OVV’67 geeft Moerse Boys Dames 1 stof tot nadenken

U bevindt zich hier:
/ OVV’67 geeft Moerse Boys Dames 1 stof tot nadenken

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Op zondag 11 september 2022 stond de tweede bekerwedstrijd van Moerse Boys Dames 1 op de planning. De eerste bekerwedstrijd, zoals u kunt lezen in het vorige verslag, werd helaas verloren. Van te voren weten de meiden al dat we aan de tegenstander een grote kluif gaan hebben. De tegenstandsters zijn de vrouwen van OVV’67, een relatief klein clubje uit Oosteind. Voor de meeste van ons team onbekend terrein. Via onze, toch nog kersverse trainers Rens en Ton, kregen we te horen dat we ons niet moesten laten kennen. “Flink van jullie afbijten”, zo klonk het.

Dat flink van ons afbijten werd helaas even vergeten bij de aftrap van de wedstrijd. Na 13 seconden lag de bal in het net. Jammer genoeg niet in het doel van OVV’67. Liever denken we niet aan dit moment terug. De aftrap werd genomen met direct een diepe bal op hun linksvoor. Deze speelster was de nog wakkerwordende Moerse Boys-speelsters te snel af en schiet de bal hoog in de goal. 1-0…

Oké! De toon is gezet. Nu de beurt aan Moerse Boys om te laten zien wat we de afgelopen weken hebben geleerd. Dit lukte aardig. Er ontstonden mooie acties en combinaties tussen speelsters van Moerse Boys Dames 1. Het doel was OVV’67 niet te laten denken dat ze er al waren. Na hard strijden en duelleren kwam dan toch het onvermijdelijke, de 2-0. Balen, maar weer door met waar we mee bezig waren.

In de 35e minuut krijgt Moerse Boys een corner tegen. Bijna vloog de 3-0 ons om de oren. Gelukkig stond daar Amelie. Iedere corner staat ze steevast naast de rechterpaal. Bijna nooit nodig, maar vandaag was haar dag. Twee keer haalt ze op deze cruciale plek een snoeiharde bal van de achterlijn. Dit was even spannend, maar Moerse Boys heeft nog steeds kansen op de helft van OVV’67. De Moer houdt zich erg sterk, waardoor OVV’67 foutjes begint te maken. Dit resulteert in meer speelruimte voor ons.

Helaas maken we de kansen niet af, waar OVV’67 dat wel doet. Het wordt weer gevaarlijk voor het doel van Emma. Dit lost de keepster goed op door uit te komen en de bal weg te rossen. Helaas wordt de tweede bal opgepikt door de felle aanvaller van OVV’67. Zonder enige druk van een oranjehemd, wordt de bal over de uitgekomen Emma heen gespeeld. Met een ruststand van 3-0 wordt de kleedkamer opgezocht.

Zo zwak als we begonnen de eerste 13 seconden van de eerste helft, zo zwak begon Moerse Boys de eerste 7 minuten van de tweede helft. Maar liefst drie keer wordt de bal uit ons net gevist. Wie wil leren moet fouten maken, alleen Moerse Boys stoot zich in deze fase drie keer aan dezelfde steen. Niet fel genoeg, er niet kort genoeg opzitten en niet scherp beginnen. Dingen die we in het vervolg heel snel achter ons moeten laten.

Daarna proberen we het weer op te pakken, al blijft OVV’67 erg sterk. We houden ons sterk maar er vallen dan nog twee goals. De laatste is dan toch weer zuur. Vanuit het midden kan de aanvalster van OVV’67 losbreken en doorlopen richting het goal. Ook dit is iets om op te oefenen.

Een applausje voor onze heldinnen Kim en Lara die gelijk na hun eigen wedstrijd met Dames 2 naar Oosteind geracet zijn om ons uit de brand te helpen. Ik hoor jullie denken; Heeft Moerse Boys Dames 1 afgelopen zondag niet gescoord? Ja zeker wel! Onze goalgetter Chloé zorgt daar voor. Kim geeft als kers op de taart de assist. Chloé schiet de bal van af een aanzienlijke afstand binnen.

Al met al, en pot tegen een sterke tegenstander waar veel leervoer uitgehaald kan worden. Op deze eindstand, 8-1, hopen we natuurlijk volgende week tegen DSE (in het voordeel van Moerse Boys Dames 1 natuurlijk). In het verleden is gebleken dat dit spraakmakende potjes kunnen zijn. Komt dat zien! Sportpark Akkermolen om 12:00.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp