Sterke start 2e fase voor JO13-3!

U bevindt zich hier:
/ Sterke start 2e fase voor JO13-3!

De jongens van onder 13-3 zijn al even onderweg dit seizoen. Na het QNP jeugdtoernooi in augustus en de openingswedstrijd begin september, is de afgelopen maanden hard gewerkt op de training, wat we terugzien in de groei van het team. Wekelijks worden tegenstanders de volle 60 minuten afgejaagd en het voetballen moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt.

Hebben de jongens de bal, dan wordt direct de aanval gezocht. Weliswaar zijn in de eerste fase een paar wedstrijden ietwat vertekend verloren, maar net zo veel wedstrijden zijn gewonnen. Belangrijker: de manier waarop er wordt gevoetbald is duidelijk anders dan de eerste weken van het seizoen. We zien meer samenspel, meer druk zetten met zijn allen en meer positieve coaching naar elkaar toe.

Vandaag is de 2e fase gestart en willen we naast veel energie, ook meer voetballend vermogen laten zien. Daarnaast proberen we meer bewustwording van de jongens in het veld te ontwikkelen. Weet waar je staat en weet waar je teamgenoten en tegenstanders staan. Kortweg: meer overzicht en daarmee rust in het spel krijgen.

Met Unitas treffen we vandaag een tegenstander die net als onze mannen in fase 1 als 5e is geëindigd en ook net als onze mannen, 3 keer heeft gewonnen en 3 keer heeft verloren. De keuze van de wedstrijdorganisatie om dit op papier interessante duel op het hoofdveld te laten spelen, heeft goed uitgepakt: met maar liefst 7-1 wordt het fanatieke publiek op haar wenken bedient. Het inmiddels bekende ‘vollgasfussball’ van onze jongens wordt gecombineerd met goed samenspel, veel diepgang en gevaarlijke aanvallen resulterend in een drukke middag voor de Unitas goalie. Dankzij sterk en geconcentreerd verdedigen van onze jongens, onder aanvoering van Jarne, heeft sluitpost Lucas van ‘de Moer’ daarentegen nauwelijks iets te doen.

Met een paar hele mooie doelpunten, door acties en door fanatiek doordrukken (niet opgeven), gaat Moerse Boys met 3-0 aan de ranja. De sfeer in de kleedkamer is goed, maar de jongens weten ook dat ze meteen na rust weer scherp moeten zijn, om deze belangrijke wedstrijd over de streep te trekken. In de tweede helft levert een uitbraak van Unitas de enige tegentreffer van deze middag op, maar opnieuw blijken onze jongens te barsten van de energie. De onstilbare honger naar doelpunten resulteert in nog vier knappe goals en brengt de dikverdiende 7-1 eindstand op het bord. Mooi momentje: Thijs bekroont na wat blessureleed, zijn eerste duel weer terug in het team, met een heerlijke treffer!

De 2e fase van het seizoen is gestart, op naar volgende week waar een uitwedstrijd tegen The Gunners op ons wacht.

Opstelling Moerse Boys:
Lucas – Kerstyan, Jarne (c), Jonathan, Joost – Dhiya, Coen, Sef, Laith – Brent, Kes
Reserves: Thijs, Sepp, Bjorn

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp