Sterke eerste helft levert Dames 1 de volle buit op

U bevindt zich hier:
/ Sterke eerste helft levert Dames 1 de volle buit op

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na twee nederlagen op rij, werd het weer eens tijd voor een overwinning voor Moerse Boys Dames 1. Met de nacompetitie op zak is het zaak voor de Moer om het goede gevoel weer terug te krijgen voordat het toetje begint. Afgelopen zondag maakten de oranjehemden de reis naar Alphen voor de confrontatie met Viola Dames 1. Met de opdracht om het vertrouwen weer op te krikken en lekker te gaan voetballen wordt de Moer het veld op gestuurd.

Onder een heerlijk zonnetje wordt er om 10 uur afgetrapt. Moerse Boys laat meteen haar aanvalsdrang zien, maar het mag van geluk spreken dat het na vijf minuten niet tegen een achterstand aan loopt. Een voorzet vanaf de rechterflank geeft de Alphense spits een levensgrote kans. Met zeeën van tijd besluit de spits direct te schieten. De poging beland naast het goal. Voor de Moer loopt het met een sisser af. Waar Viola haar kans niet afmaakt, doet de Moer dat wel. Ellen pakt de bal voor een doeltrap en al snel wordt de bal naar voren verplaatst. Noa zet daar goed druk op de Alphense defensie die vervolgens de bal inlevert bij Mira. Mira beproeft haar geluk met een afstandsschot. De keepster heeft de bal niet vast en Lotte profiteert optimaal door de openingstreffer op het scorebord te zetten.

Het volgende gevaar laat niet lang op zich wachten. De in topvorm verkerende Dorris onderschept weer eens een bal in de Klein-Zundertse achterhoede. Met de bal aan de voet heeft ze een prima voortzetting in huis waarmee ze Mira aan het werk zet. De jonge spits heeft een harde, lage voorzet in huis waarbij Lauri een teenlengte te kort komt om deze te verzilveren. Enkele minuten later zijn de rollen omgedraaid. Ditmaal heeft Lauri vanaf de linkerflank de voorzet in huis. Mira wordt bediend, maar haar poging belandt jammerlijk op de paal. Gelukkig kan Moerse Boys 10 minuten na de 0-1 opnieuw juichen. Noa, die een haast perfecte eerste helft voetbalde, heeft een heerlijke bal in huis waarmee ze Lotte oog in oog met de doelvrouw zet. Voor Lotte is dit (meestal) een koud kunstje. De ervaren spits omspeelt de goalie en tikt de 0-2 binnen.

Na de 0-2 is het weer de beurt aan Viola om dreigend te worden. Dat heeft Moerse Boys ook deels aan zichzelf te danken. Bij een slordige terugspeelbal houden de oranjewitten hun adem in, maar ook dit loopt met een sisser af. Een vrije trap op randje zestien in het vervolg is een prooi voor Ellen, evenals enkele prima genomen corners die de goalie uit de lucht plukt.

Op het half uur gaan de kerkklokken luiden en het lijkt het signaal voor Moerse Boys om nog even aan te zetten voor het rustsignaal. In het kwartier dat volgt treft het namelijk nog viermaal het doel. De eerste komt op naam van Lauri. Mira stuurt Lotte weg met een prima steekbal. Lotte is vervolgens niet zelfzuchtig en legt de bal breed op Lauri die binnen tikt. De vierde van de ochtend maakt de hattrick van Lotte compleet. Opnieuw is het Noa met een heerlijk passje nadat ze zich naar balbezit had gevochten. Lauri vecht net zo hard voor de bal, waardoor Lotte deze op kan pikken en binnen kan schuiven. De 0-5 is het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Chloé vuurt een vuurpijl af. Deze belandt niet in of over het vangnet, maar deze kust de binnenkant van de paal en valt binnen in de kruising. Het slotakkoord is voor Lotte. Ditmaal is het Robin die Lotte aan het werk zet en de spits weet dit keurig af te ronden. Dat niet alles raak is, getuigd de poging van Mira. Haar afstandsschot beland niet in het netje. De hardwerkende Mira had deze eerste helft een doelpunt verdient, maar het geluk stond niet aan haar zijde.

Zo zoekt Moerse Boys met een 0-6 voorsprong de kleedkamer op. Een ongekende weelde voor Dames 1 gezien de afgelopen weken. Het rustsignaal betekend ook eindelijk even rust voor Iefke, die zich gedurende de eerste helft regelmatig ontfermde over de bal die onder dan wel over de boarding verdween. Dat bekertje ranja was dus wel verdient!

Na de rust blijft Mandy achter in de kleedkamer zodat Chanel haar minuten mag gaan maken. Onder de warme zon blijft Moerse Boys aanvallen, zo krijgen we in de 50e minuut een vrije trap. Helaas trapt Lotte deze op de lat en is de rebound van Mira ook niet in het net. Al snel blijkt dat Viola nog niet heeft opgegeven, ze breken uit en schieten de 1-6 binnen. Jammer en onnodig, er wordt teveel ruimte weggegeven in deze fase, gelukkig hebben we altijd nog Ellen in de goal. Even later maakt Dorris een onbewuste nuttige overtreding, wat resulteert in een vrije trap tegen. Gelukkig valt deze over het doel. We krijgen een drinkpauze om even op adem te komen.

Na de drinkpauze worden er nog steeds veel aanvallen opgezet maar worden ze nog niet binnen geschoten. Zo geeft Chloé een diepe bal op Mira maar komt haar strakke voorzet net niet aan. Enkele minuten later werkt Lauri zich op haar eigen manier voor de bal en scoort, maar helaas buitenspel…

Ondertussen staat Chanel een hele goede wedstrijd te voetballen en is ook Dietske sterk aan het verdedigen. In de 88e minuut is het dan eindelijk zover, de 1-7 meer dan verdiend, een mooi schot van Robin hoog in het hoekje. Even later krijgt Nola de bal van Chanel, Nola geeft hem voor op Chloé maar helaas gaat haar schot net langs de paal. In de slotminuten maakt Chanel het nog spannend, een corner wordt bijna binnengekopt, helaas geen kratje bier… maar wel eindelijk weer drie punten!!

Komende zondag is Dames 1 weer te vinden op de Akkermolen. Om 10 uur neemt de ploeg het op tegen Blauw Wit’81. De gasten staan bovenaan in periode 3. Dat beloofd dus een spannende wedstrijd te worden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp