Tiental Moerse Boys moet op Akkermolen buigen voor Meerssen

U bevindt zich hier:
/ Tiental Moerse Boys moet op Akkermolen buigen voor Meerssen

Onder toeziend oog van een legertje geblesseerden, enkele vrijwilligers en de verslaggever van BN De Stem heeft Moerse Boys zondag op eigen veld een terechte nederlaag geleden tegen SV Meerssen. De eerste helft was nog doelpuntloos, maar in het tweede bedrijf buitten de bezoekers de ontstane overtalsituatie optimaal uit. Het werd voor ons vlaggenschip – daags na de bekeruitschakeling tegen derdeklasser ZIGO (verlies na strafschoppen) – de tweede nederlaag van deze week: 0-2.

Livestream
In de eerste wedstrijd na ingaan van de aangescherpte coronaregels werd de steiger met camera weer opgetuigd. Geen publiek bij sportwedstrijden, luidde een van de nieuwe maatregelen. En dus moest de wedstrijd van het vlaggenschip weer bij de trouwe aanhang worden gebracht middels een livestream. Op Akkermolen was het weer bijzonder rustig. Niet zoals het hoort op een mooie herfstzondag. De kijkers van de livestream zagen Moerse Boys ten onder gaan.

Het breekpunt van de wedstrijd vond plaats op slag van rust. Job beging rond de middenlijn een overtreding en werd – met al een gele kaart op zak – door de scheidsrechter resoluut bestraft met een tweede gele prent. Juist op het moment dat Moerse Boys ogenschijnlijk iets meer in de wedstrijd kwam, werd het gereduceerd tot tien. Dat een loodzware tweede helft wachtte, was toen al duidelijk.

Overigens was Meerssen ook vóór de rode kaart al veruit de gevaarlijkste ploeg op het Klein-Zundertse hoofdveld. Binnen het kwartier had het al drie uitstekende mogelijkheden en een handvol hoekschoppen gehad om de score te openen, maar – mede door een prima redding van Tom – kwam Moerse Boys de openingsfase zonde kleerscheuren door. Over het vertoonde spel kon trainer Jurgen Arnouts in die fase niet bepaald tevreden zijn. Slordigheid en onrust namen te vaak de overhand. Justin was een van de spelers die zich aan het matige spel onttrok; hij speelde wederom een prima wedstrijd.

Vervelend gevoel
Pas na het half uur konden de oranjehemden de Limburgse defensie voor het eerst enigszins verontrusten. Het schot van Daan werd echter in de kiem gesmoord. Cas schoot even later op aangeven van Hein voorlangs. Het waren de spaarzame momenten waarbij Moerse Boys zich offensief liet gelden. Tom voorkwam met de voet opnieuw een achterstand. Met de rode kaart van Job luttele seconden voor rust zocht Moerse Boys toch met een vervelend gevoel de kleedkamers op.

Ondanks het mannetje minder was de opening van de tweede helft nog hoopgevend: Cas trapte rakelings naast. Niet veel later was het aan de overzijde echter wel raak. Een voorzet vanaf rechts werd door de sterke Meerssen-spits doorgekopt, waarna zijn ploeggenoot vogelvrij raak schoot vanaf een meter over tien. Vlak na rust werd de situatie daarmee haast uitzichtloos voor Moerse Boys. Man minder en een achterstand: ga er maar aan staan.

Meer risico
Moerse Boys weigerde na de treffer direct de defensieve stellingen te verlaten, om te voorkomen dat het direct weer in het mes zou lopen. Geduld was in die fase het toverwoord. Meerssen ging na de openingstreffer ook niet bepaald beter voetballen. Zo’n twintig minuten voor tijd dirigeerde Jurgen enkele van zijn spelers een linie naar voren, als teken dat er meer risico genomen moest worden. Kansen creëren bleek echter een brug te ver.

Tien minuten voor tijd gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot met een rake kopbal, juist op een moment dat Moerse Boys even met negenen stond vanwege een blessurebehandeling voor Lars. Bij een defensieve ingreep kwam de verdediger vervelend in botsing met zijn tegenstander, waardoor hij een blessure aan de neus opliep. In de slotfase was De Moer niet meer bij machte om iets aan de achterstand te doen. Kas Mol, Joris Jochems en Kent Nouws maakten nog hun opwachting, waarbij laatstgenoemde zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Moerse Boys verloor en zocht andermaal met gebogen hoofd de kleedkamer. Dat het vlaggenschip door een uiterst lastige periode gaat, is een understatement. Zaak is vooral om de sfeer goed te houden. Plezier blijven houden in het spelletje. Die resultaten komen nog wel. Zeker als de ziekenboeg straks weer leegloopt. Geen paniek dus.

Volgende week speelt Moerse Boys op zaterdagavond, uit bij RKSV Halsteren. Helaas is er dan opnieuw geen publiek welkom. We houden u op de hoogte van de mogelijkheden om de wedstrijd toch te volgen.

Opstelling Moerse Boys – Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems (Kas Mol) – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Hein Coremans – Justin Houtzager – Job de Meijer – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Joris Jochems) – Jesse Mouws (Kent Nouws).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp