Pikante foto’s (18+) Ut Zaoterdag uitgelekt: ‘Hard work pays off’

U bevindt zich hier:
/ Pikante foto’s (18+) Ut Zaoterdag uitgelekt: ‘Hard work pays off’

‘Hard work pays off’. Met dat motto als rode draad bereidt Moerse Boys 9 zich voor op het nieuwe seizoen. Terwijl veel amateurvoetballers gedurende het zomerreces een bourgondisch leven leiden, werken de spelers van Ut Zaoterdag zich in het zweet. Trainer Richard Lochten stelde – in overleg met zijn medische staf – een loodzwaar trainingsprogramma op voor zijn spelers en dat is niet zonder resultaat. Shownieuws kreeg een drietal foto’s in handen die niets aan de verbeelding overlaten.

Haters
“Haters zullen zeggen dat dit Photoshop is, maar ik weet beter”, stelt een getergde Johnno Wens in een reactie tegenover de pers. De linksback annex centrumspits stond altijd al bekend om zijn imposante fysiek, maar inmiddels wordt hij her en der gekscherend al ‘de Hulk’ genoemd. “Project PK (project Platte Kar, red.), daar doen we het allemaal voor. Alles moet daarvoor wijken. Het seizoen 2020 – 2021 moet ons seizoen worden. In september wil ik topfit aan de aftrap verschijnen. Tot die tijd leef ik als een monnik.”

Met zijn balvastheid en zijn fluwelen linker is Wens een belangrijke pion in het systeem van Ut Zaoterdag. Dat ook voor Thijs van den Berg een sleutelrol is weggelegd, lijdt geen twijfel. De kersverse aankoop wil koste wat het kost voorkomen dat hij verdrinkt in het fysieke geweld van de vijfde klasse. “Dit lichaam is het resultaat van keihard werken, iedere dag weer tot het gaatje gaan”, verwijst Van den Berg naar de foto van hem die uitlekte. “Alcohol en ongezond eten heb ik een tijd terug helemaal in de ban gedaan. Sterker nog, ik ben van maart tot juni niet één keer in een horecagelegenheid geweest. Dat zegt volgens mij genoeg. Project PK kun je best zien als mijn levenswerk.”

Gelekt
En dan is er nog Roy Verdaesdonck. De paparazzi legden ook de bonkige spits vast op de gevoelige plaat, terwijl hij net in de weer was met twee loodzware kettlebells. Welingelichte bronnen fluisteren dat de aanvaller zijn foto bewust heeft gelekt naar de media om zo in een beter daglicht te komen bij de trainer. De positie van Verdaesdonck is met de komst van Van den Berg immers allerminst zeker. Zelf doet de voorhoedespeler deze verhalen af als ‘klinkklare onzin’. “Ik kom al jaren in de gym, dit is voor mij niets nieuws. Je lichaam is je tempel, die moet je goed verzorgen”, stelde hij in een korte reactie.

Trainer Richard Lochten was allerminst blij met de gelekte foto’s. Alle energie die zijn spelers moeten steken in bijzaken, is verspilde energie, zo oordeelt hij. “Deze aandacht leidt alleen maar af. We hebben een groot doel voor ogen en mijn spelers hebben geen tijd om hun energie te steken in al die media-aandacht of in hysterische dames. Met onze juridische afdeling ga ik bekijken wat we hiertegen kunnen doen”, is de eindverantwoordelijke glashelder. “En het is toch niet meer dan logisch dat ze zich goed voorbereiden op het nieuwe seizoen? Seizoen 2020-2021 moet een historisch jaar worden voor Ut Zaoterdag. Daar is alles op ingericht. Ook van de spelers wordt bovengemiddelde inspanning verwacht.”

De fanatieke achterban van Ut Zaoterdag moet  de foto’s met voldoening tot zich hebben genomen. Meer dan ooit zien zij een spelersgroep die leeft voor het voetbal. Of de ongekende toewijding zich in mei 2021 ook daadwerkelijk uitbetaald in eremetaal, zal moeten blijken. Met het – om Wens te citeren – monnikenleven van de spelers is in ieder geval een belangrijke stap gezet. Wordt vervolgd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp