RKSV Nuenen zet Moerse Boys weer met beide benen op de grond

U bevindt zich hier:
/ RKSV Nuenen zet Moerse Boys weer met beide benen op de grond

Moerse Boys staat weer met beide benen op de grond. Vier potjes achtereen bleef het zonder nederlaag, maar op bezoek bij RKSV Nuenen kwam er op hardhandige wijze een einde aan die goede reeks. Een degelijk en efficiënt Nuenen stuurde het Klein-Zundertse vlaggenschip met een 5-1-nederlaag huiswaarts.

Verdrietige week
Het was sowieso al een verdrietige week voor onze vereniging. Daar had de uitslag van deze zondag niets aan kunnen veranderen. Woensdag was er nog de knappe zege van het eerste elftal in Zuid-Limburg, maar op donderdag volgde vervolgens een bericht dat alles overschaduwde. Dat al de voetbalperikelen naar de achtergrond drukte. Het overlijden van clubman Dennis van Eekelen, pas vijftig jaar oud, was een intens verdrietig bericht. De oneerlijkheid van het leven, verschrikkelijk. Ter nagedachtenis aan de immer goedlachse en helpgrage Dennis werd Nuenen – Moerse Boys voorafgegaan door een minuut van stilte. Moerse Boys speelde tevens met rouwbanden, de vlaggen op Akkermolen hingen halfstok.


Het voetbal, uiteraard slechts bijzaak, was de laatste weken wel hoopgevend. Eenieder die je de laatste dagen over de prestaties van het eerste elftal hoorde, sprak woorden van vertrouwen. Dat had het vlaggenschip zelf voor elkaar gebokst. Met tien punten in vier wedstrijden klom het zelfs voor het eerst dit seizoen uit de degradatiezone. De wijze waarop concurrent RKSV Minor midweeks werd gevloerd, was tevens bijzonder overtuigend. Er gloorde weer volop hoop in de oranje-witte harten. En waarom zou een nieuwe zege niet tot de mogelijkheden behoren? Nuenen – de nummer 9 van de Hoofdklasse B – is immers ook geen hoogvlieger op de ranglijst.

Goede moed
Met goede moed trok de Klein-Zundertse delegatie dan ook richting het fraaie sportcomplex van Nuenen. Aldaar zinde Moerse Boys op revanche, nadat het eerder dit seizoen op het eigen Akkermolen een kansloze wedstrijd speelde tegen Nuenen (4-0-nederlaag). In de warming-up bleek dat Sietse  niet inzetbaar was, terwijl Jesse ook nog ontbrak vanwege een blessure aan de ribben. Sjoerd maakte daarom zijn opwachting in de basisopstelling.

Anders dan eerder deze week tegen Minor waren de kansen deze middag schaars. Met name in het eerste uur. Dat er uiteindelijk toch zes treffers zouden vallen, was vooral het gevolg van een lesje effectiviteit van de gastheer. Dat begon al bij de eerste de beste serieuze mogelijkheid, zo rond het half uur. Het was direct raak. Bijzonder fraai was de wijze waarop de nummer 10 van Nuenen doel trof. Hij vertrok randje buitenspel en stiftte de bal met veel gevoel over Tom heen tegen de touwen.

Boomlange verdedigers
Met de openingstreffer kreeg een bejaarde Nuenen-supporter waar hij luttele minuten eerder om vroeg. “Ey Nuenen, laat eens wat zien joh!”, uitte hij zijn ontevredenheid. Nuenen is geen ploeg die per se heel attractief en flitsend voetbalt, maar het wacht geduldig op de juiste momenten. Moerse Boys had veel balbezit, maar wel vooral op eigen helft. Het slaagde er maar moeizaam in om ruimte te vinden in de organisatie van Nuenen. Tevens herbergt de Nuenen-selectie een aantal boomlange, ijzersterke verdedigers. Zij gaven haast niets weg. Toch was Bart op slag van rust trefzeker met een kopbal, nadat Pim en Daan een verre inworp van Joris verlengden. Daarmee verkleinde Bart de achterstand weer tot één treffer, want enkele minuten eerder had Nuenen de 2-0 op het scorebord gezet. Met een 2-1-achterstand gingen beide ploegen aan de thee.


In de tweede helft was er kort een fase dat Moerse Boys serieus aandrong. Steeds via de linkerflank, steeds via Marvin. De bal kwam meer dan eens in de Nuenense doelmond, maar afdrukken zat er niet in. Toen de thuisploeg vervolgens net na het uur de voorsprong uitbreidde tot 3-1, leek het een gelopen koers. Eenvoudigweg omdat Moerse Boys niet bij machte was serieus veel gevaar te stichten. Daarbij leek Nuenen zijn midweekse wedstrijd beter te hebben verteerd dan de oranjehemden, die onder de warme lentezon in de slotfase ietwat vermoeid oogden.

Rode kaart
In het laatste half uur was het vooral Nuenen dat nog een aantal keer gevaar stichtte. Nog tweemaal werd Tom gepasseerd, waarbij de situatie in aanloop naar de 5-1 bijzonder was. Sjoerd beging een overtreding, waarna de arbiter gedecideerd naar de penaltystip wees. Dat hij vervolgens de verdediger de rode kaart voorhield, wekte meer verbazing. Ogenschijnlijk na inmenging van Nuenen-aanvoerder draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug en veranderde hij de kaart in een gele prent. De strafschop werd ingeschoten, maar verder leed werd Moerse Boys dus bespaard. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.

Moerse Boys is dus weer terug op aarde. Nuenen bleek een moeilijk te bespelen opponent voor de formatie van Jurgen Arnouts, die geen antwoord op de defensieve degelijkheid en offensieve efficiency van de thuisploeg. Geen ramp, geen paniek, vizier op volgende week. Dan op Akkermolen de regioderby tegen de ongenaakbare koploper Baronie. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Job de Meijer) – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Bas Naalden) – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp