Tiental Moerse Boys met moeite langs tweedeklasser Gilze

U bevindt zich hier:
/ Tiental Moerse Boys met moeite langs tweedeklasser Gilze

Moerse Boys heeft zondag ten koste van Gilze de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Daarmee deed het Klein-Zundertse vlaggenschip zijn sportieve plicht, want als vierdedivisionist word je nou eenmaal geacht wel even van een tweedeklasser te winnen. Eenvoudig was het echter allerminst deze middag. Het werd – door twee late doelpunten – 1-3.

Irene’58, ZIGO
Het recente verleden heeft uitgewezen dat bekerpotjes tegen ploegen uit lagere klassen doorgaans geen abc’tje zijn voor Moerse Boys. Vorig seizoen werden de oranjehemden nog na strafschoppen uitgeschakeld door derdeklasser ZIGO, terwijl een jaar eerder met hangen en wurgen gewonnen werd van Irene’58, dat destijds eveneens actief was in de derde klasse. Sinds dat Moerse Boys actief is in de Vierde Divisie (voorheen Hoofdklasse) heeft het de luxe dat het pas na de groepsfase instroomt. Gilze-uit was derhalve het eerste bekerpotje van het seizoen.

Voor trainer Jurgen Aernouts was het een mooie gelegenheid om eens wat andere jongens minuten te gunnen. Overigens niet per se een keuze uit luxe, maar voornamelijk ingegeven door de afwezigheid van enkele sleutelspelers. Marvin, Sietse en Dave ontbraken vanwege blessures, terwijl aanvoerder Joris op vakantie was. Alleen de keuze voor Teun onder de lat was niet geboren uit nood. Jurgen gaf de tweede doelman de kans om zich te tonen en daardoor kreeg eerste goalie Tom wat rust. Teun werd in de basisopstelling onder meer vergezeld door broertje Ties, die een basisplaats kreeg in het hart van de defensie.

Rode kaart voor Teun
Voor Teun werd het een middag om snel te vergeten, want al na een minuut of twintig eiste hij ongewild een hoofdrol op. De sluitpost was te laat en torpedeerde de doorgebroken Gilze-spits. Een rode kaart betekende een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd. Ook voor Bas waren de druiven zuur. Hij werd geslachtofferd en vervangen door Tom, die dus zijn vertrouwde plek onder de lat innam. Het scheelde weinig of hij had de bal direct uit het net kunnen vissen. De toegekende vrije trap werd immers op de paal geschoten. Eerder in de wedstrijd had gelegenheidsaanvoerder Daan aan de overzijde overigens ook al op de paal gekopt.

Moerse Boys slaagde er deze middag nauwelijks in om verzorgd veldspel op de mat te leggen. Het tempo was te traag, de passing te slordig, om Gilze echt te verontrusten. Zeker na de rode kaart was de thuisploeg minimaal evenwaardig. De openingstreffer van Cas, op slag van rust, was dan ook een onverwachte meevaller. Hij beproefde zijn geluk vanaf een meter of 25 en zag de bal tot veler verbazing binnen zeilen. De Gilze-doelman grabbelde opzichtig. Na zijn vijf treffers in de competitie opende de nummer tien dus ook direct zijn doelpuntenrekening in het bekertoernooi.


Gilze ruikt bekerstunt
In het tweede bedrijf bleef Moerse Boys ploeteren. Een paar keer stond het tiental niet goed georganiseerd, waardoor de thuisploeg dwars door het centrum gevaarlijk kon worden. De afronding van de Gilze-voorwaartsen was echter meer dan eens ondermaats. De wijze waarop het een kwartier voor tijd toch langszij kwam, was veelzeggend. Een voorzet viel onbedoeld bij de tweede paal binnen. Tot grote blijdschap van de luidruchtige Gilze-aanhang, die zich meer dan eens lieten horen en nu eens goed gingen zitten voor een hete slotfase. Zij roken een stuntzege.

Zover kwam het niet, want Daan herstelde de voorsprong binnen een mum van tijd. Vlak na de gelijkmaker kopte hij een perfecte hoekschop van Cas van dichtbij binnen. Daarmee was het verzet van Gilze definitief gebroken. Conditioneel was de koek op. In de slotfase kreeg Moerse Boys de ruimte om nog meer doelpunten te maken. Uiteindelijk was het nog één keer trefzeker. Bart haalde de trekker over, maar de complimenten waren voor invaller Damian. Hij hield uitstekend het overzicht en bood Bart een haast niet te missen mogelijkheid. Wat tot slot opviel in de slotfase: Daan, nota bene de all-time topscorer van Moerse Boys, sloot het duel af als centrumverdediger. Een positie die hem allesbehalve gewoon is. Na ruim anderhalf uur voetbal floot de arbiter voor het laatst.


Moerse Boys zegevierde zodoende met 3-1 in Gilze en gaat weer in de koker voor de volgende bekerronde. Voor nu kan de focus weer op de competitie, waarin Hoogland volgende week op Akkermolen de tegenstander is. Ongetwijfeld een mooie zondag, want er staat ook een kantinefeestje op het programma op Akkermolen. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Teun Bastiaensen – Bart van den Broek – Ties Bastiaensen (Damian van Oerle) – Lars Jochems (Raad Rasho) – Hein Coremans – Mohammed Mekkaoui (Gijs Klep) – Justin Houtzager – Bas Naalden (Tom Magielse) – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp