Schijf blijft sterk tegen Moerse Boys Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Schijf blijft sterk tegen Moerse Boys Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Op zondagmiddag verzamelden wij ons op het voetbalveld voor een wedstrijd tegen onze eeuwige rivalen, Schijf Vrouwen 1. Deze derby, die nu voor het “echie” gespeeld ging worden, had voor beide teams altijd een speciale betekenis. Hoewel Schijf vaak aan het langste eind trok, stonden we vastberaden aan de aftrap om onze krachten te meten. Natuurlijk wilden we onze jarige trainer Ton ook een passend verjaardagscadeau geven.

Voor de wedstrijd hadden we een leuke verrassing in petto. Jonge pupillen gehuld in Moerse Boys en Schijf tenues liepen met beide teams mee in een heuse line-up. Het werd al snel duidelijk dat wij het spannender vonden dan zij, maar de vele stralende gezichtjes waren toch vooral het hoogtepunt van de opkomst!

De wedstrijd begon en vol goede moed gingen we er tegen aan. Schijf begon echter ook fel en zorgde voor vroege druk. Onze keepster Renske stond paraat en hield haar doel schoon. Wij gaven niet op en bleven ook aanvallen. Nynke waagde al snel een poging van afstand, maar de doelvrouw van Schijf was op haar post en pakte de bal. Ook een schot van Robin belandde boven het doel. Kleine speldenprikjes, maar nog niets waar we Schijf echt pijn mee konden doen. Tot het moment dat Amelie de bal diep naar Nynke stuurde, die Mira aanspeelde. Mira bracht de bal voor, maar helaas ging Lauri’s schot over het doel. We lieten zien dat we gevaarlijk konden zijn, maar het doelpunt bleef uit. Ook aan de kant van Schijf bleef het doelpunt uit. Ze probeerden aan te vallen, maar alle schoten gingen of naast het doel, of Renske zat erbij. Wij haalden opgelucht adem.

Onze verdediging bestaande uit Iefke, Chanel, Dorris en Amelie, bleef standhouden. Nynke en Robin werkten hard op het middenveld, terwijl Mira en Lotte dreigend waren op de flanken. Sigi en Lauri maakten het de verdediging van Schijf niet makkelijk. Beide teams gaan na het fluitsignaal de kleedkamer in met een 0-0 stand.

De tweede helft begon zonder wissels aan onze kant. Schijf zette wederom druk en wist uiteindelijk te scoren in de 70e minuut met een schot van afstand waardoor ze op voorsprong kwamen. We kregen het lastiger, gaven Schijf meer ruimte en het lukte niet goed om de laatste pass goed te geven. Desondanks gaven we niet op en bleven we aandringen. Een voorzet van Robin werd  niet goed geraakt door Lotte en een grote kans ging verloren.

Schijf kreeg de bal wel in het net. Ditmaal na een lage voorzet. We waren teleurgesteld, maar zetten de koppen omhoog. We wisten immers ook dat er nog van alles kon gebeuren. Even leek het daar ook op. Mira wist Lindsay te vinden, die de bal teruglegde op Sigi. Sigi haar schot werd gestopt door de doelvrouw. Niet veel later scoorde Schijf opnieuw en de wedstrijd leek beslist. In de 90e minuut scoorden we eindelijk ons doelpunt. Chloé rondde een corner van Sigi af, waarmee de eindstand op 1-3 kwam te staan. Helaas was de voorsprong van Schijf te groot om deze nog in te halen.

De overwinning was opnieuw aan Schijf, maar wij komen er wel als team. Dit was niet onze beste wedstrijd, maar wel een waar veel leerpunten uitgehaald kunnen worden. Volgende week gaan we op bezoek bij de koploper van de competitie, ZIGO. Hopelijk brengen we na ons uitstapje naar Tilburg drie punten mee naar huis. Aftrap is om 11 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp