Plots gloort er weer hoop voor winnend Moerse Boys

U bevindt zich hier:
/ Plots gloort er weer hoop voor winnend Moerse Boys

Plots gloort er weer een sprankje hoop aan de horizon. Moerse Boys zegevierde zondag voor eigen publiek tegen SV Orion en verkleinde daarmee de achterstand op de felbegeerde plek veertien tot vier punten. Een volgend wonder in de maak? Wie weet. Tegen Orion was Moerse Boys uiterst effectief. Het werd 2-0.

Dat de spelersgroep zich niet zomaar neerlegt bij een degradatie naar de eerste klasse, bewees het deze zondag. De ploeg van Jurgen Arnouts oogde vooral solide en volwassen. Daarbij was het fortuin deze keer eens wat vaker aan Klein-Zundertse zijde. Meer dan eens waande het zich dit seizoen niet minder dan de tegenstander, maar vaak trok het uiteindelijk wel aan het kortste eind. Tegen Orion waren de rollen eens omgedraaid.

Paal als scherprechter
Exemplarisch waren twee sleutelmomenten na rust. Zo rond het uur, toen Moerse Boys net een 1-0-voorsprong had genomen, was Orion slechts luttele centimeters verwijderd van de gelijkmaker. Een fijn getrapte vrije trap stuitte via de binnenkant van de paal terug het veld in. Pech voor de gasten. Aan de overzijde was de paal Klein-Zunderts trots juist wel goed gezind. Rik ontfutselde zijn tegenstander de bal en trapte uit een moeilijke hoek loepzuiver raak, via de binnenkant van de paal. De paal als scherprechter met Moerse Boys als meest gelukkige.

De voorsprong was vlak na rust tot stand gekomen, met Cas als gevierde man. Wat licht duw- en trekwerk resulteerde in een vrije trap en die werd door de Klein-Zundertse spelmaker tegen een arm geschoten. De toegekende strafschop was een kolfje naar de hand van diezelfde Cas. Daarmee toonde Moerse Boys zich bovenal bijzonder effectief, want serieuze kansen waren er tot dat moment nog nauwelijks geweest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Pluim voor doelman Tom
Wie zeker een pluim verdiende deze middag, was doelman Tom. Hij groeide uit tot man van de wedstrijd met een stuk of vier cruciale ingrepen. Met zijn eerste redding, halfweg de eerste helft, voorkwam hij dat zijn eigen geschutter zijn ploeg fataal werd, maar daarna groeide de sluitpost in de wedstrijd. Hij bokste nog voor rust een venijnig schot uit de korte hoek en toonde zich ook in het tweede bedrijf onpasseerbaar. Zijn reflex op een kopbal van dichtbij was uitmuntend, terwijl hij een gevaarlijke afstandsknal uit de benedenhoek tikte. Het applaus na afloop, bij de gang richting de kleedkamer, kwam Tom meer dan toe.

Dat gold vanzelfsprekend ook voor zijn teamgenoten. Want het was een overwinning van het collectief. Dat Moerse Boys zo volwassen voor de dag kwam, was een compliment waard. Zeker gezien het gegeven dat aanvoerder Joris ontbrak vanwege buikgriep. Justin zakte een linie en vormde met Hein het hart van de defensie, terwijl Ties een ruime voldoende scoorde op de middelste linie. Met de band om de arm van Daan boekte het vlaggenschip zijn vijfde zege van het seizoen.

Fraaie kopbal Job
Dat het bij 2-0 bleef, daar zal Job wellicht nog het meest de pee in hebben gehad. Als spits leeft hij immers van doelpunten en in de slotfase was hij bijzonder dichtbij. De doelman stond aan de grond genageld, toen Job de bal met veel gevoel richting doel kopte. Helaas voor de aanvaller ketste de kopbal af op de lat. De actie had een beter lot verdiend, maar vormde ook direct het bewijs dat niet √°lles goed viel voor Moerse Boys. Na ruim anderhalf uur voetbal floot de jeugdige arbiter voor het laatst.

Tevredenheid troef op Akkermolen, dat weleens beter bevolkt was dan deze zondag. De spelers bewezen het ongelijk van de thuisblijvers, want zij grepen de allerlaatste strohalm. Zij verdienen in deze slotfase de support die ze gewend zijn, want zeker in thuiswedstrijden stellen zij haast nooit teleur. Van de achttien punten dit seizoen werden er zestien op eigen veld gesprokkeld. Aanstaande zondag wacht alweer de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan nummer 12 EVV. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse РBart van den Broek РJustin Houtzager РHein Coremans РGijs Klep РTies Bastiaensen РRik Mol РCas van den Broek РDamian van Oerle (Matt Voeten) РJob de Meijer (Raad Rasho) РDaan van den Broek.

Verslag BN De Stem: klik hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp