Strijdend Dames 1 verliest van de kampioen

U bevindt zich hier:
/ Strijdend Dames 1 verliest van de kampioen

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Vorige week donderdag nam Moerse Boys Dames 1 het op tegen FC Tilburg. Sinds enkele weken mag FC Tilburg zich kampioen noemen van de 2e klasse. Dat het deze donderdagavond geen makkelijke wedstrijd ging worden stond dus wel vast. Ondanks de verschillende posities op de ranglijst, wilden de Moer koste wat het kost punten mee terug naar Klein-Zundert nemen. Elke punt telt tenslotte in de strijd tegen degradatie.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat de rechtsbuiten van de Tilburgers enorm snel en behendig was. Gelukkig stond Jess goed en scherp erachter en wist zij het gevaar tijdig in de kiem te smoren. Het goede voorbeeld van Jess werd overgenomen door haar teamgenoten. Het was hard werken, maar Dames 1 stond er als team en echt gevaarlijk kon FC Tilburg dan ook niet worden. Eén keer kwam Moerse Boys goed weg, toen doelvrouw (en ondertussen kersvers kampioen met Dames 2) Renske hulp kreeg van Amelie op de doellijn.

Moerse Boys hield lang stand. Pas aan het einde van de eerste helft, wanneer een bal niet goed werd weggewerkt wordt het 1-0 voor Tilburg. Eens te meer blijkt dat een moment van onoplettendheid genadeloos wordt afgestraft tegen dit kaliber ploegen. Voor Moerse Boys was dit niet het teken om de handdoek in de ring te gooien. De ploeg bleef hard werken, maar had moeite om gevaarlijk te worden richting het Tilburgse doel. Zo was Lauri meerdere keren te sterk voor haar directe bewaakster, maar de weg naar het doel was te lang. Vlak voor rust kreeg Moerse Boys wel een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Na een prima combinatie op het middenveld komt Mira in een positie om een voorzet af te leveren. Chloé staat op de juiste plek, maar kan deze net niet binnen werken. De 1-0 ruststand was terecht, maar Moerse Boys verdiende zeker de complimenten voor de strijdlust die het op de mat legde.

Na de ranja leken de oranjewitte kansen wat groter te worden. Moerse Boys kroop wat meer uit haar schulp en de ploeg meldde zich wat vaker voor het Tilburgse doel. Mira, Robin en Sigi onderschepte vele ballen op het middenveld en zette daarna koers richting vijandelijk doel. Zo had Mira enkele fraaie acties in huis, maar het geluk met de afronding zat niet aan haar zijde. Ook Noa en Robin zochten naar geluk, maar konden dit niet vinden.

De verdediging bleef hard werken om de snelle spitsen van het scoren te houden, maar halverwege de tweede helft viel toch de 2-0. Moerse Boys bleef positief voetballen en strijd leveren en leek deze 2-0 over de streep te trekken. Net voor het laatste fluitsignaal moet de ploeg toch de 3-0 incasseren. Moerse Boys is te afwachtend bij een Tilburgse corner en betaald daar de rekening voor. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Voor FC Tilburg wacht nog een wedstrijd in de 2e klasse, waarna zij zich op kunnen gaan maken voor een avontuur in de 1e klasse. Via deze weg nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap en veel succes komend seizoen!

Voor Moerse Boys wacht komende zondag een heuse “alles of niets”. De ploeg moet een resultaat halen om nog kans te maken in de 2e klasse te blijven. Aan één punt heeft het genoeg om in de nacompetitie voor lijfsbehoud terecht te komen wanneer concurrent Helvoirt verliest. Wanneer Helvoirt één punt pakt, moet Moerse Boys winnen. Wanneer Helvoirt er met de volle buit vandoor gaat, is de kans op klasse behoud voor Moerse Boys sowieso verkeken. De Moer neemt het in de laatste wedstrijd thuis om 12 uur op tegen GSBW. Tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp