Stuntend Dames 1 kent bijna perfect jubileumweekend

U bevindt zich hier:
/ Stuntend Dames 1 kent bijna perfect jubileumweekend

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys was vorige week jarig en dat moest gevierd worden. Vrijdagavond was de feestavond en om die reden beleefde menig Dames 1-speelster een behoorlijk taaie zaterdag. Of dat nu kwam door de niet gewonnen playbackshow of de alcoholische versnaperingen, zal vast een retorische vraag zijn.

Op zondag moest Moerse Boys de kers op haar feestweekend zetten. Een op voorhand lastige opgave aangezien het vrouwenvlagschip aan moest treden tegen het sterke SC Gastel. De roodzwarten staan op een 2e plek en bij winst zouden zij zelfs de koppositie over kunnen nemen. Een pittige kluif dus. Voor Moerse Boys is het juist belangrijk weer eens wat punten bij te kunnen schrijven om van de onderste plekken weg te blijven. Met het geloof dat de Moer overal wel wat kan halen, stapt de ploeg uiteindelijk het Gastelse kunstgras op.

Na een spetterende opkomst inclusief harde, opzwepende muziek, is het de beurt aan de pupil van de week om het net voor het eerst te laten bollen. Dat lukte en zo gaf zij het goede voorbeeld aan beide ploegen. Helaas deden de oranjehemden dit goede voorbeeld niet echt volgen in de eerste helft, want toch zeker vier 100% kansen waren niet aan de Moer besteed. Driemaal was het Lotte die oog in oog met de SC Gastel goalie faalde. Op aangeven van achtereenvolgens Sigi, Nynke en de doelvrouw van de gastvrouwen lukte het de snelle spits niet om de trekker over te halen. Ook Lauri kreeg eenmaal de kans één op één, wanneer zij via Dorris en Nynke op avontuur wordt gestuurd. Kansen genoeg dus, maar een beloning blijft uit.

Zichzelf belonen, het is iets wat de Moer toch wat vaker mag doen. Hardwerken is iets wat wel aan de ploeg toevertrouwd is, maar dat omzetten in iets tastbaars blijkt soms nog een stapje te hoog. Voetballend gezien was het echter niet de beste wedstrijd vanuit Klein-Zundertse zijde. De sterk aanwezige wind maakte dat sowieso al niet makkelijk, maar zelf was de ploeg ook soms iets te onzuiver om vaker gevaarlijk te worden. SC Gastel daarentegen zocht wel regelmatig de voetballende oplossing en vond deze ook af en toe met dreigende momenten tot gevolg. Zo wordt Kaylee genoodzaakt een bal uit de hoek te boksen en eenmaal weet ze een poging via de paal onschadelijk te maken. Mede door de scherpe defensie, die vijf vrouwen sterk is deze middag, incasseert Moerse Boys bar weinig kansen. Dat het uiteindelijk wel met 1-0 achterstand de rust opzoekt, is zuur. Een vrije trap wordt voor het Klein-Zundertse doel geslingerd. Deze wordt onschadelijk gemaakt, maar wanneer die opnieuw ingebracht wordt kan deze bij de tweede paal ingetikt worden. Een achterstand dus na 45 minuten voetbal, maar er is nog geen vrouw over boord. Het gevoel dat er iets te halen valt overheerst en met die gedachten stapt de ploeg dan ook het veld op. De ploeg neemt de touwtjes wat steviger in haden en oogt regelmatig dreigend. De manier waarop verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar de ploeg maakt wel optimaal gebruik van de omstandigheden. Een stevige wind in de rug zorgt ervoor dat een lange bal al snel gevaarlijk wordt. Zo veroverd Mira de bal en zet zij Chloé aan het werk. De rechtspoot vuurt een vuurpijl af die op de kruising beland. Met oud en nieuw zou het een schitterende knaller geweest zijn, nu had de poging eigenlijk enkele centimeters lager geweest moeten zijn voor een feestje.

Na een uur voetballen weet Moerse Boys zichzelf wel te belonen en de manier waarop verdient toch eigenlijk wel de schoonheidsprijs. Oké, misschien staat een lange bal wel aan de basis, maar de Moer wint de tweede bal door goed doorzetten van Minke. Via een combinatie met Lotte komt de bal bij Nynke terecht. Met een strakke schuiver in de benedenhoek verschalkt zij de doelvrouw en zo is de 1-1 een feit. Die 1-1 lijkt de Moer vleugels te geven, want bijna had het al meteen de 1-2 te pakken. Een corner van Sigi waait wat af, maar op randje zestien neemt Lotte de bal direct vol op de pantoffel. Een ouderwetse ‘oeeeh’ klinkt uit de oranjewitte dug-out wanneer de bal keihard op de paal beland. Die poging had zeker een beter lot verdiend.

Het leven van spits Lotte ging tot zover nog niet over rozen in deze wedstrijd, maar het mooie is dat het leven van een spits ook zo kan veranderen. In de 70e minuut gaat Lotte aan de wandel met de bal en met een haast karakteristieke actie zet zij de Moer op voorsprong. Snelle dribbel, keeper passeren, bal binnenschuiven, dat soort werk. Blijdschap alom, maar ook nog een ruime twintig minuten te gaan. De gevaarlijkste ploeg blijft echter de Moer en de 1-3 hangt dan ook meer in de lucht dan de gelijkmaker. Minke brengt voorin energie en bijna weet zij op aangeven van Lotte de wedstrijd in het slot te gooien.

Hoe dichterbij de 90e minuut komt, hoe zakelijker de Moer gaat voetballen. Achterin nemen Mira, Dorris en Chanel geen enkel risico en werd elke bal vakkundig onschadelijk gemaakt, terwijl wingbacks Iefke en Chloé wat geduldiger de momenten afwachten om koers naar voren te zetten. De 1-2 is immers heilig en dient over de streep getrokken te worden. Doelvrouw Kaylee hoeft nog maar één keer in actie komen wanneer SC Gastel nog een rollertje weet te produceren. De bal eindigt in de veilige handen van Kaylee en de Moer haalt opgelucht adem.

Wanneer de scheids uiteindelijk na 90 minuten affluit, is de Moer meer dan in haar nopjes met de 1-2 eindstand. Een puike prestatie, een gave stunt, dat soort termen zijn op zijn plaats. Drie misschien wat onverwachte punten, maar de Moer koestert ze maar al te graag. De komende weken moet Dames 1 deze punten extra benutten door juist meer punten te gaan pakken. Met clashes tegen concurrenten Wilhelmina, Roosendaal en Bavel wacht de Moer nog een paar belangrijke weken voor het (hopelijk met een fijn gevoel) kan aanschuiven aan het kerstdiner. Wilhelmina thuis is aankomende zondag de eerste belangrijke clash. Tot zondag op de Akkermolen, aftrap 10 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp