Rentree Marvin vormt lichtpunt bij bekeruitschakeling Moerse Boys

U bevindt zich hier:
/ Rentree Marvin vormt lichtpunt bij bekeruitschakeling Moerse Boys

Moerse Boys is dinsdagavond in het zicht van de haven gestrand in het bekertoernooi. Op bezoek bij zaterdag eersteklasser vv Sliedrecht leek het af te stevenen op een allesbeslissende strafschoppenserie, maar in blessuretijd ging het alsnog faliekant mis. Daardoor kwam er op een koude winteravond in Sliedrecht een einde aan het Klein-Zundertse bekeravontuur. Het werd 2-1.

Strafschoppen
Ongetwijfeld was trainer Jurgen Arnouts al voorzichtig een lijstje aan het maken met strafschopnemers. Alles wees er immers op dat strafschoppen voor een beslissing moesten gaan zorgen op sportpark De Lockhorst.  Daarmee was Moerse Boys ongetwijfeld het meest gelukkig geweest, want met name na rust kwam het maar sporadisch onder de Sliedrechtse druk uit. Het lijstje met strafschopnemers kon door een fatale tegentreffer in blessuretijd echter direct de prullenmand in.

Tot die bewuste minuut in de slotfase was het voor Klein-Zunderts vlaggenschip vooral tegenhouden. In de eerste helft was nog wel sprake van een evenwichtige wedstrijd, waarbij niet veel kansen te noteren waren. Tom behoedde Moerse Boys voor een achterstand, terwijl Daan aan de overzijde kansrijk was. Het fysiek sterke Sliedrecht had naarmate de eerste helft vorderde meer de bal, maar echt gevaarlijk werden de voorzetten van de flanken maar zelden.

Bedrijvig
Wat de aanwezige Moerse Boys-supporters bovenal moed moet hebben gegeven, was de rentree van Marvin. Zo’n elf maanden nadat hij geblesseerd raakte in de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 maakte de linkspoot zijn rentree in de hoofdmacht. Even bedrijvig als vóór zijn blessure bracht Marvin zichtbaar extra pit en felheid in de ploeg. Na een uur werd vleugelspeler vervangen, moe maar voldaan. Hij kon terugkijken op een geslaagde rentree.

Met Marvin terug bij de selectie heeft trainer Jurgen in de fase die komen gaat wellicht weer wat meer te kiezen. Veel keuze had hij dinsdagavond op een gegeven moment niet meer. Cas liet het bekertreffen aan zich voorbij gaan vanwege rugklachten, terwijl ook aanvoerder Joris in de warming-up afhaakte. Daarbij kwam dat, naast Marvin, ook Sjoerd en Sietse zich voortijdig moesten laten vervangen vanwege pijntjes. Sliedrecht-uit werd zodoende een slijtageslag voor Moerse Boys, dat twee dagen eerder op eigen veld nog ten onder ging tegen UDI’19.

Capituleren
Als zaterdagploeg had Sliedrecht het voordeel van een dag extra rust, maar bovenal voetbalde het ook makkelijker dan Moerse Boys. In het tweede bedrijf werd De Moer steeds meer met de rug tegen de muur gezet. Voetballend kwamen de oranje-witten er niet uit, terwijl ook de lange ballen vaak resulteerde in balverlies. Mede door puik keeperswerk van Tom bleef het lang doelpuntloos, maar een kwartier voor tijd moest hij alsnog capituleren. In twee instanties pas, dat wel.

Dat Moerse Boys er vervolgens in slaagde binnen een mum van tijd de gelijkmaker te produceren, getuigde van mentale weerbaarheid. Een schuiver van Rik werd nog ternauwernood gekeerd, maar uit de hoekschop kopte nota bene Bart raak. In het restant zakten de bezoekers vervolgens in, de gelijke stand over de streep trekken was het doel. Toen Sliedrecht vlak voor tijd op de lat kopte, leek niets een strafschoppenreeks meer in de weg te staan.

Cupfighter
Toch viel in blessuretijd nog het doek. Een hoekschop van Sliedrecht resulteerde in een kopbal op doel. Tom kreeg zijn hand nog tegen de bal, maar slaagde er niet in het speeltuig uit zijn doel te duwen. De bal ging binnen en Sliedrecht bevestigde daarmee zijn status van cupfighter. Vorig seizoen kroonde de formatie zich immers nog tot bekerwinnaar. Niet lang na de rake kopbal klonk het laatste fluitsignaal.


Moerse Boys ligt uit het bekertoernooi. De bekerdroom is vervlogen, het vizier kan volledig op de competitie. Daarin wacht aanstaande zondag wederom een loodzware uitwedstrijd. In Gorinchem is koploper Unitas de tegenstander. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Sietse Sebregts (Bas Naalden) – Leroy Daems – Sjoerd Broos (Lars Jochems) – Marvin de Beer (Hein Coremans) – Rik Mol – Justin Houtzager – Daan van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp