Oranjefestival een waar voetbalfeest

U bevindt zich hier:
/ Oranjefestival een waar voetbalfeest

Mooi weer, veel oranje en heel veel deelnemers. Het zijn de ingrediënten voor een mooi voetbalfeest. Afgelopen zondag was het allemaal aanwezig op ons sportpark. Een paar weken geleden waren de flyers op de scholen uitgedeeld en de organisatie had zich een doel gesteld m.b.t. het aantal deelnemers. Ergens tussen de 65 en 70 zou mooi zijn. Het zou een aantal zijn wat we nog niet vaak hadden gehaald en hadden kinderen wel behoefte aan voetballen in een corona-jaar? Nou, de aanmeldingen stroomden binnen en binnen een paar dagen kon de organisatie haar doelstelling in positieve zin bijstellen. Op zaterdagavond stond de teller stil op 116 en dat met de aantekening dat het er eigenlijk nog meer hadden kunnen zijn… een ongelooflijk aantal en een absoluut record!!

Op zaterdag werden de spellen al klaargezet. Daarnaast werden door de organisatie de puntjes op de i gezet zodat het Oranjefestival op een veilige en verantwoorde manier kon plaatsvinden binnen de geldende coronamaatregelen.

Op zondagochtend was men al weer vroeg in de weer om het sportpark te versieren. Om 9.45u was het dan zover en kon het Oranje Legioen worden verwelkomd. Binnen een kwartier was de rustige bedrijvigheid op het complex veranderd in een gekrioel van uitgelaten kinderen die door hun ouders bij de poort waren afgezet. Omdat het voor velen de eerste keer was dat ze bij Moerse Boys waren, zag je ook hier en daar de spanning op de snuitjes. Die spanning verdween snel toen ze beseften dat er vele klasgenootjes aanwezig waren en de opvang van de aanwezige vrijwilligers was ook erg warm. Om 10.00u was iedereen binnen en kon het feest beginnen.

Gedurende anderhalf uur werden de kinderen vermaakt door onze oudere jeugd met allerlei leuke voetbalspelletjes. Het willen winnen was zeker aanwezig maar de sportiviteit en het vriendschappelijke element voerden de boventoon. Tussen de onderdelen door was er natuurlijk ook regelmatig een pauze waarin de kinderen wat lekkers kregen. Daarnaast bevond zich onder de festivalbezoekers een Oranje leeuw die voor veel onrust zorgde onder de overige bezoekers. Om half 12 was het tijd om af te sluiten. De kinderen werden weer verzameld en kregen een heus diploma uitgereikt voor hun inzet en gezelligheid. Daarnaast kregen ze als aandenken een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

De afgelopen maanden zijn er veel activiteiten georganiseerd bij Moerse Boys maar als je afgelopen zondag een glimp hebt op kunnen vangen van dit festival, heb je het echte Oranjegevoel kunnen ervaren. We hopen dat alle deelnemers hetzelfde gevoel hebben overgehouden aan deze activiteit en dat we ze in de toekomst in ons eigen Oranje mogen verwelkomen!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp