The return of Moerse Boys MO17

U bevindt zich hier:
/ The return of Moerse Boys MO17

Het moet een goed gevoel zijn geweest afgelopen vrijdag voor de leden van Moerse Boys MO17. Voor het eerst in het nieuwe seizoen kon de voetbaltas gepakt worden voor een potje voetbal in het oranje witte tenue. Vreugde alom dus, toen om kwart voor 7 de meiden zich meldden op de Akkermolen voor het jaarlijkse jeugdtoernooi. Voor de MO17 was het dit jaar geen toernooi, maar een wedstrijd tegen de dorpsgenoten uit Zundert en Wernhout. Een mooie seizoensopener voor beide teams op een zomerse avond.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen! Afgelopen seizoen was Zundert/Wernhout MO17 meermaals te sterk voor de oranjehemden. Dat geeft uiteraard geen garanties voor dit seizoen, waar ook in competitieverband de burenruzie al ingepland is. Daarnaast betekent een nieuw seizoen vaak ook nieuwe gezichten, ook voor de MO17. Loes, Jess en Gaby hebben de zaterdag verlaten en vertonen tegenwoordig hun kunsten op de zondag. Om dit verlies op te vangen is de technische staf, die overigens intact is gebleven, erin geslaagd adequate aanwinsten te strikken. Emely en Hamdi zijn overgekomen van voorjaarskampioen MO15, terwijl Minke Snepvangers het mannenvoetbal verlaat met haar overstap van de JO15-1 naar de MO17. Een mooie selectie dus voor een gloednieuw seizoen.

Om half 8 werd dit seizoen afgetrapt. Na een gedegen en fanatieke warming-up, waar uiteraard het steigeren nog steeds onderdeel van is, begint de MO17 prima aan de wedstrijd. Het moge gezegd worden dat Wernhout/Zundert wat meer op de oranje helft spelen, maar dat is zeker geen schande. De bezoekers zijn de zomerstop ingegaan als kampioen en hebben dus een meer dan prima ploeg. De achterhoede van de Moer kan aan de bak, maar laat al snel zien de juiste vorm gevonden te hebben. Maud en Lynn vormen centraal achterin een sterk koppel waarbij Maud de spits bewaakt en Lynn een betrouwbaar slot op de deur is. Op linksback staat Liz gelijk weer haar vrouwtje en op rechts laat nieuweling Emely direct haar waarde zien. De verdedigster gaat er elke keer met de bal vandoor en laat zo meteen zien dit stapje hoger prima aan te kunnen. De weg naar MO15-doelvrouw Jessie blijft zo gesperd. Wanneer zij dan toch handelend op moet treden, wordt dit naar behoren gedaan en zo weet Moerse Boys de nul te houden.

Aanvallend gezien lukt het de MO17 maar mondjesmaat om echt gevaarlijk te worden in de eerste helft. Spitsen Kim en Esmée maken zich vooral nuttig in het vroeg verstoren van de tegenaanval. Een niet onbelangrijke taak die het tweetaal zonder te morren uitvoert. Collegaspits Minke de Bruijn wordt enkele keren op snelheid weggestuurd, maar de zestien is nog een lastig te bereiken zone. Wel lukte het om dat gebied te bereiken via een ingooi. Minke Snepvangers liet zien niet stil te hebben gezeten en duidelijk haar armspieren getraind te hebben. Helaas kon deze verre ingooi, die voor velen een verrassing was, niet omgezet worden tot een doelpunt. Zo wordt de rust bereikt met de brilstand, iets wat niet bij iedereen door gekomen is. In “het boekje” stond dat Wernhout/Zundert vlak voor rust op voorsprong zou zijn gekomen. “Oh, dan heb ik dat verkeerd gezien..” Ach ja, dat kan de beste overkomen!

Na een bekertje limonade kon de Moer weer vol energie aan de bak in de tweede helft. Voordat die tweede helft ook kon gaan aanvangen, moest er wel even gewacht worden op Bloem. De blondine, die overigens een ijzersterke eerste helft speelde, haalde even links en rechts door elkaar en stond prompt aan de verkeerde kant van het veld. Met een sprintje was dit probleem gelukkig zo opgelost en kon de wedstrijd hervat worden. In deze helft weet Kim zich als eerste te onderscheiden. Sowieso is Kim de topper van de dag door in de rust de keepershandschoenen aan te trekken. Met een katachtige reflex houdt ze haar doel schoon na een inzet van de roodzwarten. Aan de andere kant is het Lieke, ook speelster van de MO15, die het eerste wapenfeit namens Moerse Boys laat aantekenen. Haar inzet eindigt in een corner.

Moerse Boys begint sterk aan de tweede helft en meldt zich steeds vaker op vijandelijke helft. Echter krijgt het halverwege wel een tegendoelpunt om de oren. Op het enthousiasme en de inzet heeft het geen invloed. Sterker nog, de Moer doet er nog een schepje bovenop en speelt een aantal aardige mogelijkheden bij elkaar. Hamdi is meermaals het beginpunt van de oranje witte aanvalsdrang wanneer zij de spitsen prima weet te bereiken. Minke de Bruijn en Minke Snepvangers weten elkaar makkelijk te vinden (zou het door de namen komen?) en beide krijgen dan ook enkele schietkansen. Echter weten zij het de Wernhout/Zundert goalie niet lastig genoeg te maken.

Terwijl de tijd steeds verder wegtikt, maakt de MO17 steeds meer aanspraak op een doelpunt. Het middenveld, dat naast Hamdi uit Guusje en MO15 -speelster Julie bestaat, weet keer op keer de voorhoede te bereiken. Echter lukt het maar niet om de trekker over te halen. In de defensie, waar Debby meteen haar prima vorm van afgelopen seizoen weet te vinden, wordt het niet meer dreigend, waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigt.

Al bij al was het een prima eerste wedstrijd van de MO17. Om na een weekje trainen zo voor de dag te komen, belooft veel goeds voor komend seizoen. Het allermooiste is misschien weer wel dat het seizoen weer begonnen is, getuige de vele “ik heb dit écht gemist” die vrijdagavond uit de monden van de MO17-speelsters kwamen. Kortom, Moerse Boys MO17 is terug! En dat is maar goed ook. Tot na corso op of langs het voetbalveld!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp