Spannende wedstrijd levert Dames 1 één punt op

U bevindt zich hier:
/ Spannende wedstrijd levert Dames 1 één punt op

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na de overtuigende winst van afgelopen donderdag, was het deze zondag de taak om de koppositie te gaan verdedigen. Dit keer tegen Vivoo dames 1, op papier een sterkere tegenstander, ze staan namelijk op de derde plaats. We wisten wat ons te doen stond, dezelfde afspraken als donderdag werden in de bespreking gemaakt.

Na een warming up werd er met een felle laag hangende zon en een lekker temperatuurtje begonnen aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Vivoo niet van plan was de punten aan ons te geven. Ze begonnen fel en wij lieten ze te veel voetballen. We kwamen nog niet direct in ons eigen spel. Het leek erop dat het geen ‘goed-voetbal’ wedstrijd zou worden maar meer op werklust.

Na enkele minuten spelen kwamen we er steeds vaker uit en begonnen we meer op de helft van de tegenstander te spelen. Het ging gelijk op en beide ploegen kregen kansen, maar echt zwaar kreeg Ellen het de eerste minuten nog niet.

Later in de eerste helft kwam er een bal van Mira rakelings voor de goal. Lauri kwam knap bij de bal, maar helaas ging deze recht op de keeper af. Deze anders onhoudbare poging eindigde zo niet in het netje. Aan de andere kant was het gevaarlijkste moment een vrije trap schuin voor de 16. Ellen wet met een schitterende redding de bal uit de kruising weg te tikken.

Met nog tien minuten voor rust ging de tegenstander over op ‘pannenkoeken’. Wat het betekend, is voor ons nog steeds een raadsel. Of het gewerkt heeft kunnen we niet zeggen want het bleef op en neer bewegen. Er werd dan ook met een 0-0 stand de rust in gegaan voor een bekertje ranja.

Met de zon in de rug begon Moerse Boys aan de tweede helft. De opdracht was duidelijk: duels winnen en zo snel mogelijk de 1-0 maken.

De dames van Vivoo zijn echter erg gewaagd aan de dames van de Moer waardoor er vooral in de eerste fase van de tweede helft niet veel gecreëerd wordt.  Na de beginfase ontstaat er zowel op de helft van de Moer als op de helft van Vivoo kansen. Dankzij de goede organisatie achterin weten de dames van Vivoo het doel van de Moer niet te bereiken.

Halverwege de tweede helft krijgt dames 1 de kans om de score te openen. Ellen trapt uit, Chloe controleert de bal en gaat richting het doel van de tegenstander. De bal komt bij Mira terecht die met haar snelheid binnen no time bij de achterlijn van de tegenstander is. Ze geeft hem voor op Sigi die met haar hoofd de bal net naast het doel mikt.

Ook Vivoo komt gevaarlijk dichtbij de 0-1, maar gelukkig staat Ellen wederom een klasse wedstrijd te keepen waardoor het scorebord na 80 minuten nog steeds op 0-0 staat. De Moer blijft vechten en doet haar best om in de laatste fase van de wedstrijd duels te winnen, acties te maken en kansen te creëren. Vanuit de opbouw van de verdediging wordt Robin aangespeeld die snel handelt en de bal via Chloe en Nola bij Mira bereikt. Chloe, die inmiddels van voetbalschoenen gewisseld is vanwege een kapotte zool, meldt zich bij de het doel. De bal komt voor haar linkervoet en belandt naast het doel.

Het fluitsignaal luidt en dat betekent dat Moerse Boys en Vivoo de punten delen. Een terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld. Volgende week wacht opnieuw een topper. Tegenstander is dan DSE dames 2. Die ploeg nam afgelopen de koppositie over van de Moer. Kortom, een belangrijke wedstrijd. Aftrap is om 11 uur in Etten-Leur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp