Strijdlustig MO17 pakt eerste punten van het jaar

U bevindt zich hier:
/ Strijdlustig MO17 pakt eerste punten van het jaar

Al vroeg moest de MO17 dit weekend aanwezig zijn op de Akkermolen. Omstreeks 7:45 uur werd er koers gemaakt richting Zeeland. In de zomer voor een dagje strand voelt dat iets aangenamer aan als halverwege februari met het ijs op de voorruit. Zaak was het dan ook om te zorgen dat de wekker niet voor niets zo vroeg is gezet. Met het vertrouwen zat het wat dat betreft wel goed. Ondanks de verliespartij van vorige week maakte Moerse Boys MO17 een sterke indruk. Om 10:00 uur moest datzelfde gevoel weer naar boven komen.

Tegenstander deze zaterdag was ST FC de Westhoek’20/ZSC’62 MO17. De Zeeuwse ploeg is net als de Moer nog naarstig op zoek naar de eerste punten van 2022. De messen konden dus geslepen worden. Echter is het begin wat moeizaam. Bloem kan een cursus veterstrikken wel gebruiken want nadat de wedstrijd goed en wel begonnen is, verliest ze haar schoen al. Waar Gaby als laatste vrouw de eerst bal onschadelijk heeft gemaakt, begint de MO17 aan aanvallen te denken. Quinty stuurt de snelle Minke weg. De rappe buitenspeelster mikt naast het doel. Nog geen minuut later neemt de MO17 opnieuw het vijandige doel onder vuur. Maud krijgt de bal op het middenveld en zet vervolgens Minke aan het werkt. Na een klasse actie weet ze Joy te bereiken, echter verdwijnt haar poging via een tegenstander over de achterlijn.

De wedstrijd komt wat in evenwicht en hobbelt zodoende op en neer. De felle, lage zon maakt het voor de reserves wat lastig om alles goed te kunnen zien, maar ze kunnen wel aanschouwen dat Loes na een kwartier de eerste redding moet maken. De Moer trekt de lijn van vorige week door en werkt ontzettend hard met en voor elkaar wat leuk is om te zien. Liz geeft hierin het juiste voorbeeld. De back gaat voorop in de strijd en speelt zodoende een sterke wedstrijd. Lynn en Jess spelen goed samen wat vervolgens een kans van Maud inluidt. Helaas weet ze deze niet te verzilveren waardoor we nog even moeten wachten op een portie hakkedellen.

Zo’n 10 minuten voor de rust krijgen zowel de thuisploeg als de uitploeg de mogelijkheid om de score te openen, beginnend bij FC de Westhoek’20/ZSC’62. Een grote kans wordt onbenut gelaten wat voor opluchting zorgt bij de oranje witten. Enkele minuten later weet Joy uit kansrijke positie de trekker niet over te halen. Zodoende gaat wedstrijd gaat de rust in met de brilstand. De MO17 beseft dat er mogelijkheden liggen om de eerste overwinning van het jaar te boeken. In de tweede helft moet het harde werken dan eindelijk beloond worden.

Met frisse krachten in de ploeg vangt de tweede helft aan. Het eerste wapenfeit is van de Zeeuwen. Loes, die helaas licht geblesseerd is en daarom het doel verdedigt, weet de inzet goed te keren. Aan de andere kant zet Moerse Boys een aanval in. Minke en Quinty weten elkaar makkelijk te vinden. Laatst genoemde steekt vervolgens de bal door naar Joy. Joy weet dit kansje koelbloedig te benutten en zet de Moer zodoende op voorsprong, 0-1!

Met 5 minuten op de klok in de tweede helft is er nog veel tijd over voor de Zeeuwen om orde op zake te stellen. Echter kan de Moer ook de score uitbreiden en dat lukt bijna. Vijf minuten na het openingsdoelpunt komt Minke een teenlengte te kort om een voorzet van Joy binnen te tikken. Het blijft echter oppassen voor FC de Westhoek’20/ZSC’62 en dat gebeurt ook. Maud bikkelt op het middenveld, Jess werkt weer een bal weg, Debby snoept nog maar eens een bal af van haar tegenstander en ook Loes weet haar goal keurig schoon te houden.

Bloem en Gaby komen voor de laatste 20 minuten weer terug in het veld. Hierna krijgt Moerse Boys snel de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Niet voor het eerst deze wedstrijd heeft Minke een klasse actie in huis. Ze weet de bal keurig terug te leggen op Quinty, die vervolgens zus Gaby bedient. Gaby schiet jammerlijk naast. Enkele minuten later komt Kim net niet bij een voorzet van Minke waardoor de marge slechts een blijft. Het kwartier dat volgt is het billenknijpen geblazen. De krachten vloeien langzaam weg. Dat is opzich niet gek, want er wordt echt keihard gewerkt. Suze is dan ook ontzettend blij als ze nog tien minuten het team kan helpen met haar oneindige energie. Mede door het goede verdedigende werk van Suze weet Loes, die echt een top wedstrijd keept, haar doel schoon te houden.

Na 80 minuten hard werken wordt Moerse Boys MO17 beloond en pakt het haar eerste punten van het jaar. De ploegen waren echt aan elkaar¬† gewaagd en een gelijkspel had dan ook zeker niet misstaan. Extra zoet smaken de drie punten dan ook zo op het middaguur. Met een vers bakje Zeeuwse kibbeling werd er weer koers gemaakt richting Zundert. Volgende week wacht opnieuw een Zeeuwse tegenstander. Ditmaal thuis en wel tegen ST HVV’24/de Graauw MO17 om 13:00 uur. Op naar de volgende driepunter!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp