Tandeloos Moerse Boys verliest jubileumwedstrijd Joris

U bevindt zich hier:
/ Tandeloos Moerse Boys verliest jubileumwedstrijd Joris

Moerse Boys moet zich volledig gaan richten op het ontlopen van directe degradatie. Zoveel is duidelijk nadat het zondag op eigen veld ten onder ging tegen Sparta’25. Een minimale nederlaag (2-1), maar wel een nederlaag waar weinig op af te dingen was. Moerse Boys stichtte nauwelijks gevaar tegen de stugge opponent. Hoogtepunt vanuit Klein-Zunderts perspectief was de huldiging van aanvoerder Joris voorafgaand.

400 wedstrijden
Die huldiging kwam Joris meer dan toe. Want bijzonder is zijn prestatie. De 32-jarige aanvoerder bereikte op deze zondag een bijzondere mijlpaal. Hij speelde zijn 400ste wedstrijd (!) in het shirt van Moerse Boys 1. Hij is pas de derde speler die dat aantal haalt, na Joy Jochems en Rudo Gommers.  Daarom werd hij vóór de aftrap in het zonnetje gezet. Eerst waren er mooie woorden van oud-voorzitter Anton Daamen, daarna de overhandiging van de gouden schoen. Joris ontving het kleinood uit handen van opa Jos, zijn allergrootste supporter. Ouders, vrouwlief, kinderen en broers stonden aan zijn zijde. Het was een mooi gezicht.


Het had het fijne begin moeten zijn van een mooie middag, maar na de huldiging was er weinig reden meer tot juichen. Welgeteld één keer veerde de oranje-witte aanhang nog echt op. Dat was halfweg de tweede helft, toen Moerse Boys langszij kwam. De wijze waarop was dan wel weer fraai. Een perfecte voorzet van Bart werd door Job al even perfect ingekopt, in de linkerbovenhoek. Een doelpunt uit het boekje. Een doelpunt uit het niets bovendien, want tot dat moment stichtten de oranjehemden nauwelijks gevaar.

Tom houdt Moerse Boys overeind
De bezoekers uit Beek en Donk konden de punten evenzeer goed gebruiken, aangezien zij maar net boven de streep stonden. Zij presenteerden zich deze middag als een fysiek sterke, stugge opponent, die erin slaagde om Moerse Boys een groot deel van de wedstrijd ver van het eigen doel te houden. Niet dat Sparta’25 zelf veel kansen creëerde, maar het waren er weldegelijk meer dan Moerse Boys. Het was aan doelman Tom te danken dat de marge halfweg maar één treffer bedroeg. Hij voorkwam meer dan eens een haast zeker doelpunt. Eénmaal moest hij capituleren, nadat hij eerst nog redding had gebracht. De rebound werd onberispelijk binnen geschoten, net na het half uur.

In de tweede helft moest Moerse Boys op jacht naar de gelijkmaker. Aanvankelijk was het beeld niet veel anders dan voor rust: het vlaggenschip oogde tandeloos. De gelijkmaker, net na het uur, was dan ook een welkome verrassing. Job, bezig aan zijn afscheidstournee als voetballer, kopte feilloos binnen. Het bracht hoop in de Klein-Zundertse harten, maar die bleek al snel vals. Een handvol minuten later stond Moerse Boys immers weer op achterstand. Tom werd verschalkt door een kopbal van dichtbij.


Halve kansjes
In het restant deed Moerse Boys wat het kon, noteerde het wat halve kansjes, maar een serieuze doelrijpe mogelijkheid kwam er niet. Damian zag zijn schot smoren, terwijl een kopbal van diezelfde Damian het vijandelijke kader ruimschoot mistte. Nee, anders dan een week eerder, toen Moerse Boys bij VOAB veel kansen om zeep hielp, speelde Klein-Zunderts trots offensief te weinig klaar. De 1-2 bleef zodoende op het bord staan, tot het allerlaatste fluitsignaal.

Moerse Boys blijft zodoende steken op zestien punten, evenals concurrenten SV TOP en VOAB. Omdat onze hoofdmacht het beste doelsaldo heeft van de drie, staat het nog boven de directe degradatieplaatsen. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kan het echter nog alle kanten op. Moerse Boys bereidt zich deze week voor op de lastige uitwedstrijd bij kampioen RBC. Tot volgend week!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Guus Kerstens – Bas Naalden – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer – Dennis van Nijnatten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp