Strijdend Dames 1 keert puntloos huiswaarts na weekend Zeeuws-Vlaanderen

U bevindt zich hier:
/ Strijdend Dames 1 keert puntloos huiswaarts na weekend Zeeuws-Vlaanderen

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – “Hontenisse uit”, het was een wedstrijd waar menig Dames 1-speelster al enige tijd naar uitkeek. Uiteraard om lekker een potje te voetballen, maar ook vanwege het teamweekend wat rond deze wedstrijd was georganiseerd. Op vrijdagavond vertrok de ploeg richting het Zeeuwse voor een weekend teambuilding van jewelste. Een borrelavond, een remake van de ZuDoQu in boerderijstijl en enkele veel te fanatiek gespeelde spelletjes maakte het een topweekend.

Op zondag stond dan natuurlijk de hoofdactiviteit van het weekend op de planning: De wedstrijd tegen Hontenisse Dames 1. Na een half uur fanatiek poetsen kon de korte reis naar Kloosterzande beginnen. Eenmaal daar aangekomen ging de focus op de wedstrijd. In de heenwedstrijd tegen de Zeeuwen moest de Moer vooral achter Hontenisse aan lopen. Dat de Moer dus aan de bak kon, was wel duidelijk.

Direct vanaf de aftrap kreeg de Moer daar ook de wake-up call voor. Een slordige inspeelpass vanuit oranjewit leverde direct een hachelijk moment op voor het doel van Renske. Gelukkig liep dit met een sisser af. Vanaf dat moment was het Moerse Boys dat brutaal het initiatief pakte en als team ten strijde trok. In de 10e minuut leverde dat ook het eerste wapenfeit op van de gasten. Mira kaapt naar binnen en mikt op de paal waarna de keepster het gevaar in de kiem weet te smoren. Ook Chloé en Lauri proberen in het eerste bedrijf de goalie van afstand te verschalken, maar de pogingen treffen geen doel. Enkele scherp genomen corners ogen ook dreigend, maar tot een doelpunt kan het niet omgezet worden.

Aan de andere kant heeft Iefke haar handen vol aan de beste speelster van Hontenisse. De rappe Iefke vervult haar taak uitstekend en maakt haar het voetballeven zuur deze ochtend. Een speelster van deze klasse krijgt echter elke wedstrijd wel haar kans, zo ook deze wedstrijd. Renske staat gelukkig uitstekend op haar post wanneer de spits is ontsnapt en zo weet zij het één-tegen-één duel op haar naam te schrijven. Moerse Boys komt dus op het kwartier met de schrik vrij. Zo’n 10 minuten later gebeurt dat opnieuw wanneer een schot van Hontenisse maar rakelings naast gaat.

Dan is het weer de beurt aan Moerse Boys om gevaarlijk te worden. De bal wordt door Mira goed verlegt naar Sigi, die vervolgens spits Lauri inspeelt. Lauri draait open en stuurt Chloé op avontuur die haar geluk beproeft met een schot. De poging beland in de handen van de keepster. De volgende poging belandt niet in de handen van de keepster en ook niet naast het doel. Mira weet Lauri te vinden met een voorzet, waarna Lauri de bal in een keer de verre hoek instuurt. Moerse Boys pakt de voorsprong en is zichtbaar gelukkig met deze fijne opsteker! Niet veel later weet het deze bijna te verdubbelen wanneer een vrije trap en een afstandsschot van Mira veel gevaar oplevert.

Waar Moerse Boys druk bezig is met zoeken naar dat tweede doelpunt, is het Hontenisse die met het doelpunt aan de haal gaat. Voor de tweede keer deze ochtend ontsnapt de sterke spits en ditmaal is het wel raak. Een tegenvaller zo vlak voor rust voor het hardwerkend collectief. Bijna weet de ploeg deze nare smaak weg te poetsen wanneer Chloé de kans krijgt. Haar poging belandt helaas naast. Zo worden de kleedkamers opgezocht met een 1-1 stand.

In de rust heerst bij de Moer het gevoel dat er wat te halen valt in deze wedstrijd. Met dat idee stapt de ploeg de tweede helft ook weer het veld op. Het scheelde niet veel of de Moer had razendsnel de voorsprong weer in handen. Sigi probeert het van afstand en de Zeeuwse goalie kan maar ternauwernood de bal uit de kruising tikken. Moerse Boys zet de lijn van de eerste helft door en speelt opnieuw prima. Het is dan ook ontzettend zuur dat het na een uur spelen toch 2-1 in het voordeel van Hontenisse staat. De Moer krijgt de bal niet weggewerkt en Hontenisse profiteert hier gretig van. Opnieuw een domper, maar al snel kan Moerse Boys weer juichen wanneer een afstandsschot het doel vindt, 2-2!

De hoop op de 3 punten is zo weer springlevend en de Moer gaat er dan ook vol voor. Echter begint ook de wedstrijd zijn tol te eisen. De Moer heeft veel strijd en energie geleverd en moet dan ook alle zeilen bijzetten om het vol te houden. Renske heeft een kwartier voor tijd opnieuw een heldhaftige redding in huis, maar kan helaas niet voorkomen dat 5 minuten voor tijd de bal alsnog in het netje ligt, 3-2… Ditmaal weet Moerse Boys niet terug te komen en trekt het opnieuw aan het kortste eind.

Dat is zuur, ontzettend zuur zelfs. Moerse Boys werkte opnieuw ontzettend hard voor elkaar, maar de beloning blijft opnieuw uit. Juist nu is het zaak om de koppies omhoog te houden. In vergelijking met de eerdere wedstrijd tegen Hontenisse is het namelijk een wereld van verschil en dat mag zeker als een compliment gezien worden. Volgende week gaan we er weer voor. Thuis tegen SC Gastel om 12 uur gaat Moerse Boys Dames 1 opnieuw de strijd aan om de broodnodige punten te verzamelen om van de laatste plaats af te komen! Tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp