Rien Kronenberg dankt Arno, Jurgen, Mitchell en Ron voor ‘levensredding’

U bevindt zich hier:
/ Rien Kronenberg dankt Arno, Jurgen, Mitchell en Ron voor ‘levensredding’

Het was even schrikken. Flink schrikken. Op die bewuste donderdagavond 12 december. Het was een doodgewone trainingsavond. Biljarters in de kantine, kaarters ook, en op het veld verschillende teams in training, waaronder de selectie. Plots ging het mis in de kantine. Flink mis. Maar dankzij enkele kordaat optredende leden liep de vervelende gebeurtenis af met een sisser. En juist die ‘redders’ wil Rien Kronenberg dolgraag in het zonnetje zetten. Via een bericht op de website.

Want te midden van de onrust en paniek bevond zich die avond Rien Kronenberg. Ongewild uiteraard. De clubman voelde zich plots niet lekker en zakte in elkaar in de kantine. Een hartaanval, zo bleek later. Verzorger Ron Traets, Arno Weijgers, Mitchell Vermeiren en Jurgen Arnouts reageerden ondanks alle paniek zeer rustig en adequaat. Een reanimatie werd opgestart, het alarmnummer werd gebeld en een ambulance werd opgeroepen.

Mede door het adequate en snelle handelen van de vier Moerse Boys-leden liep het die avond goed af. Rien ging mee met de ambulance en herstelde in het ziekenhuis. Een dag na de heftige gebeurtenis stuurde Rien via Twitter al een bericht naar Vak Q Live, met een dankwoord voor de voornoemde vier heren. “Ik hoop er zondag weer bij te zijn”, berichtte hij, enigszins tegen beter weten in.

Inmiddels, zo’n anderhalve maand later, loopt Rien weer wekelijks vrolijk rond op sportpark Akkermolen. Meerdere dagen per week zelfs. Moerse Boys-jas aan, oranje-witte sjaal om. Op een van die dagen – tijdens de nieuwjaarsborrel eerder dit jaar – wilde Rien dolgraag op de foto met zijn redders. En met doelman Tom Magielse. Want, zo vond Rien, Tom maakt veel reddingen en zo kon ook de ingreep van de vier worden gezien. Als een redding. Een ‘levensredding.’

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp