Plots telt voor Moerse Boys niet alleen meer de Oliebollen Cup

U bevindt zich hier:
/ Plots telt voor Moerse Boys niet alleen meer de Oliebollen Cup

Twaalf jaar lang overwinterde Moerse Boys niet in het bekertoernooi. Zelden kwam het in die periode verder dan de groepsfase. Bekerpotjes werden gezien als veredelde oefenpotjes, ideaal om tot de gewenste opstelling te komen. Tot dit seizoen. Moerse Boys bereikte gisteren de achtste finales dankzij een overwinning op Rijsoord (4-2). Plots is het bekertoernooi interessant.

Cupfighter
Nee, Moerse Boys bouwde de laatste jaren niet bepaald een reputatie op van cupfighter. Het laatste Klein-Zundertse bekersucces dateert van seizoen 2007-2008. Als derdeklasser bereikte Moerse Boys toen de achtste finales, waarin hoofdklasser UNA te sterk bleek. In de jaren die volgden struikelde De Moer steeds in een eerder stadium. De enige cup die echt telde de laatste jaren op Akkermolen, was de Oliebollen Cup. Het enige toernooi waaraan menig selectiespeler na de winterstop nog wel deelnam.

Toegegeven, als hoofdklasser had Moerse Boys dit jaar de luxe dat het pas na de groepsfase instroomde in het bekertoernooi. In de tweede ronde rekende het vervolgens af met tweedeklasser Roosendaal (4-1), terwijl vlak voor de winterstop ook derdeklasser Irene’58 werd uitgeschakeld (3-1). Na de wedstrijd in Den Hout stelde Jurgen Arnouts al dat het bekertoernooi als hoofdklasser wel degelijk belangrijk is.

Niemand
Bij die woorden van zijn trainer sloot Daan zich dinsdagavond na het duel met Rijsoord aan. “Het bekertoernooi begint nu wel te leven. Zover ben ik nog nooit gekomen”, vertelde hij de verslaggever van BN De Stem. Daarin staat de nummer 10 niet alleen. Niemand van de huidige spelersgroep was er in het seizoen 2007-2008 al bij, niemand reikte ooit tot de achtste finales van het bekertoernooi.

Dinsdagavond groeide Daan met twee doelpunten en een assist uit tot man van de wedstrijd. Met name zijn eerste doelpunt – Moerse Boys’ derde – was een fraaie. Met een subtiele voetbeweging schudde hij zijn directe tegenstander af, waarna hij doorschakelde naar de zesde versnelling en vakkundig afrondde. Hij zorgde daarmee vlak na rust voor een nieuwe Klein-Zundertse voorsprong.

Weersomstandigheden
In de eerste helft hadden de oranje-witten een 1-0-voorsprong nog uit handen gegeven. Vroeg in het duel profiteerde Cas van defensief geschutter bij Rijsoord, waarbij de blunderende verdediger van de Ridderkerkers de harde wind nog kon opvoeren als verzachtende omstandigheid. De weersomstandigheden maakten verzorgd voetbal deze avond haast onmogelijk. Toch droegen diezelfde weersomstandigheden ook bij aan twee schitterende treffers van Ridderkerkse makelij.


In een kort tijdsbestek, zo rond het half uur, scoorden de bezoekers tweemaal bijzonder fraai. Een schot van ver zeilde, gedragen door de wind, in het doel, terwijl even later een vrije trap van een meter of twintig in de uiterste kruising verdween. Dat Rijsoord erin slaagde de achterstand om te buigen, was opvallend. Halverwege de eerste helft kwam het immers met een man minder te staan vanwege een elleboogstoot.

Regen
Nog vóór rust kwam Moerse Boys langszij via Pim, die profiteerde van een slim overstapje van Joris. Vervolgens was het aan Tom te danken dat Rijsoord direct na rust niet weer op voorsprong kwam. Hij verkleinde zijn doel uitstekend, waarna Daan aan de overzijde wel voor de 3-2 kon zorgen. In het vervolg regende het niet alleen druppels, maar ook Klein-Zundertse kansen. Daan, Bart en Lars faalden onder meer in kansrijke positie, waarmee ze Rijsoord in leven hielden. Pas in de slotseconde viel de beslissing. Daan trof doel vanaf elf meter, nadat de Ridderkerkers even daarvoor al een tweede rode kaart incasseerden.


Plots is Moerse Boys nog maar twee zeges verwijderd van deelname aan het landelijke KNVB bekertoernooi, waaraan alle halve finalisten van het regionale bekertoernooi mogen deelnemen. Spoedig hoort ons vlaggenschip wie de volgende tegenstander wordt. En voor de geïnteresseerden: de Oliebollen Cup, het verkleed voetbaltoernooi op carnavalszaterdag, is dit jaar op 22 februari. Dat u het weet.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens (Sietse Sebregts) – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Lars Jochems (Jesse Mouws) – Justin Houtzager – Cas van den Broek (Sem Herijgers) – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp