Overtuigende winstpartij voor Moerse Boys MO17

U bevindt zich hier:
/ Overtuigende winstpartij voor Moerse Boys MO17

Moerse Boys MO17 liet afgelopen zaterdag zien klaar te zijn voor de seizoensfinale. Een overtuigende en eclatante 8-0 overwinning tegen de leeftijdsgenoten van RSV was hiervoor het bewijs in optima forma. Daarnaast was het ook een mooi vervolg op de ruime overwinning van Moerse Boys MO15 die voorafgaand aan de MO17 acte de préséance gaf op het kunstgras van de Akkermolen. En dan hebben we het nog niet eens over het heerlijk voetbalweer gehad… Kortom, het was een mooie meidenvoetbal-zaterdag in Klein-Zundert.

De supporters die om klokslag 13:00 langs de zijlijn stonden, werden beloond voor hun vroege komst. Nog voordat het scorebord de eerste minuut had volbracht, tikte de doelpuntenteller van de thuisploeg al wel de 1 aan. Anne ontsnapt aan de linkerflank na een heerlijke steekbal van Quinty. De jonge linkspoot levert de bal vervolgens op een presenteerblaadje af aan Minke de Bruijn, voor wie het vervolgens een koud kunstje is om de trekker over te halen. Het blijkt het startschot te zijn voor een Moerse Boys dat de eerste 20 minuten flink huis houdt en de stand naar 4-0 weet op te krikken. Even lijkt RSV fel van zich af te bijten, maar Minke Snepvangers en Suze stellen al snel orde op zaken centraal achterin. Samen met Debby en Liz verzorgen zij haast een hogeschool verdedigen. Voor doelvrouw Jessie zit er haast niks anders op dan te genieten van haar ploeg en een sporadisch afstand schot op te rapen.

Na vijf minuten weet Moerse Boys het net opnieuw te laten bollen. Een combinatie tussen Minke Snepvangers Anne komt bij Guusje terecht, die vervolgens de bal heerlijk in de verre hoek krult. Helaas wordt er buitenspel geconstateerd en gaat dit oranje feestje niet door, maar in minuut tien is het alsnog raak. Een Minke&Minke actie in een minuut eerder is nog niet doeltreffend, maar wanneer in minuut tien Minke de Bruijn het vijandelijk doel onder vuur neemt, is dat het startschot voor de 2-0. De poging van Minke wordt nog gekeerd, maar de tweede rebound van Bloem belandt keurig in de benedenhoek (de eerste belandt overigens vol in het gezicht van de tegenstander). Dan gaat het rap want in minuut numero 12 is het weer raak. Anne blijft oog in oog met de doelvrouw ijzig kalm, omspeelt de goalie en schuift de bal in een leeg goal binnen. Het hoogtepunt van de eerste helft vindt plaats in minuut 18. Opnieuw is Anne de gevierde vrouw en het doelpunt mag gerust als wonderschoon omschreven worden. Met haar piekfijne techniek laat Anne drie RSV-speelster haar hielen zien. Vanuit een nog niet eens zo makkelijke hoek knalt de linksbuiten vervolgens hard raak in de korte bovenhoek, een actie waar de klasse vanaf druipt.

Moerse Boys laat aanvallend prima veldspel zien. Op rechts combineren Minke de Bruijn en Maud zich regelmatig een weg richting de achterlijn en op links doen Guusje en Anne hetzelfde. In de twintig moeten tot aan de rust spelen de oranjehemden nog een handjevol kansen bijeen, maar gescoord wordt er niet meer. Het dichtstbij komt Bloem nog. De blondine jaagt de bal op de lat na een voorzet van Minke de Bruijn.

In de rust wordt even bijgekomen van het warme voetbalweer. De nodige, terechte complimenten worden uitgedeeld, maar ook wordt er een duidelijke opgave meegegeven. “Probeer de score nog verder op te krikken, maar zorg dat we ‘de nul’ houden!” Dat de opgave niet aan dovemans oren was gericht, blijkt in minuut 44 wanneer Anne na een schijnbeweging het gaatje vindt om doeltreffend uit te halen. De volgende poging in minuut 53 is opnieuw raak. Doelvrouw Jessie trapt de bal richting Anne, die vervolgens Minke de Bruijn in stelling brengt. Met een mooie boogbal die via de binnenkant van de paal binnen gaat, bevestigt Minke haar uitstekende vorm met een heerlijk doelpunt. De 7-0 laat ook niet lang op zich wachten. In minuut 58 is Joy de gevierde vrouw wanneer zij het net laat bollen.

Met deel 1 van de opdracht zit het dus wel snor. Moerse Boys weet het net veelvuldig te vinden en laat zelfs kansen op meer liggen. Met deel 2 van de opdracht, de nul houden, slaagt de Moer ook met vlag en wimpel. In de tweede helft laten Emely en Lynn zien dat ook zij een ijzersterk centraal duo vormen. Eenmaal vloeren ze per ongeluk elkaar, maar collega-verdedigsters Debby en Liz stonden paraat om het tweetal de helpende hand te bieden. ‘De nul’ wordt dus meegenomen naar het einde. Vlak voor dat einde weet Moerse Boys ook nog de 8-0 te maken. Minke Snepvangers vindt met haar voorzet spits Joy. Met haar eerste poging raakt de sterke spits de paal, haar tweede poging is wel doeltreffend. Zo stapt de Moer met een duidelijke en overtuigende 8-0 overwinning van het veld!

Tevredenheid alom dus bij technische staf en supporters. Voor volgende week wacht Moerse Boys MO17 de schone taak om dit kunstje dunnetjes over te doen. Opnieuw is RSV dan de tegenstander, maar ditmaal treffen beide teams elkaar in Rucphen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en nieuwe drie punten die dan verdeeld moeten worden. Alles kan dus, dus Moerse Boys MO17 moet opnieuw het beste van zichzelf vragen! Bent u er dan ook bij? Aftrap is om 14:30 in Rucphen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp