Historie

U bevindt zich hier:
/ Historie
Sportieve prestaties

Bij de toetreding tot de KNVB werd Moerse Boys ingedeeld in de 1e klasse afdeling Brabant. Al na twee seizoenen volgde degradatie naar de 2e klasse van de afdeling Brabant. In het seizoen 1958/1959 werd dit weer rechtgezet en volgde weer promotie naar de 1e klasse.

In 1966 werd Moerse Boys afdelingskampioen, gevolgd door promotie naar de 4e klasse KNVB. In het jaar dat men het 25-jarig jubileum vierde (1968), degradeerden we helaas weer naar de afdeling. Na de verhuizing eind jaren `60 naar het nieuwe veld aan de Past. van Vessemstraat werden enkele jaren later grote successen behaald. In 1971 werd Moerse Boys, met Cor Monden als trainer, kampioen en promoveerde opnieuw naar de 4e klasse. Het seizoen 1972/1973 werd een topjaar voor “De Moer” (al jaren de populaire benaming voor de club). Opnieuw werd het kampioenschap behaald, nu onder leiding van trainer Henk Tak. Op het einde van dat seizoen werd er een huldigingswedstrijd gespeeld tegen het B-elftal van het grote PSV. Tijdens die wedstrijd werd Harrie van Trijp gehuldigd in verband met zijn 500e wedstrijd. Een van de spelers van het PSV-elftal was oud-speler van Moerse Boys, Ad van den Brand.

kampioen7374

Vanaf 1973 tot 1982 heeft Moerse Boys onafgebroken in de 3e klasse gespeeld. In die tijd is de vereniging verhuisd naar het huidige sportpark Akkermolen. Na een slecht seizoen (1981/1982) volgde degradatie naar de 4e klasse KNVB.

Het seizoen 1985/1986 is een hoogtepunt in de geschiedenis van Moerse Boys. Het eerste elftal van Moerse Boys promoveerde weer naar de 3e klasse, Moerse Boys 2 promoveerde naar de reserve 1e klasse, terwijl in datzelfde seizoen de A-jeugd het kampioenschap veroverde.

kampioen86

Vanaf begin jaren `90 bestaat de mogelijkheid om ook een promotieplaats af te dwingen via een nacompetitie. Vanaf 1992 tot en met 2002 heeft Moerse Boys zich steeds weten te plaatsen voor deze nacompetitie, maar helaas zonder resultaat. Wel is door de gehele vereniging in 1993 op grootse wijze het 50-jarig jubileum gevierd.

Het jaar 2003 behoort zeker ook tot één van de hoogtepunten van de vereniging. Moerse Boys behaalde een langverwacht en zwaarbevochten kampioenschap in de 3e klasse. Hierdoor promoveerde zij voor het eerst in de geschiedenis van de club naar de 2e klasse. Daarnaast slaagde Moerse Boys 2 er in om via de nacompetitie te promoveren naar de reserve hoofdklasse. Een prestatie die door de gehele club in november 2003 op onnavolgbare wijze is gevierd tijdens het 60-jarig bestaan.

0203_mb1_kampioen

Helaas was het verblijf in de 2e klasse maar van korte duur, want het jaar daarop is het eerste elftal via de nacompetitie weer gedegradeerd naar de 3e klasse.

Na een aantal vruchteloze pogingen om, ook weer via die nacompetitie, promotie naar de 2e klasse af te dwingen, gebeurde in het seizoen 2008/2009 het onmogelijk geachte. Moerse Boys promoveerde via de nacompetitie na een werkelijk bloedstollende finale tegen Vlijmense Boys wederom naar de 2e klasse. Het nacompetitiespook was hiermee definitief verjaagd van sportpark Akkermolen.

Op 2 juni 2013 werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de sportieve successen van Moerse Boys. Via de nacompetitie en de haltes Gestel en Halsteren, promoveerde Moerse Boys 1 die dag naar de 1e klasse. Een unieke prestatie voor onze vereniging, maar ook voor de hele gemeente Zundert.

MB1-Halsteren%2002062013%20171

Na vier seizoenen in de eerste klasse, moest Moerse Boys in het seizoen 2016-2017 toch weer een stapje terug doen. De nacompetitie was de Moer niet goed gezind met een terugkeer naar de tweede klasse als gevolg.

Maar deze tweede klasse bracht in het seizoen 2017-2018 weer grote successen naar Sportpark Akkermolen. Met acht punten voorsprong op nummer 2 Sarto werd Moerse Boys 1 overtuigend kampioen, onder leiding van de teruggekeerde trainer Jurgen Arnouts.

 

Maar ook in de eerste klasse gooide Moerse Boys vervolgens hoge ogen. In de winterstop was men herbstmeister, aan het eind van het seizoen eindigde het team op de tweede plaats, maar wel in het bezit van twee periodetitels. Wederom een topseizoen dat werd afgesloten met een fenomenale nacompetitie, waar in de finale in Amersfoort uiteindelijk promotie naar de hoofdklasse werd afgedwongen. een prestatie van formaat. Wederom werden de grenzen binnen het Zundertse amateurvoetbal verlegd. Komend seizoen speelt Moerse Boys 1 dus in de hoofdklasse.