Tiki-Taka Moerse Boys MO17

U bevindt zich hier:
/ Tiki-Taka Moerse Boys MO17

Zaterdag 27 november. The day after, maar ook de dag dat Moerse Boys MO17 opnieuw naar Wouw moest om voor de tweede keer dit seizoen daar een competitiewedstrijd te spelen. De eerste wedstrijd tegen Cluzona MO17 ging jammerlijk verloren. Dat moest deze keer anders. Na de midweekse bekeruitschakeling kunnen alle ogen op de competitie, waar de MO17 nog altijd fier aan kop gaat. Er wordt al gesproken over een heuse “tweede-fase-titel”, maar daarvoor dient er echt nog wel een paar keer gewonnen te worden!

Te beginnen dus met vandaag. Gadegeslagen met twee nieuwe pennen voor het notitieboekje wegens het sneuvelen (lees: keihard kapot maken wegens de spanning tijdens eerdere wedstrijden) wordt de reis naar Wouw gemaakt. Het moge duidelijk zijn dat Moerse Boys goed voor de dag moet komen om aanspraak te maken op de 3 punten, zeker gezien de eerdere 3-1 nederlaag. Cluzona laat haar aanvallende intenties gelijk vanaf de aftrap zien. Minke krijgt enkele doelpogingen van de Wouwse ploeg te verwerken, maakt het af en toe iets te spannend, maar weet haar doel schoon te houden in deze beginfase. De achterhoede met Loes, Suze, Debby en Liz heeft het het eerste kwartier druk, maar houdt stand. Loes bewaart goed de rust en is met enkele cruciale ingrepen belangrijk. Suze, Debby en Liz laten ook hun goede vorm zien en maken het de Wouwse spitsen knap lastig.

Gaandeweg de eerste helft kruipt de MO17 steeds meer uit haar schulp. Bloem en Maud combineren goed aan de rechterflank en eerstgenoemde heeft enkele prima acties in huis. Daarnaast geeft het tweetal het goede voorbeeld van hoe het moet. Elkaar in de voeten aanspelen en rust bewaren aan de bal. Heel het team pakt dit voorbeeld op en wat volgt is een periode waarin de MO17 duidelijk de overhand heeft. Steeds wordt er naar de voetballende oplossing gezocht en het is ontzettend leuk om naar te kijken. Quinty heeft een schitterende rush in huis waarbij ze meerdere tegenstanders haar hielen laat zien. De actie strandt helaas in de vijandelijke zestien, maar ze geeft wel het goede voorbeeld aan zus Gaby. Gaby maakt een klasse actie en komt daardoor oog in oog met de doelvrouw. Haar eerste poging wordt nog gekeerd, maar de tweede poging beland wel in het netje. 1-0 en dat is meer dan terecht!

Moerse Boys MO17 gaat door waar het mee bezig was, namelijk ontzettend goed voetballen. Het plezier spat ervan af en langs de kant is het genieten geblazen. Cluzona weet even niet waar ze het zoeken moeten. Net voor rust beloond de MO17 zichzelf door een van de vele mogelijkheden te benutten. Joy heeft een heerlijke pass in huis die collegaspits Kim een niet te missen kans biedt. Kim doet haar taak en zet Moerse Boys op 2-0. Dat het slechts 2-0 is, is een gevolg van het vizier dat niet altijd op scherp stond. Achterin was het nog wel oppassen voor de diepe ballen vanuit Cluzona, maar de Klein-Zundertse defensie stond goed. Debby had nog een goede ingreep in huis. Zodoende wist Minke, die het net voor rust nog een keer iets te spannend maakte, de nul te houden.

De nodige complimenten werden gegeven aan het team in de rust en dat was op zijn plaats. Zaak was om zo door te gaan. In de eerste minuut van het tweede bedrijf krijgt de Moer een corner tegen, maar naar later blijkt is dat een van de weinige aanvallende acties van Cluzona. Loes is een toeschouwer in het oranje witte doel. Dat komt mede doordat Lynn alle aanvallende intenties van de Wouwse ploeg al vroeg vakkundig de kop in drukt. Suze en Gaby geven vanuit de backposities enkele schitterende passes langs de zijlijn richting de voorhoede. Als de bal eenmaal daar is aangekomen combineren de spitsen Joy en Minke zicht naar kansrijke posities. Met name Minke krijgt enkele prima kansen om haar doelpuntentotaal wat op te krikken, maar de snelle spits vindt geen geluk in de afronding.

Bloem, Maud, Quinty en Liz gaan door met waar ze in de eerste helft gebleven waren, namelijk goed voetballen en vooral goed combineren met elkaar. Het is wat rommeliger als in de eerste helft, maar de intenties zijn nog steeds meer dan goed. Halverwege de tweede helft begeeft de duct tape het van de schoen van Jess (sorry Jess, nieuwe schoenen zijn echt nodig!). Binnen no-time zit er een nieuwe laag om de rechterschoen en direct gaat Jess op avontuur met de bal. Met grote stappen stormt ze richting het doel maar de solo wordt niet bekroont met een goal.

Zo’n 10 minuten voor tijd verdwijnt de grote glimlach op ieders gezicht als Minke een flinke tik op de enkel krijgt en blijft liggen. De rappe spits was net hersteld van een enkelblessure en moet nu dus opnieuw met een pijnlijke enkel het veld verlaten. Het is te hopen dat de schade meevalt!

Wat blijft staan is de vrije trap op een mooie plek net buiten de zestien. Deze gaat genomen worden door Jess. Een wedstrijd “latje-trap” kun je maar beter niet aangaan met Jess, want voor de derde keer achter elkaar schiet de verdedigster een vrije trap kiezelhard op de lat. De bal komt terug in het veld, waarna Bloem er als de kippen bij is voor de rebound. Met een boog wordt de bal richting de goal gekopt waarna Joy het laatste benodigde zetje geeft. 3-0 dus voor Moerse Boys. Jess heeft nog een schitterende aanname in huis op de uittrap van de keepster van Cluzona, met als terechte reactie “Ik had nooit gedacht dat ik die zou hebben!” Zou het door die duct tape komen? (Nieuwe schoenen blijven nog steeds echt nodig!)

De nieuwe pennen zijn na 80 minuten, wanneer de scheids voor het laatst fluit, nog heel. Ook staat er een 0-3 stand op het scorebord. Moerse Boys MO17 kan dus weer 3 punten bijschrijven en het “Forza Moerse Boys” klinkt weer door de kleedkamer. Een woman of the match aanwijzen is deze zaterdag haast onmogelijk, iedereen verdient namelijk deze uitverkiezing. Laten we hopen dat we volgende week zaterdag weer kunnen genieten langs het veld!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp