Topper tegen Blauw Wit ’81 prooi voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Topper tegen Blauw Wit ’81 prooi voor Dames 1

Drie maal is scheepsrecht. Waar voor de winterstop de topper tussen de nummer 2 en nummer 3 uit de competitie twee keer werd afgelast door de belabberde weersomstandigheden, was het deze zondag wel raak. Blauw Wit’81 uit De Moer komt op bezoek bij De Moer en hoopt op gelijke hoogte te komen met de oranjehemden, terwijl Moerse Boys bij winst een gat van zes punten slaat naar de achtervolgers en op die manier de enige serieuze concurrent lijkt te zijn voor de gedoodverfde titelfavoriet Baardwijk.

Terwijl de ziekenboeg nog steeds aardig vol zit met Robin, Fleur en Nola missen we deze dag ook Judith van Hooijdonk en Kristel die een weekendje sneeuwpret beleven. Daar tegenover staat de terugkeer van Iefke die na een halfjaar Noorwegen weer is aangesloten, terwijl ook Amelie weer op de terugweg is en minuten kan gaan maken. Om de selectie compleet te krijgen voor deze topper wordt een beroep gedaan op Dames 2 waardoor Mandy en Judith van Aert aansluiten. Dank nogmaals dames!

Vanaf minuut één is duidelijk dat De Moer vandaag flink aan de bak moet, want de bezoeksters leggen direct een flinke dosis energie in de wedstrijd en proberen de thuisploeg te overrompelen. De eerste 10 minuten zijn daardoor flink rommelig maar wel lekker om naar te kijken. Strijd van twee kanten en twee aanvallend ingestelde ploegen die duidelijk voor de winst willen gaan. De supporters gaan er eens lekker voor zitten en na een klein kwartiertje komen de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Tot twee keer toe weet Mandy met een heerlijke dieptepass Lotte te bereiken maar het scorebord blijft steken op de brilstand. Blauw Wit ’81 heeft haar zaakjes goed op orde en bezorgt met de nodige fysieke kwaliteiten het middenveld en de verdediging, met Dorris als verrassende rechtsback ;), van Moerse Boys flink wat werk, maar het staat goed bij de Moer en na een half uur spelen komt dan toch de voorsprong voor de thuisclub. Een heerlijk aangesneden corner van Sigi beland in de doelmond waar Ellis de bal hoog in het doel weet te koppen. De voorsprong is verdiend en niet heel veel later wordt deze zelfs verdubbeld. Een prima aanval van De Moer waarbij Lotte de bal in de zestien knap terug weet te leggen op Sigi, die afdrukt zoals elke trainer het graag ziet; een prima geplaatst en gedrukt schot in de verre hoek zorgt voor vreugde bij de oranjehemden.

Moerse Boys heeft de wedstrijd aardig onder controle in deze fase, en vijf minuten later wordt het zelfs 3-0. Een corner van Mandy draait in één keer heerlijk naar de eerste paal toe waar de keepster met haar vingertoppen een werelddoelpunt kan voorkomen. De bal blijft echter hangen, Pascalle kopt en via het hoofd van een tegenstander beland de bal dan toch in het net. Een riante voorsprong bij rust in deze boeiende wedstrijd.

Blauw Wit is echter zeker nog niet afgeschreven en dus is het zaak om in de tweede helft scherp te beginnen en de te verwachten stormloop goed door te komen. De bezoeksters beginnen inderdaad weer met veel energie en strijd richting Moerse Boys doel, waar Ellen zich weer een aantal keer kan onderscheiden met prima ingrepen. Toch is de grootste kans in deze beginfase van de tweede helft voor de Moer. Vera lijkt voor vuurwerk te gaan zorgen, neemt de tijd, positioneert zich nog eens prima achter de bal maar produceert een vuurpijl over het vangnet in plaats van een knaller tegen de touwen. Geen geluk voor de hardwerkende middenveldster, misschien had Ad van den Brand vroeger al gelijk Vera… 😉

Tijdens de tweede helft probeert Blauw Wit de aansluiting te vinden maar het collectief van Moerse Boys is niet van plan om de topper nog spannend te maken. Iedereen werkt hard voor elkaar en heeft één gezamenlijk doel, en dat is de drie punten binnenhalen. Eerst lijkt de onvermoeibare Lieke via een indrukwekkende solo op weg naar een spectaculair doelpunt, maar in de 70e minuut lijkt Lotte aan het beetje spanning een eind te kunnen maken. Na een prima loopactie kan de spits oog in oog met de keepster de wedstrijd echter niet definitief in het slot gooien.

De minuten tikken gestaag weg en de Moer blijft zonder grote problemen overeind. Na 90 enerverende minuten staat er dan ook een klinkende 3-0 overwinning op het scorebord en daar mogen de dames trots op zijn. Moerse Boys Dames 1 bewijst prima uit de winterstop te zijn gekomen en kan deze lijn aanstaande zondag door trekken als DVO’60 Vr1 op bezoek komt op Sportpark Akkermolen. Ook dan is alle support weer meer dan welkom. Aanvang 10:00 uur tot dan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp