Historie

U bevindt zich hier:
/ Historie
Op zoek naar een definitieve locatie

Tot en met 1953 werd er gespeeld op een zelf aangelegd veld aan de Rucphenseweg. Opmerkelijk aan dit veld was dat er op de zijlijn een dikke boom stond die niet geveld mocht worden. De krijtlijn werd dan ook buitenom de boom aangebracht. In 1954 werd tijdens het 10-jarig bestaan een nieuw veld in gebruik genomen in het centrum van Klein-Zundert. Het eerste echte voetbalveld werd betrokken in 1957. Dit terrein was gelegen waar nu de basisschool Sint Antonius staat. Na nog een verhuizing naar de Past. van Vessemstraat werd in 1976 de intrede genomen op het huidige sportpark Akkermolen. Dit was een enorme vooruitgang en ongekende weelde. Het betekende overigens wel het einde van caf√© Den Hoek als clubhuis. Het huidige sportpark heeft de afgelopen jaren ook weer de nodige veranderingen ondergaan. Zo is in 1992 door de leden zelf bij het hoofdveld een fraaie zittribune gebouwd, de “Janus de Bruijn” tribune. In 2002 is de kantine nog helemaal gerenoveerd en uitgebreid. Daarnaast zijn onlangs de kleedlokalen, de bestuurskamer en het secretariaat nog compleet vernieuwd. Na een jaar van hard werken en ontelbare vrijwilligersuren zijn deze ruimtes eind 2009 in gebruik genomen.

foto_tribune

Structuur van de vereniging

Moerse Boys is van oudsher een zondagvereniging. De vereniging vindt zijn oorsprong in het kerkdorp Klein-Zundert. Het ledenaantal heeft zich echter steeds uitgebreid en door de verhuizing naar de huidige accommodatie aan De Akkermolen is het voedingsgebied uitgebreid naar de totale gemeente Zundert. Doelstelling van de vereniging is om naast het leveren van sportieve prestaties ook te zorgen voor een bindend element in de gemeenschap. Een plek waar leden en supporters het prettig vinden om elkaar te ontmoeten. Naast het reguliere jeugdvoetbal op zaterdag en de senioren op zondag is in de loop van de jaren de vereniging ook uitgebreid met:

Zaterdagelftal
Vanaf het seizoen 1993/1994 is een zaterdagelftal opgericht. In begin was er enige scepsis over dit initiatief, omdat de angst aanwezig was dat het ten koste van de zondagafdeling zou gaan. Dit is echter zeker niet aan de orde en al jaren bewijst het zaterdagelftal dat het een meerwaarde heeft voor de vereniging. Sinds een aantal jaren is er zelfs een tweede seniorenteam op zaterdag actief.

Dameselftal
In de jaren zeventig kwam het damesvoetbal in de belangstelling. Ook bij Moerse Boys was hiervoor belangstelling. In het seizoen 1976/1977 werd een dameselftal opgericht. Na in het begin enkele vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, werd in het seizoen 1977/1978 in competitieverband gestart en waren de Moerse Girls een feit. Nadat in het seizoen 1982/1983 zelfs nog met twee dameselftallen was gestart, werd de belangstelling in de jaren erna langzaam aan minder. In het seizoen 1987/1988 is nog wel aan de competitie begonnen, maar na enkele wedstrijden viel het doek definitief voor de Moerse Girls. Eind jaren ’90 nam de belangstelling voor het meisjesvoetbal echter weer toe. De enkele meisjes die actief lid waren werden eerst nog samen met de jongens in een jeugdelftal ingedeeld. Al snel is echter besloten om een apart meisjeselftal samen te stellen bij de jeugdafdeling. Dit vond na enkele jaren navolging bij de senioren en vanaf het seizoen 2003/2004 heeft Moerse Boys weer een dameselftal. De belangstelling voor het damesvoetbal is de laatste jaren zo gegroeid dat er ondertussen weer twee dameselftallen actief zijn.

De vereniging heeft in 2019 804 leden, waarvan 300 jeugdleden. Zondermeer kan gesteld worden dat Moerse Boys een springlevende vereniging is. De seniorenafdeling bestaat op dit moment uit 7 zondagelftallen, 2 zaterdagelftallen, 2 dameselftallen en 1 G-team. De jeugdafdeling kent momenteel 25 jeugdteams waaronder 4 meidenelftallen en enkele gemengde teams bij de jongste pupillen.