Oppermachtig Moerse Boys maakt veel indruk tegen RKZVC

U bevindt zich hier:
/ Oppermachtig Moerse Boys maakt veel indruk tegen RKZVC

De volumeknop van de geluidsbox op het terras werd flink opgedraaid, in kleedkamer 1 klonk volgens traditie luid het ‘Hup Moerse Boys’. Moerse Boys flikte het zondagmiddag weer op het eigen sportpark Akkermolen. Het doorgaans verzorgd voetballende RKZVC werd vanaf minuut één overrompeld en uiteindelijk met 4-2 verslagen. Gekscherend werd na afloop gesproken over een periodetitel.

Kind in een speeltuin
Voor de spelers moet het een bijzonder prettige middag zijn geweest. Zij moeten zich als een kind in een speeltuin hebben gewaand. De bal ging vlotjes van voet naar voet, de hoogstandjes volgden elkaar in hoog tempo op. Steeds weer begeleid door applaus van de Klein-Zundertse aanhang, die volop geniet van de recente successen van het vlaggenschip. Dood en begraven gewaand, maar inmiddels weer springlevend. Voor de zevende keer in de laatste acht duels bleef Moerse Boys ongeslagen.


Het is een collectief succes, de opmars van de laatste tijd. Dat maakt ook dat het ontbreken van een van de steunpilaren niet direct funest is. Was het tegen Baronie en Minor aanvoerder Joris die ontbrak, tegen RKZVC was Daan niet inzetbaar. Steeds weer wordt dat gemis de laatste weken probleemloos opgevangen. Moerse Boys zit in een flow, het vertrouwen is immens. Lachend werd er na afloop zelfs naar de periodestand gekeken, waarin het de tweede plek bezet. Dromen over de Derde Divisie: het moet niet gekker worden.

Middenveld-maatjes Rik & Justin
Tegen RKZVC pakte het tactische plan van hoofdtrainer Jurgen Arnouts uitstekend uit. Belangrijk onderdeel van dat strijdplan was het uitschakelen van het creatieve brein Joey Belterman. Justin kreeg die opdracht en vervulde zijn taak met verve. Naast hem op het middenveld floreerde Rik. Bij afwezigheid van Daan kreeg hij rugnummer 10 om zijn schouders en dat zat hem als gegoten. Want dat Rik kan blijven lopen alsof hij Duracell-batterijen als ontbijt slikt, is bekend. Maar steeds vaker is hij ook in balbezit beslissend. Deze middag had hij een belangrijk aandeel in drie van de vier treffers. Het duo Rik-Justin is een plaag voor welke tegenstander dan ook. Beide misten dit seizoen nog geen wedstrijd.

Op eigen veld beleefde Moerse Boys een bliksemstart. Rik zette de aanval op met een bekeken pass, waarna Jesse de bal ontving in het strafschopgebied en een schot produceerde. De Achterhoekse-doelman loste en Pim kon van dichtbij scoren. De elektrische klok op het scorebord was nauwelijks opgestart of de voorsprong was al daar. Het bleek de opmaat voor een fijne middag. Nog binnen twintig minuten was de marge al twee. Jesse versnelde, omspeelde de keeper en schoot de bal overtuigend in het dak van het doel. Een verre trap van Tom ging eraan vooraf.

Kat in het bakkie
En opponent RKZVC? Dat liet zich vrijwel de gehele eerste helft onbetuigd wat het creëren van kansen betrof. Pas in de allerlaatste seconde was daar plots een enorme mogelijkheid. De redding van Tom was cruciaal, evenals de heldhaftige ingreep van Sietse erna. Even daarvoor had Rik de stand al op 3-0 gezet. De man van de wedstrijd drukte af, nadat Pim een kopduel won en Bart een subtiele voorzet afleverde. Door het goed gevulde terras werden de spelers tijdens hun gang naar de kleedkamer bedolven onder complimenten. Meer dan terecht. “Kat in het bakkie”, klonk het op het terras.

Dat werd het helemaal toen RKZVC vlak na rust met tien man kwam te staan na een stevige charge op Rik. Met een man meer en een comfortabele voorsprong op zak was er geen vuiltje aan de lucht voor Moerse Boys. Daar veranderde ook de 3-1 niet veel aan. Een ingestudeerde vrije trap werd feilloos binnen geschoten door de spits van de bezoekers. Van spanning werd echter nooit meer sprake. Twintig minuten voor tijd velde Pim het verdict met zijn tweede treffer van de middag. Tegendraads kopte hij binnen, nadat Rik een formidabele assist afleverde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Wat Moerse Boys in het vervolg vooral naliet, was het verder uitbreiden van de score. Bart teisterde in de tweede helft nog de lat, terwijl Jesse op de doelman stuitte en een kopbal van Rik van de lijn werd gehaald. Het bleef bij vier Klein-Zundertse treffers. In de slotfase maakte RKZVC de stand uit Zieuwents perspectief nog ietwat draaglijker; een te korte terugspeel van invaller Hein werd afgestraft. Voor Ties Bastiaensen werd het tot slot een dag om niet snel te vergeten. De jeugdspeler maakte als invaller vlak voor tijd zijn competitiedebuut, tot grote vreugde van zijn JO19-ploeggenoten langs de lijn. Zij bejubelden ieder balcontact met luid gejuich. Wat hen betreft had het treffen nog wel wat langer mogen duren, maar na iets meer dan anderhalf uur voetbal floot de arbiter voor het laatst.

Moerse Boys won weer en sloeg een gat van zes punten met de nacompetitieplaatsen. Voor de zesde keer op rij bleef het ongeslagen op Akkermolen, waarmee de status van Akkermolen als onneembare veste steeds meer in ere wordt hersteld. Het zijn mooie tijden. Volgende week een uitwedstrijd in Wijchen, waar nummer 11 AWC de tegenstander is. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Hein Coremans) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer (Jorg van Gastel) – Justin Houtzager (Bas Naalden) – Rik Mol – Cas van den Broek (Ties Bastiaensen) – Jesse Mouws (Job de Meijer) – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp