeer verdienstelijk resultaat werd gang gemaakt naar de kantine, alwaar de Oerhollandse Party al enige tijd was losgebarsten. De Klein-Zundertse aanhang was het erover eens: Moerse Boys had zich van zijn allerbeste kant laten zien. Dit smaakte naar meer. Dat moet er over twee weken komen, als hekkensluiter RKSV Minor op de zaterdag voor Pasen naar Akkermolen komt. Het vlaggenschip kan dan goede zaken doen in de degradatiestrijd. Volgende week is Moerse Boys vrij. Voor de liefhebber: de derby Wernhout – Achtmaal staat dan wel op de rol.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Jesse Mouws) – Sietse Sebregts – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp