‘Talentenfabriek’ Ut Zaoterdag levert volgende parel af aan zondagselectie

U bevindt zich hier:
/ ‘Talentenfabriek’ Ut Zaoterdag levert volgende parel af aan zondagselectie

Ut Zaoterdag strikes again! Weer heeft een speler zich via Ut Zaoterdag in de kijker gespeeld bij het zondag-vlaggenschip. Slechts een handvol wedstrijden bij Moerse Boys 8 had de jonge Jelle Noorland – geboortejaar: 2006 – nodig om de aandacht van de zondagselectie op zich te vestigen. Dit weekend maakt hij deel uit van de wedstrijdselectie van Moerse Boys 1 voor de cruciale degradatiekraker tegen Erp.

De spotlights gaan zo voor de zoveelste keer naar de talentenfabriek van Ut Zaoterdag. Want hoe doen ze dat toch, steeds weer nieuw talent ontwikkelen? Dat er onderin, op het C-veld van Akkermolen, uitzonderlijke voetballers rondlopen, is immers van alledag. Vanaf de oprichting van Ut Zaoterdag in de jaren ’90 is het alsof er non-stop machines draaien die begenadigd voetbaltalent produceren. Alsof er aan een lopende band ruwe diamanten worden gepolijst tot schitterende eindproducten. Niet voor niets wordt de jeugdopleiding van Ut Zaoterdag binnen en buiten de landsgrenzen vaak bewierookt.

Olav, Edje, Borstje, Pjitters, Weiwurm
Het rijtje met voetbalgrootheden is eindeloos. Ga maar eens na. Een Olav den Ridder bijvoorbeeld, die te boek stond als de Kevin Stoutjesdijk van Ut Zaoterdag. Maar ook een Ed Huijbregts. Rinze Verheijen, Richard Rens, John Zagers, Corné Pjitters, Stefan Lochten, Borstje en ga zo maar door. In willekeurige volgorde, van goed tot steengoed. Alsof Moerse Boys 8 zijn eigen toverdrank bezit, als Asterix en Obelix in hun hoogtijdagen. En ook vandaag de dag dus nog, met grootheden als Weiwurm de Vooght en Nilis Mathijssen. En recentere ontdekkingen als Daan ‘Hennie’ Hennekam en Mitchel ‘Paling’ Haring.

Ditmaal is het dus de beurt aan Jelle Noorland. De doelman van JO19-1 maakte recent een aantal keer zijn opwachting onder de lat bij de krijgers van het achtste en direct viel hij op. Hij wist zichzelf gelijk op te trekken aan het belachelijk hoge niveau dat men bij Ut Zaoterdag gewoon is. Tegen MOC’17 sleepte hij met een aantal puike reddingen een punt uit het vuur, terwijl hij ook bij de winstpartij tegen Welberg het doel verdedigde.

Uitmuntende doelmannen
Ik hoor u denken: maar Moerse Boys 8 heeft toch al twee uitmuntende doelmannen? Zij beschikken met Yoran Jochems en ondergetekende (……) toch al over twee sluitposten die betrouwbaarheid als handelsmerk hebben, nimmer op een slippertje te betrappen zijn, het balletje zo op de stropdas bij de voorwaartsen leggen, etcetera, etcetera? Dat klopt. Als er één positie is bij Ut Zaoterdag die rijkelijk bezet is, is het wel de positie onder de lat. Maar bij de incidentele afwezigheid van deze gevestigde doelverdedigers is het fijn terug te kunnen vallen op de jonge honden als Jelle Noorland. Dus…..

Dat de volgende parel zich heeft aangediend in de door Dave Mutsters Autoservice gesponsorde shirts en de door Cafetaria ’t Vrouwke aangeboden voetbalbroeken is ook de technische commissie van Moerse Boys niet ontgaan. Want als je op het niveau van Ut Zaoterdag mee kan, kan je alles aan. De interesse van de zondagtak leidt mogelijk wel tot een toekomstig, juridisch gevecht. Jelle Noorland zette onlangs immers al zijn handtekening onder toekomstige verbintenis bij het achtste, maar de zondagselectie zou voornemens zijn deze deal te kapen. Naar verluidt zijn de juristen van ‘de zondag’ druk in de weer om de geldigheid van deze verbintenis te beoordelen. Een getouwtrek tussen zaterdag en zondag dreigt.

Het zijn problemen voor later, voor nu zijn er geen obstakels op de weg. En dus is Jelle Noorland toegevoegd aan de wedstrijdselectie van Moerse Boys 1 voor de degradatiekraker met Erp. Het gerucht gaat dat eerste keeper Tom Magielse al nachten achtereen nauwelijks slaapt, omdat hij vreest voor zijn plek onder de lat. Wij vrezen met hem mee…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp