Sublieme en warme start van “Gouden” Fase 1 voor MO17

U bevindt zich hier:
/ Sublieme en warme start van “Gouden” Fase 1 voor MO17

Menigeen zal afgelopen zaterdag een ritje naar Zeeland hebben gemaakt om een bezoek te brengen aan het strand. Verkoeling opzoeken met een tropische 30 graden is immers geen overbodige luxe. HVV’24/Vogelwaarde/Graauw MO17 verliet juist die provincie. Zij zetten koerse richting Klein-Zundert voor het competitietreffen met Moerse Boys MO17. Verkoeling aan het strand of een potje ballen op een plastic grasmat, het verschil is enorm.

Warm of te warm, er moest gevoetbald worden. Voor Moerse Boys MO17 was het de eerste wedstrijd in fase 1. Zoals de trouwe volgers waarschijnlijk al wel weten, verdeeld de MO17 dit seizoen haar seizoen in fases. ‘Fase 0: De kennismaking’ zit erop, ‘Fase 1: De Gouden Weken’ is begonnen! Met frisse moed gaat de MO17 op pad om een goede basis te leggen voor een mooi seizoen, een basis die in deze gouden weken gelegd moet worden. Want, een goed begin is het halve werk.

Een nieuw seizoen brengt altijd wel wat veranderingen met zich mee. Zo is ook de aanvangstijd van de thuiswedstrijden gewijzigd. Om 14:45 ging de bal rollen voor de krachtmeting met HVV’24/Vogelwaarde/Graauw MO17. Moerse Boys liet zien er zin in te hebben en binnen no time had de ploeg een voorsprong te pakken. Sterker nog, na 11 minuten stond het zelfs 3-0. Een gouden start haast. Driemaal was Nynke het feestvarken. Een onvervalste hattrick dus voor de kleine maar zeer behendige spits. Na 5 minuten kunnen de handen voor het eerst op elkaar wanneer Minke opstoomt en Nynke in stelling brengt. Nynke plaatste de bal keurig in de linkerhoek. Voor de 2-0 is Maud de aangever en bij de 3-0 combineren Maud en Quinty zich een weg naar voren om Nynke in stelling te brengen. Een heerlijk begin voor de oranjehemden.

Het doelpuntenschema van de openingsfase weet de MO17 niet vast te houden in de fase tot de rust. Wel weet het meermaals prima aanvallen op de mat te leggen en kansen te creëren, maar de bal wil maar niet in het netje. Met name Joy, die na 20 minuten het veld betreedt, krijgt een aantal 100% kansen maar weet het net maar niet te vinden. Vooral haar eerste kans, wanneer ze heerlijk wegdraait bij haar bewaakster en vervolgens snoeihard de lat raakt, had een beter lot verdiend. Ook Quinty, Lieke en Maud krijgen nog de kans om te scoren, maar de hattrick van Nynke zorgt voor het verschil op het scorebord. Ook de corners van Lieke leveren veel gevaar op, maar kunnen nog niet omgezet worden in een doelpunt.

Voor de Klein-Zundertse defensie was het een rustige eerste helft. Maar scherp als altijd stonden Emely, Yinthe, Isa, en Inthe klaar om alle aanvallen onschadelijk te maken. Met slot op de deur Myrthe daarachter, was het voor doelvrouw Jessie een ontzettend rustige middag. Zij had de eerste wedstrijd op een niveau hoger vast iets anders voorgesteld. Een compliment voor het Klein-Zunderts collectief dat het voor elkaar krijgt om hard te werken ondanks de hitte is dan ook zeker op zijn plaats.

In de rust komt misschien wel de meeste aangename verrassing van de dag. Isa heeft een grote bak vol met stukjes meloen meegenomen. Goed voor de vitamientjes en het zorgt voor een glimlach op ieders gezicht. Vol nieuwe energie begint de MO17 dan ook aan de tweede helft. Het blijkt dat met name Minke profijt heeft van de meloen, want in de tweede helft weet ze maar liefst 5 (!) keer doel te treffen. Enkel Joy weet zich nog naast Minke en Nynke te melden op het scoreformulier en dat mag ook terecht genoemd worden. Met een heerlijke voetbeweging zet ze de verdedigster te kijk en schuift ze de bal vervolgens in de hoek. Een goede goal voor de hardwerkende spits.

Goed, in de tweede helft weet Moerse Boys de score dus op te krikken naar 9-0. Binnen no time liggen de eerste twee ballen in het netje via de voet van Minke, waarna vervolgens Joy haar klasse laat zien met haar doelpunt. Dit gebeurt allemaal binnen 10 minuten in de tweede helft. De Moer trapt het gaspedaal dus stevig in en nog voor de 50e minuut ligt de 7e bal erin. Via Nynke, Maud en de paal kokt de bal voor de voeten van Minke die de trekker overhaalt. Op de bank wordt dit doelpunt uitbundig gevierd door Jill, daar 7 haar geluksgetal blijkt te zijn. Toch nog wat geluk voor Jill ondanks haar pijnlijke enkel die haar aan de kant houdt deze dag.

Voor de laatste 20 minuten gooit de technische staf nog een nieuw strijdplan in het veld. De sterk spelende Debby en de naarstig naar doelpunten zoekende Maud voor haar portie hakkedellen worden naar de spits verplaatst om voor doelpunten te zorgen. Terwijl Yinthe, Inthe, Isa en Myrthe de boel achterin dicht houden, gaat de Moer verder op zoek naar doelpunten. Enkel Minke weet nog twee keer doel te treffen waarbij met name de laatste, een bekeken en bedrukt schot in de hoek, een prima doelpunt is. Met een 9-0 tussenstand heeft Maud de 10e op haar schoen, maar haar poging eindigt precies in de handen van de keepster. Ook collegaspits Debby wordt niet meer in stelling gebracht waardoor de eindstreep wordt gehaald met een keurige 9-0 overwinning.

Moerse Boys MO17 lijkt aardig warmgedraaid voor fase 1. Komend weekend gaat het daarbij beginnen aan “Tour du Zeeland” wanneer de eerste van drie uitwedstrijden naar Zeeland op de planning staat. De reis gaat dan naar Arnemuiden om het daar op te nemen tegen de plaatselijke MO17. Daar zal de Moer ongetwijfeld wat meer weerstand te wachten staan, een mooie testcase dus! Aftrap is zaterdag om 11 uur, tot in het Zeeuwse!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp