‘Transferstunt van de eeuw’ lonkt voor Ut Zaoterdag: “Een grote vis”

U bevindt zich hier:
/ ‘Transferstunt van de eeuw’ lonkt voor Ut Zaoterdag: “Een grote vis”

Speelt Moerse Boys 9 paniekvoetbal of is hij wiens naam nog niet bekend mag worden echt de verlosser van Ut Zaoterdag? Dat is de vraag die alles en iedereen op sportpark Akkermolen momenteel bezig houdt. Feit is dat een enorme verrassing op transfergebied aanstaande lijkt. Voetbalkenners spreken zelfs over ‘de grootste transferstunt uit de geschiedenis van Ut Zaoterdag.’

Mister X
Dat het technische hart van Moerse Boys 9 zo geheimzinnig doet over de naam van de potentiële aankoop, heeft alles te maken met de vrees voor concurrentie. Mochten andere teams lucht krijgen van de ophanden zijnde transferstunt, dan kan deze grote vis alsnog uit de handen van Ut Zaoterdag glippen. Dat wil men koste wat het kost voorkomen. Gekscherend wordt door de achterban al gesproken over ‘Mister X’. Zelfs de clubwatcher van de Zundertse Bode kon nog niet achterhalen om welke grote speler het precies gaat.

De fanatieke aanhang van het negende is vooralsnog sceptisch. Het transferbeleid heeft de club de afgelopen seizoenen geen prijzen opgeleverd. Sterker nog, het gat met de topteams binnen de vijfde klasse is na afgelopen transferzomer plots veel groter geworden. De dagen van technisch directeur John Zagers lijken als gevolg daarvan nu dan echt geteld. Geruchten gaan zelfs dat de TD is gepasseerd in de onderhandelingen met Mister X. Een pijnlijke ontwikkeling.

Goudvis
Hoofdcoach Richard Lochten, die ondanks de tegenvallende prestaties nog stevig op zijn stoel zit, spreekt van een ‘potentiële droomversterking’. De tacticus verklapt dat een transfer dichtbij is. “We hebben zelfs al een mondeling akkoord”, aldus Lochten. “Maar pas als de inkt van de handtekening droog is, durven we ons rijk te rekenen. Geen moment eerder. Zeker is dat deze speler het zaterdagvoetbal op Akkermolen naar een next level kan tillen. Het is een grote vis. Eigenlijk een goudvis”, vervolgde de oefenmeester met gevoel voor symboliek. “Hij is precies wat mijn spelersgroep nodig heeft.”

Over de positie en de sterke punten van Mister X doet Lochten opvallend geheimzinnig. “Laten we het erop houden dat hij op meerdere posities inzetbaar is”, houdt Lochten zich op de vlakte. Tot slot stelde hij de supporters gerust. “Ook onze fans zullen deze speler snel in hun harten sluiten. Hij heeft alles om binnen een mum van tijd de absolute publiekslieveling te worden. Voor dit soort spelers komen de mensen naar het voetbal.”

Contract
Overigens wordt in de wandelgangen gefluisterd dat de potentiële aanwinst momenteel nog een contract heeft bij een andere club. Dat zou tevens een reden zijn voor de speler om de onderhandelingen met het technische hart in het grootste geheim te voeren. Voordeel voor Ut Zaoterdag is dat Mister X beschikt over een aflopend contract, waardoor de oranjehemden geen transfersom verschuldigd zijn. Zeker is wel dat hij zwaar zal wegen op de salarishuishouding.

Onduidelijk is nog of als gevolg van de ophanden zijnde transfer andere spelers moeten vertrekken bij Ut Zaoterdag. Middenvelder Raoul Rombouts flirtte rond de feestdagen openlijk met een terugkeer naar de Moerse Boys-selectie, maar inmiddels lijkt hij toch weer van gedachte te zijn veranderd. Wellicht dat ook Rombouts beseft dat met de komst van Mister X een mooie toekomst in het verschiet ligt bij Moerse Boys 9. Een toekomst met prijzen is plots niet uitgesloten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp