Terugblik op een onvergetelijk 2019: het jaar van…..

U bevindt zich hier:
/ Terugblik op een onvergetelijk 2019: het jaar van…..

2019 loopt op zijn einde. Het werd voor Moerse Boys een gedenkwaardig jaar. Met historische hoogtepunten en bijzondere mijlpalen. Vreugde, maar ook verdriet. Het jaar van overlijden en van nieuw leven. Het jaar van groei, op allerlei gebieden. Een terugblik op een jaar om niet snel te vergeten.

Gouden Generatie
2019 was het jaar van Tom. Van Rik, Leroy, Sjoerd, Joris, Marvin en Bart. Van Rens, Sjors en Daan. Van Cas, Pim, Mitchel en Siemen. En uiteraard van Jurgen. Kortweg de Gouden Generatie. De Gouden Generatie, getooid in oranje-wit, die zijn eigen voetbalsprookje realiseerde. Nederland was in de ban van Ajax, West-Brabant was in de ban van Moerse Boys. Een groep om lief te hebben, voetbal spelend om van te watertanden. Strijdend voor de club. Het shirt. De supporters. Prachtig.

2019 was het jaar van de historische trap van Sjors. De bal nam een zweefvlucht, secondenlang. Honderden ogen gericht op het leer, secondenlang. Zwevend over de doelman, over aanvallers en verdedigers, landend in de verre hoek. Ongeloof en euforie op hetzelfde moment. De linkervoet van Sjors als ganzenveer van een geschiedschrijver, promotie naar de Hoofdklasse als geschiedkundig hoogtepunt.


BMT
2019 was het jaar van Vlissingen. Van Bemmel. Van de verslagen van Dennis Kas. Van ranja voor Dennis Kas. Van een voetbalelftal dat een hitserie werd, bekroond met twee BN De Stem Awards. Van VOC. Van CVV Zwervers. Van Den Hoorn. Maar ook van RKZVC. Van Silvolde. Van Minor. Het jaar ook van de BMT-soap, resulterend in blijdschap, frustratie en uiteindelijk nacompetitie. En dat resulteerde weer in ongeloof en euforie. Maar er was meer.

2019 was het jaar van de periodetitel voor Moerse Boys 2. De wintertitel ook. Maar ook het jaar dat Ut Zaoterdag zijn titeldroom zag vervliegen. Wéér een jaar zonder tastbare prijs. Het jaar dat Moerse Boys 5 plots de formule om te winnen ontrafelde. Het was ook het jaar van Moerse Boys 6 als het nieuwe vijfde. Maar ooit gaan ook zij een wedstrijd winnen. Geduld is een schone zaak. Vraag het Moerse Boys 5.
https://www.facebook.com/3ehelftMB5/posts/2428912007425210
Dames
2019 was het jaar van drie dameselftallen. Voor even dan. Drie damesteams werden er twee. En dat is beter zo. Het jaar van nacompetitie voor Dames 1. Net geen promotie. De winterstop in als nummer twee. De jacht op Baardwijk is geopend. Het jaar van punten sprokkelen voor Dames 2.

2019 was het jaar van het heengaan van clubiconen. Van Harrie van Trijp, de man met een oranje-wit hart, zo dankbaar dat hij deel uitmaakte van de Moerse Boys-familie. Maar ook van Henk Schrauwen, oud-voetballer, -kantinebeheerder en fervent supporter, tot het einde toe. Opdat zij mogen rusten in vrede. Opdat zij vanaf boven nog kunnen genieten van al het moois op Akkermolen.

Groei ledenaantal
2019 was het jaar van het 800ste lid. En het restje dat volgde. Het jaar van Gin Roger, Jade en Sanne, die in april in het zonnetje werden gezet vanwege het 800ste lidmaatschap. Het jaar van de verdere breedtegroei van onze vereniging. Opdat er nog vele leden mogen volgen. Ook in 2020.

2019 was het jaar van twee Verenigingsmannen in één jaar. Zoiets dan. Verenigingsman 2018, Krisjan van Ostaayen, werd benoemd tijdens de nieuwjaarsborrel in januari. Onlangs, op 20 december, werd Olav den Ridder benoemd tot Verenigingsman 2019. Een terechte waardering voor fanatieke vrijwilligers. Maar waardering is er voor alle vrijwilligers. Van maandagploeg tot barmedewerkers. Van activiteitencommissie tot jeugdleiders. Jullie maken Moerse Boys.

Babyboom
2019 was het jaar van een babyboom in de selectie. Van Dani de Beer, Levi Goossens en Tuur Daems. Succes leidt tot liefde. Liefde leidt (soms) tot zwangerschap. Zwangerschap leidt tot nieuw leven. Moerse Boys als oorsprong van een babyboom. Maar er waren meer liefdesbaby’s. Cas van Hooijdonk bijvoorbeeld. En Bobbi van Bergen. Liv Duijndam. Siep van Steen. Mick Denissen. En al die andere.


2019 was het jaar van kunstgras. Maar toch ook weer niet. Want 2020 wordt echt het jaar van kunstgras. Eindelijk was er groen licht, in 2019. En over licht gesproken. Lichtmasten op het C-veld, sinds enkele maanden. De accommodatie groeit mee met de vereniging. Fijn.

Afscheid 
2019 was het jaar van het afscheid van Anton Daamen. Voorzitter was hij dertien jaar, erelid is hij voor het leven. Een afscheid met een lach en een traan. En een oorverdovend applaus. Bas van den Bogaert volgt hem in 2020 op. Althans, als de leden het daarmee eens zijn. Maar dat lijdt geen twijfel.

2019 zit er bijna op. 2019 was mooi. 2019 kleurde oranje-wit. Op naar 2020 nu. Heb lief, zoals Harrie van Trijp Moerse Boys liefhad. Zoals Sjors op 16 juni 2019 de bal liefhad. Dan wordt ook 2020 ongetwijfeld mooi. Fijne jaarwisseling, allen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp