Remiserend Moerse Boys heeft weer kleur op de wangen

U bevindt zich hier:
/ Remiserend Moerse Boys heeft weer kleur op de wangen

Moerse Boys is hekkensluiter af. Zondagmiddag werd Silvolde op het eigen sportpark Akkermolen op een doelpuntloos gelijkspel gehouden, waardoor de rode lantaarn werd afgestaan aan RKSV Minor. Aan de puntendeling tegen Silvolde hield het gemengde gevoelens over. Het gevoel dat er meer in had gezeten overheerste na anderhalf uur voetbal. Maar het bleef dus 0-0.

Verachtvoudigd
Wie drie weken terug had voorspeld dat Moerse Boys na Silvolde-thuis van de laatste plaats af zou zijn, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Regelrecht naar een tehuis gestuurd. De hoofdmacht had toen net een puntenstraf om de oren gekregen en bungelde met één schamel puntje onderaan de Hoofdklasse B. Weinig reden tot optimisme. Maar kijk nu, drie wedstrijden verder. Moerse Boys is plots weer een ploeg met kleur op de wangen. Een ploeg die toont dat het weldegelijk iets te zoeken heeft in de Hoofdklasse. Het puntentotaal is in drie wedstrijden verachtvoudigd.

Na achtereenvolgende zeges op Longa’30 (2-1) en UDI’19 (0-2) werd ook Silvolde het vuur aan de schenen gelegd. Met name in de tweede helft kreeg Moerse Boys – dat Jesse miste vanwege een blessure – kansen om het verschil te maken. Vóór rust gebeurde er nauwelijks iets enerverends voor beide doelen. Daarvoor was het te rommelig. Eénmaal moest Tom serieus redding brengen met de voet, terwijl een Silvoldense treffer op slag van rust werd afgekeurd vanwege een duwfout op Marvin. De – veelal ongevaarlijke – doelpogingen waren verder aan beide zijdes op de vingers van één hand te tellen.

Party pooper
Pas na de thee werd de wedstrijd echt aantrekkelijk. Rik kwam alleen voor de keeper na een sublieme steekbal van Daan, maar schoot te gehaast naast. Zijn doelpoging met buitenkantje rechts, later in de wedstrijd, was fraaier. De Silvolde-doelman keerde ternauwernood. Toen Daan net na het uur boven alles en iedereen uit torende en onberispelijk raak kopte, gingen de armen op Akkermolen de lucht in. De scheidsrechter fungeerde echter als party pooper. Hij had een overtreding waargenomen in de doelmond. Een overtreding die op beelden van BN De Stem niet te zien is, maar door de arbiter dus helaas wel werd geconstateerd. Qua afgekeurde doelpunten werd het daarmee 1-1.


Getergd ging Moerse Boys daarna op jacht naar meer. Achteraf bezien had het kort na die afgekeurde treffer – zo rond minuut 65 – moeten gebeuren. Marvin zette uitstekend door op de linkerflank en leverde een gevaarlijke voorzet af. Via de arm van een Silvolde-verdediger caramboleerde de bal voor de voeten van Cas, wiens inzet katachtig werd gekeerd door de doelman. De rebound werd door Pim op de paal gekopt. Van een strafschop vanwege hands wilde de arbiter  niets weten. Wellicht becommentarieerde Pim de situatie wel het beste na afloop tegenover de krant: “De scheidsrechter hoopte op een treffer en durfde daarna die penalty niet meer te geven.” Daar kon weleens een grote kern van waarheid in zitten.

56-jarige reservekeeper
In de slotfase kon het duel nog beide kanten op. Pim kreeg de bal van Joris en waagde zijn geluk uit de draai, maar wederom redde de uitstekende Silvolde-doelman. De bezoekers zullen zich gelukkig prijzen dat eerste keeper Marco Olthuis deze zondag terugkeerde van een blessure en ongeschonden uit de strijd kwam; de 56-jarige reservekeeper kon daardoor op de reservebank blijven zitten. In het Klein-Zundertse doel beleefde Tom geen drukke middag. Dat had hij mede te danken aan Sietse, die met zijn snelheid een aantal keer de meubelen redde voor Moerse Boys.


In blessuretijd trapte een van de gasten wild over bij de tweede paal, hetgeen het laatste wapenfeit betekende. Even daarvoor waren de Achterhoekers ontsnapt aan een rode kaart, toen Marvin een ongelukkige overtreding beging en vervolgens bewust tegen de grond werd gebeukt door zijn opponent, die reageerde als door een wesp gestoken. De nummer 3 van Silvolde ontsnapte met geel.

Na het laatste fluitsignaal klonken wat Klein-Zundertse kreten van teleurstelling, omdat er het besef was dat het de kans op de derde zege in successie had laten glippen. Het was niet zo dat Moerse Boys oppermachtig was, een gelijkspel was – gezien het wedstrijdbeeld – geen heel vreemd resultaat, maar als er één ploeg aanspraak maakte op meer was het weldegelijk De Moer. Het fortuin dat het vorige week in Uden had, ontbeerde nu enigszins.

Week van de Waarheid
Desondanks gaat Moerse Boys een belangrijke week met vertrouwen tegemoet. Aanstaande woensdag speelt het immers de kraker bij Minor in Limburg. Het is de wedstrijd die met Carnaval door Moerse Boys werd afgezegd, wat resulteerde in een puntenstraf. De starre houding van Minor bij pogingen om de wedstrijd toen te verzetten, zal voor de spelers ongetwijfeld voor extra motivatie zorgen. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in Nuth, rond de klok van 16.00 uur vertrekt de bus. Spelers en staf zullen dus wat vrije uren moeten opnemen om tijdig te kunnen vertrekken. Vier dagen later volgt vervolgens een bezoek aan RKSV Nuenen, de nummer tien van de Hoofdklasse B.

Kortom: Moerse Boys leeft weer volop en wacht een aantal belangrijke potjes. Nog niets beslist, maar nog genoeg om voor te spelen. Hup!

Opstelling Moerse Boys – Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Rik Mol – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp