Ruime overwinning voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Ruime overwinning voor Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys dames 1 kreeg deze week Bavel dames 3 op bezoek. De afgelopen jaren zijn deze twee teams elkaar al regelmatig tegengekomen. Vaak was het een spannend duel waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de heenwedstrijd had de Moer het knap lastig met de groenwitten, maar het wist wel de 3 punten mee te nemen uit Bavel. Dames 1 is dus gewaarschuwd en moet er voor zorgen dat het goed voor de dag zou komen. Voor de aftrap kreeg de ploeg echter al te maken met een tegenvaller. Doelvrouw Ellen bleek niet fit genoeg om te spelen. Jessey werd bereid gevonden om vandaag het doel te verdedigen wat uiteraard een compliment waard is!

Omstreeks 10:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van sportpark Akkermolen. Moerse Boys zit er gelijk goed op. De opbouw van de gasten wordt verstoord waarbij met name Lauri aan de linkerflank positief op valt. De linkspoot geeft vol overgave druk en verovert regelmatig de bal. Iets waar het hele team zich aan kan optrekken. In de beginfase zijn er nog nauwelijks kansen te noteren voor de oranjewitten. Ook de groenwitten weten maar lastig de weg te vinden naar het goal van Jessey.

Waar Bavel al in de 20e minuut moet wisselen vanwege een blessure, laat Moerse Boys haar eerste kans van de wedstrijd noteren. Noa zet goed door op de rechtflank en heeft vervolgens een goede voorzet in huis. Lotte kopt (!) de bal vervolgens bijna de kruising in. De memorabele poging van Lotte eindigt in de haak aan de verkeerde kant van de paal. Gelukkig duurt het niet lang voordat de Moer wel kan juichen voor een doelpunt. Lotte stuurt Mira op avontuur. De jonge spits blijft vervolgens ijzig kalm en ze schuift de bal in de verre hoek. Dames 1 pakt de voorsprong!

In de 40e minuut krijgt Mira een vergelijkbare kans, maar ditmaal springt de bal net wat te ver van haar voet waardoor de keeper kan onderscheppen. Aan de andere kant moet Jessey haar eerste redding verrichten, wat ze naar behoren doet. Iefke is er vervolgens als de kippen bij om de gelegenheidskeeper een handje te helpen en de rebound onschadelijk te maken. Zo houdt Moerse Boys vlak voor rust de voorsprong in handen. Sterker nog, het weet deze zelfs te vergroten. Lotte heeft een prima voorzet in huis die bij de tweede paal valt. Mira staat daar klaar om de bal binnen te koppen. Een doelpunt dat door iedereen van de oranjewitten met flink wat gejuich ontvangen wordt. In mindere mate juicht ook Olav mee omdat hem dit opnieuw (mits dames 1 wint) een bak bier kost. Tja, belofte maakt schuld!

Met een goede eerste helft achter de rug begint de Moer aan de tweede helft. Chloé, die ondertussen binnen de lijnen is gekomen, zorgt meteen voor een kans dankzij een goede voorzet van Lauri. De Moer blijft lekker voetballen, maar laat ook Bavel wat vaker aan de bal. Er ontstaan wat kansen vanuit Bavel, maar Jessey heeft zich nog niet echt nuttig hoeven maken. Nog geen tien minuten in de tweede helft en Lotte stuurt Mira weg, een goed doordachte aanval eindigt tevergeefs bij de dames van Bavel. Er ontstaan veel mooie aanvallen en hier en daar zelfs een schot van afstand. Robin, die al vaker vanaf afstand de bal in het goal heeft weten te schieten, krijgt de bal voor haar rechtervoet waardoor een schot van afstand de beste optie lijkt. De bal wordt net aangetikt door de tegenstander waardoor het blijft bij een corner voor de Moer.

Moerse Boys is fel en reageert snel op balverlies van de tegenstander. Dorris blokkeert een aanval van Bavel en speelt hem naar Lotte. Lotte doet wat Lotte goed kan en dat is dribbelend de verdediging passeren. Eenmaal aangekomen in de 6 meter legt ze de bal goed voor haar rechtervoet waardoor de keeper van Bavel zo goed als kansloos is. Het staat 3-0 en we zijn net aan de 60e minuut van de wedstrijd begonnen. Dit dus vast blijven houden en lekker blijven voetballen is wat nu belangrijk is. Lotte stuurt Chloé op weg naar het doel. Helaas eindigt de bal naast het doel dankzij het goede optreden van de keepster van Bavel. Lauri, die wederom een goede wedstrijd speelt geeft de dames van Bavel weinig tijd om de bal aan te nemen waardoor er op het middenveld lekker gebald wordt.

Wederom Chloé in actie op weg naar dat welverdiende doelpunt, maar het mocht niet zo zijn…. De bal eindigt dit keer tegen de paal, maar het kan niet lang meer duren of die bal eindigt in het net. De Moer blijft kansen creëren, maar die 4-0 laat nog eventjes op zich wachten. Eindelijk is het moment daar. Chloé aan de bal en boem, 4-0! Daar was ‘ie dan, het doelpuntje op Chloé haar naam. Niet heel veel later ontstaat er een samenspel tussen het duo voorin Mira en Lotte. Mira loopt met de bal en speelt de bal naar Lotte. De bal ligt voor de vijfde keer in het doel van de keepster van Bavel. 5-0!!! Het einde van de wedstrijd nadert, maar dat betekent nog niet dat Bavel haar hoofd laat hangen. Een corner van Bavel zorgt voor de 5-1. De bal wordt hard tegen de rug van een dame in het groen geschoten waardoor de bal onverwacht in het doel van Jessey belandt. De nul hebben we helaas niet kunnen houden, maar je kunt ook niet altijd zes gooien. Meteen na het tegendoelpunt luidt het fluitsignaal. Moerse Boys wint met duidelijke cijfers van Bavel.

De volgende wedstrijd wordt 24 april gespeeld tegen Vivoo. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden tussen de nummer twee en nummer drie van de lijst.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp